Званично: Представљен Робињо!

Приступио је најјачој војсци! Променио је клуб, али не и земљу! И Робињо стигао у Истанбул! Ако сад не узму титулу. . .  Водећи тим турског првенства довео некадашњу звезду бразилског и светског фудбала.

Фудбал 06.01.2019 | 15:15
Званично: Представљен Робињо!
Робињо је променио клуб, али не и земљу. Бразилац је отишао из Сиваса и стигао у Истанбул Башакшехир, са којим је званично потписао уговор на две године (1+1). Сивасу стиже обештећење од 2.000.000 евра. 

Јасно, прешао је из Сиваса који је девети на табели прешао је у тим који се налази на првој позицији турског шампионата са шест бодова предности у односу на Трабзон.

Очигледно је да жели титулу. Приступио је (за сада) најјачој војсци.

"Мој највећи циљ овде је да будем шампион. Саиграчи су ме одлично примили, као и тренер и стручни штаб, тако да сам веома срећан што сам постао део ове породице", рекао је Робињо на представљању.

Робињо је играо јако добро за Сивас, па уз своје бучно име свакако да је био занимљив Башакшехиру и са стране квалитета, али и маркетинга. Дао је осам голова за Сивас ове сезоне. 

У Башакшехиру ће носити број 70 на дресу.

Бразилац је у богатој каријери носио дрес Сантоса, Реал Мадрида, Манчестер Ситија, Милана, Гуангџоуа, Атлетико Минеира, Сиваса и сада на старту 2019. године појачао је лидера турског шампионата.

Помињало се да је могао да пређе у Сантос поново, да обуче дрес тог клуба по 4. пут, али се то ипак није догодило. Башакшехир је његова следећа станица.

Истанбул Башакшехир, водећи тим турског првенства и омиљени клуб тамошњег председника Реџепа Ердогана, ангажовао је некадашњег репрезентативца Бразила и велику наду светског фудбала - Робиња. 

Бивши нападач Реал Мадрида, Манчестер ситија, Милана и још неколико клубова, стигао је из деветопласираног Сиваспора и потписао уговор на годину и по дана. Наводно, трансфер је плаћен 2.000.000 евра.

Искусни Бразилац (34 године) је тренутно трећи стрелац Суперлиге Турске са осам голова, а у Башакшехиру се надају да ће његов долазак допринети коначном освајању титуле.

Клуб из Истанбула на половини сезоне, после 17 кола, има шест бодова више од другопласираног Трабзона и на путу је да освоји своју прву титулу у својој 29-годишњој историји.

Робињо је по потписивању уговора рекао да је дошао да "оствари сан и освоји титулу у Турској".

За репрезентацију Бразила одиграо је 100 утакмица и постигао 28 голова. Он је са државним тимом у два наврата био шампион Купа конфедерација, а 2007. године освојио је Куп Америке.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар