Нишикори у сузама - прекинут нестваран "црни" низ!

Јапански тенисер Кеи Нишикори освојио је прву титулу још од Мемфиса 2016. године, пошто је у финалу турнира у Бризбејну славио против Руса Данила Медведева.

Тенис 06.01.2019 | 16:45
Нишикори у сузама - прекинут нестваран "црни" низ!
Нишикори је од Медведева био бољи после два часа и шест минута игре резултатом 6:4, 3:6, 6:2.

Нишикори, који је изгубио девет узастопних финала у последње скоро три године, до титуле у је стигао после два сата и шест минута игре.

Данил је у првом сету почео са 3:0, али је потпуно попустио и изгубио шест од наредних седам гемова. 

У наставку меча, у другој деоници, Нишикори није успео да искористи ниједну од својих осам брејк лопти, док је Медведев реализовао своју прву и једину прилику и одвео финале у трећи, одлучујући сет. 

Кеи је Русу направио чак три везана брејка и коначно дошао до новог трофеја, 12. у каријери. 

Јапанац је тако прекинуо црну серију и стигао до првог трофеја после готово три године. Последњи пут тријумфовао је на турниру у Мемфису у фебруару 2016. године.

У међувремену је играо девет финала, али на њима није успео да слави.

Изгубио је 2016. борбе за трофеј у Мајамију, Барселони, Канади и Базелу, годину дана касније поражен је у Бризбејну и Буенос Ајресу, а прошле сезоне у Монте Карлу, Токију и Бечу.

На старту ове сезоне коначно је подигао пехар и постао први Јапанац који је то учинио у Бризбејну, турниру који се играо за наградни фонд од 527.880 долара.

"Коначно сам освојио пехар. Ово је била једна од најбољих недеља за мене. Никада у каријери нисам одиграо овако на почетку сезоне, тако да сам стекао велико самопоуздање", навео је Нишикори.

На другој страни, Медведев није успео да стигне до свог четвртог АТП трофеја, а Јапанац му се осветио за пораз у финалу Токија крајем прошле сезоне.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар