Дејо о Шекију...

Да није било Шекијевог Келна, не би било ни Звездиног Барија!

Фудбал 06.01.2019 | 15:45
Дејо о Шекију...
Био је то други пут да сам седео с Драгославом Шекуларцем. Колега Пеђа Дучић и ја смо га готово не трепћући слушали како прича о великој каријери, животу... Први пут сам га упознао као клинац у кладионици, када смо најбољи друг и ја стидљиво пришли да нам да аутограм, а на крају смо одиграли тикет заједно. И рекао нам је да се увек кладимо против тима за који навијамо јер ћемо тако увек бити на добитку.

Из прича старијих сам чуо да је Шеки био најспектакуларнији играч који је играо фудбал на овим просторима. Касније ће се појавити још један спектакуларан – Дејан Савићевић. Путеви двојице фудбалских генијалаца и великих људи ће се укрстити у њиховој Црвеној звезди.

На питање да ли може да упореди себе и Деја, Драгослав Шекуларацнам је тада искрено скромно одговорио:

„Ма не, Дејо је био јачи играч од мене“.

А Дејан Савићевић нам данас каже: 

„Он је вероватно и највећи играч у историји српског фудбала. Мало неких његових снимака сам гледао, пошто их нема много. Али чим је био у идеалном тиму Светског првенства, то довољно говори какав је играч био. Боље да о томе пишу и причају старији новинари и људи који су га гледали“.

Жао је Деју што је данас чуо тужну вест. Затечен је... 

„Много ми га је жао. То је био мој велики, велики пријатељ. Жао ми је јер сам имао много добар однос са Шекијем. Поред тога, био ми је тренер у Звезди“, каже Дејан Савићевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Не крије Дејо да је код Шекија имао посебан статус. 

„Знам да ме је волео. Нешто сам му се свидео као играч, као личност... Не знам ни ја што. Али и ја сам њега заволео, тако да смо били баш добри. Слободно могу да кажем да сам имао посебан третман код њега. Нешто ме заготивио и од првог дана сам имао добру комуникацију. Чак најбољу од свих тренера са којима сам радио у Звезди“.

Иако та сарадња није дуго трајала због Шекијеве суспензије у Келну када је кажњен забраном вођења тима у наредних осам међународних утакмица. Тај Шекијев тим из Келна је постао темељ оног величанственог који ће покорити Европу у Барију. 

„После тог искључења, морао је да нас напусти. Да није било тог његовог Келна, не би било ни Барија. Тај пораз нам је донео титулу првака Европе. Нажалост, морао је да оде... Било је пуно да не води толико међународних утакмица. И он је то лако прихватио јер је Звезду увек стављао испред себе. Интереси Црвене звезде су му увек били на првом месту“.

По чему ће Дејо памтити Драгослава Шекуларца. 

„Доста ствари које сам запамтио од њега нису за новине. Он није био само фудбалски учитељ, већ и животни“.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар