Очекује нас хладан Божић

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно и хладно вријеме, а у многим мјестима очекује се ледени дан.

Република Српска 06.01.2019 | 16:03
Очекује нас хладан Божић
Ујутро ће бити врло хладно уз промјењљиву облачност и углавном суво, а слабо провијавање снијега очекује се на крајњем западу и у планинама на истоку, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске. 

Током дана очекује се суво вријеме са сунчаним интервалима, а према вечери наоблачење на сјеверозападу и западу.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена бура, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на планинама минус 13, на југу до један степен, а највиша дневна од минус пет до нула, на планинама минус девет, на југу око три степена Целзијусова.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас преовладава облачно вријеме, а слаб снијег пада мјестимично у централном планинском појасу. У централним предјелима и према Семберији има мјестимичне кише, а на југу има сунчаних интервала.

У уторак, 8. јануара, јутро умјерено облачно, суво и веома хладно, уз умјерен до јак мраз и с маглом око ријека и у котлинама. Током дана биће сунчаних интервала, а послије подне и увече могуће је повећање облачности уз услове за падавине.

Јутарња температура од минус 10 до минус пет, на планинама око минус 16, на југу до минус један, а највиша дневна од минус два до два, на сјеверозападу и југу до четири, у вишим предјелима до минус пет.

У сриједу, 9. јануара, у току ноћи биће облачно са падавинама прије подне. Током дана претежно суво на сјеверу, а поподне и према вечери и у већини других предјела. Увече и у ноћи ново наоблачење на сјеверу. Јутарња температура од минус четири до један, на планинама око минус седам, а највиша дневна од нула до пет, у вишим предјелима до минус три.

У четвртак, 10. јануара током ноћи биће облачно са падавинама, а на југу суво. У нижим предјелима могуће је ново формирање снијежног покривача, а у брдовитим и планинаским предјелима повећање његовог нивоа. Јутарња температура од минус седам до минус два, на планинама око минус 10, а највиша дневна од минус четири до један, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СВЕ СУ НАМ ОТЕЛИ

06.01.2019 15:07

И ЗИВОТ НАМ ЈЕ ХЛАДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

06.01.2019 16:14

ДОДИКУ И ЦВИЈАНОВИЦЕВОЈ ЈЕ ТОПАО ПА И ВРУЦ.