Јелена Докић: Имала сам 120 кг!

Дечко ме је спасао да се не убијем! Некада четврта тенисерка света, Јелена Докић, годину дана после објављивања књиге "Несаломива", признала је да има велике борбе са прекомерном тежином.

Тенис 09.01.2019 | 22:25
Јелена Докић: Имала сам 120 кг!
Докићева, која је 1999. године направила сензацију у првом колу Вимблдона победом над Мартином Хингис од 6:2, 6:0, биће у улози ТВ коментатора у Мелбурну.

Званично, каријеру је окончала 2014. године иако је резултатски то било много раније. 

Завршетак каријере јој је донео проблеме. Признала је да је изгубила контролу над килограмима и да је у једном моменту имала чак 120 килограма! 

Јелена је узела југословенско држављанство 2001. године, да би годину дана касније стигла до четвртог места на светској листи. У Аустралију се вратила 2005. после проблема које је имала са оцем Дамиром. 

"Повукла сам се из тениса а да нисам уствари знала у ком смеру желим даље да идем. Нисам била спремна за то, тад су почели и проблеми са килограмима. Када сте професионални спортиста, ви сте у некој врсти мехура од сапунице, али то није стварност. Све вам се сервира, тренинг, храна, путовања, тако да је вратити се у нормалан живот јако тешко", признала је Докићева у интервју за недељни "Хералд Сан". 

Она је додала да је објављивање књиге било прекретница за њу и да јој је дозволило да се ослободи многих ствари које су је спречавале да крене унапред. 

Имала је проблема са оцем, депресијом, здрављем у целини, посебно са штитном жлездоми све је то допринело да почне да се гоји. Ипак, прошла је кроз све и постала је активиста у борби за губитак килограма. 

"Књига је ослободила многе емоције које сам држала у себу дуго времена. Срећна сам сада, али тежина ми и даље прави проблем, то је тај део слагалице који ми недостаје да све буде савршено", каже Јелена. 

Она је себи поставила циљ, да са 99 килограма, колико је имала када се мерила првог дана децембра 2018. за шест месеци смрша на 66 килограма. Уз то, на предстојећем Аустралијан Опену ће се бавити коментаторским послом за Канал 9, тако да каже да је сада све добро за њу. 

Средила се и на приватном плану. И даље је у вези са Тином Бикићем и то већ 15 година, али већ две године живе заједно у Мелбурну. Јелена каже да јој је он био велика подршка током свих тих тешких година. 

"Прошли смо заједно кроз добро, лоше и ужасно. Он је био кључ у мом повратку у живот са тачке када сам помишљала чак и да се убијем. Имамо неколико циљева у наредних неколико година. Брак је први и дефинитивно желимо да постанемо родитељи пре или касније. Подизање деце и давање подршке њима да успеју у животу, веома је важна ствар за мене, јер ће то бити сасвим другачије од оног што је било у мојој породици", закључила је Докићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар