Куп: ПСЖ са Нејмаром и Мбапеом лако добио аматере!

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су на гостовању Понтиви са 4:0 у трећем колу француског Купа.  Ноћ када је Бретања видела све звезде из Париза! ПСЖ савладао петолигаша Понтиви са 4:0 у француском купу.  Вулету пресео повратак у први тим, Сент Етјен се иживљавао над Олимпиком! Тулуз убедљиво до наредне рунде преко Нице - 4:1.

Фудбал 06.01.2019 | 23:35
Куп: ПСЖ са Нејмаром и Мбапеом лако добио аматере!
Тренер клуба из Париза извео је веома јак састав против екипе чији је стадион капацитета око три хиљаде људи и који се такмичи у групи К Националног шампионата 3.

Реч је о петом рангу француског клупског такмичења у којем наступа 168 клубова, који су већином на аматерском нивоу.

Како ПСЖ не долази сваки дан на гостовање овако малом клубу, Емери је у напад ставио Нејмара и Мбапеа, а играли су још Меније, Курзава, Дракслер, Алвес, Силва... 

Голове за шампиона Француске постигли су Нејмар у 70, Мбапе у 77. и Дракслер у 87. минуту, док је виђен и аутогол у првом полувремену када је Жуле донео предности ПСЖ. 

Очигледно да клуб из Париза није желео да форсира и у лаганом ритму се пласирао у четврто коло. 

Пари Сен Жермен је рутинском победом отворио нову, 2019. годину, а цех је платио петолигаш Понтиви у утакмици трећег кола француског купа. Парижани су као гости тријумфовали са 4:0, а победа је могла да буде и дупло убедљивија.

За становнике Понтивија, месташца у Бретањи, ово је било вече у којем су моги да виде неке од највећих звезда светског фудбала пошто тренер ПСЖ-а Томас Тухел није желео превише да комбинује са тимом.

Тако су од првог минута на градском стадиону у Понтивију заиграли и Нејмар и Килијан Мбапе. Ипак, у првом полувремену гости су се прописно испромашивали и једини погодак, постигао је Силван Жилекоји је у 24. минуту затресао сопствену мрежу.

Тек у другом полувремену су се гости разиграли. Предност ПСЖ-а дуплирао је Нејмар у 70. минуту после добро додавања Дијабија. Седам минута касније Мбапе је погодио из пенала, коначан резултат поставио је Јулијан Дракслер три минута пре краја утакмице, а у овој ситуацији у улози асистента нашао се Нејмар.

Вулету пресео повратак у први тим, Сент Етјен се иживљавао над Олимпиком! Тулуз убедљиво до наредне рунде преко Нице - 4:1.

Вукашин Јовановић се вратио после два месеца у први тим Бордоа, али није имао разлога за задовољство, пошто је његов клуб елиминисан у Купу Француске на свом терену од друголигаша Авра поразом од 0:1.

Фудбалер из Гане Асифуа побринуо се за минималну победу гостију поготком у 48. минуту, после лепе акције и неколико великих грешака одбрамбених фудбалера Жирондинаца. Бордо је био бољи, нападао у већем делу утакмице, али није успевао да угрози гол данас солидног чувара мреже Авра.   

Пролаз у наредну фазу остварио је и Тулуз који је на свом терену убедљиво разбуцао прволигаша Ницу са чак 4:1. Дијаките и Градел довели су домаћине до лепе предности у финишу првог дела, а након што су гости у наставку смањилиу на 1:2 преко Сакоа уследио је нови рафал Љубичастих у којем су Досеви и Шпанац Мануел Гарсија дотукли екипу Патрика Вијере.

У осталим мечевима поподневног програма издвајамо победу Сент Етјена који се испразнио на нејаком нижелигашу Олимпику из Стразбура - 6:0.

Куп Француске – треће коло:

недеља:

Андрезје – Олимпик Марсеј 2:0 (1:0)
Кане Русијон – Монако 0:1 (0:1)
Рен – Брест 2:2 (1:2) победа Рена после пенала
Бордо – Л’Авр 0:1 (0:0)
Лонго – Витр 0:0 (0:0) победа Витра после пенала
Ноиси-л-Гранд – Ажаксјо 2:1 (2:1)
Олимпик Стразбур – Сент Етјен 0:6 (0:2)
Сент-Приве – Орилак 3:1 (3:1)
Тулуз – Ница 4:1 (2:0)
Понтиви – Пари Сен Жермен 0:4 (0:1)

субота:

Бастија – Конкарно 2:2 (1:1) победа Бастије после пенала
Ик Кроа – Раон Л’етап 2:0 (0:0)
Маригнан – Клермон 1:1 (0:1) победа Маригнана после пенала
Тур – Лезербијер 1:2 (0:1)
Вири-Шатијон – Анжер 1:0 (0:0)
Амијен – Валенсијен 1:0 (0:0)
Бержерак – Ниор 2:1 (2:1)
Л’Пуј – Нанси 0:1 (0:1)
Лион Душер – Ним 3:0 (1:0)
Орлеан – Ајглон Ламентин 3:2 (1:1) после продужетака
Понтивјен – Генган 2:4 (1:2)
Саноа – Монпелије 1:0 (0:0)
Гравелин – Вијефранш 0:3 (0:0) после продужетака
Ред Стар – Каен 0:1 (0:0)
Шилтигхајм – Дижон 1:3 (0:0)
Сет – Лимонест 1:0 (0:0)
Сент Квентин – Мец 1:2 (0:1) после продужетака
Бурж – Лион 0:2 (0:0)

понедељак:

20.55 Лил – Сошо

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар