Бугојно: У пожару изгорјела кућа

Породична кућа Халила Мањгафића потпуно је изгорјела у пожару, који се догодио данас око 15. 30 сати у насељу Оџак код Бугојна. Узроци пожара, у чијем су гашењу учествовали бугојански ватрогасци, још се утврђују.

Босна и Херцеговина 05.01.2019 | 23:05
Бугојно: У пожару изгорјела кућа
"У кући смо живјели ја, супруга, шестеро дјеце, и један унук. Све што смо имали, нестало је у ватри. Остали смо без крова над главом", казао је власник изгорјелог стамбеног објекта.

Сумња се да је пожар изазвао спој на старим кабловима, у дијелу крова.

"Не знам како ћемо поправити све ово, јер нико није запослен. Скупљамо и продајемо папир, жељезо и друге ствари. Од тога живимо. Ни здравље нас не служи најбоље", нагласио је.

Нада се да ће им добри људи помоћи, и да ће се то десити у што скорије вријеме, с обзиром да је зима, и да им је хитно потребан адекватан смјештај.

Одмах након вијести да су у пожару остали без куће, акцију помоћи овој ромској породици покренули су представници мјесног руководства.

Позвали су све грађане горњоврбаске регије, а посебно власнике грађевинских предузећа, да се солидаришу и помогну члановима породице Мањгафић да преброде недаћу, која их је задесила.

"Они тренутно имају привремени смјештај, али се надамо да ће се убрзо вратити у свој дом. Породици Мањгафић потребно је сада буквално све, грађевински материјал за кућу, храна, одјећа, обућа... Права је срећа да није било повријеђених", истакнуо је представник Мјесне заједнице Оџак Самир Омановић.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар