Јокић незаустављив - рекорд сезоне!

Демонстрација силе над Шарлотом! Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Шарлот Хорнетсе на домаћем паркету резултатом 123:110.

Кошарка 06.01.2019 | 12:15
Јокић незаустављив - рекорд сезоне!
Денвер је убележио 26 победу у 37. овосезонском мечу и задржао своју позицију на самом врху западне конференције.

Још једанпут се истакао српски центар Никола Јокић, који је забележио нову бриљантну партију. Никола је меч завршио са 39 (16/29 из игре) поена, 12 скокова (осам у нападу), шест асистенција, три украдене лопте и једном блокадом.

Денвер и Шарлот су расположено ушли у дуел, а нешто боље су се показали Нагетси који су после прве четвртине стекли предност од пет поена. 

Уследио је добар одговор Хорнетса услед јаке одбране и добро изграђених напада и вођство за госте од 36:35 почетком другог квартала. Мајк Малоун је тада затражио тајм-аут, а Денвер је после истог направио серију од 7:0 и преузео контролу се до краја првог полувремена. 

Гери Херис, који се још увек враћа у форму, преузео је главу улогу са клупе док су одмарали стартери, пре свега Јокић. Херис и Лајлс су одлично сарађивали што офанзивно, што дефанзивно, а Денвер је углавном чувао предност од 5-7 поена током треће четвртине.

Денвер је чувао високу предност, а Јокић, који је изашао другом половином треће деонице, се вратио на терен на неких пет минута до краја меча и одмах демонстрирао силу и постигао брзопотезних седам поена, те "запечатио" судбину Шарлота. 

Јокић је пратијом против Шарлота поставио рекорд сезоне по броју поена, пошто је претходно највише поена постигао почетком сезоне против Бруклин Нетса, када је имао 37. 

Поред Србина, у Денверу су се истакли Пол Милсап са 18 поена, опорављени Гери Херис са 17 поена, шест скокова и пет асистенција, као и Тори Крег са 12 поена. 

Најбољи у Шарлоту био је Кемба Вокер са 20 поена. По 16 поена постигли су Марвин Вилијамс, Малик Монк и Бизмак Бијомбо, који је имао и 12 ухваћених лопти. 

Нагетси свој наредни меч играју у ноћи између понедељка и уторка, од 2.00 по средњеевропском времену када гостују Хјустон Рокетсима.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куки

06.01.2019 12:41

НБА Алл-Стар 2019

ОДГОВОРИТЕ