Ђорђевић: Зашто Србија не би добила "дрим тим"?!

Селектор "орлова" каже да за Светско првенство у Кини има највеће амбиције.  Ђорђевић: Неко ће победити "Дрим тим" – зашто да то не буде Србија? Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, најавио је напад на медаљу на Светском првенству које се ове године игра у Кини.

Кошарка 08.01.2019 | 23:07
Ђорђевић: Зашто Србија не би добила "дрим тим"?!
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да ће његов тим на Светском првенству у Кини, као и увек, ићи на медаљу, и то златну.

"Од почетка мог рада са репрезентацијом Србије говорим да је наша дужност да идемо на медаљу. Тако је и сада, мада ће конкуренција на СП-у у Кини бити изузетно снажна. На четири велика такмичења, на којима сам обављао селекторску функцију освојили смо три сребра и четврто место на Евробаскету 2015, па с разлогом могу да будем оптимиста", изјавио је Ђорђевић у интервјуу за Ал Џазиру.

На путу до толико жељеног злата Србија ће морати да победи нови амерички "Дрим тим".

"Моје обраћање репрезентативцима било је овако: Неко ће победити Американце. Зашто то не би била Србија? Све је речено врло јасно где моја размишљања иду", истакао је Ђорђевић.

Светско првенство у Кини одржаће се од 31. августа до 15. септембра, а Србија ће претходно у фебруару у квалификацијама против Естоније и Израела морати да потврди место на финалном турниру.

Ђорђевић је у интервјуу за "Ал Џазиру" истакао да је обавеза екипе да иде на медаљу, упркос слабијим наступима у квалификацијама.

Разлог за то је необичан распоред "прозора" које је увела ФИБА, због којих најбољи играчи не могу да наступају за национални тим.

Ипак, "Орловима" је потребна једна победа из преостале две утакмице (Србија игра против Естоније у гостима 21. фебруара 2019. и са Израелом код куће три дана касније) како би математички обезбедила пласман на Мундобаскет. 

"Формула освајања медаља је баш у самом континуитету рада, организације и праћења визије групе људи. Систем који функционише, процес, анализа реалности и велика вера у саме себе, те самопоуздање изграђено фактима, елементи су на основу којих селекција Србије остварује одличне резултате на највећим међународним такмичењима", рекао је Ђорђевић за "Ал Џазиру". 

Зато је и овога пута циљ јасан – медаља. 

"Од почетка мог рада са репрезентацијом Србије говорим да је наша дужност да идемо на медаљу. Тако је и сада, мада ће конкуренција на СП-у у Кини бити изузетно снажна. На четири велика такмичења, на којима сам обављао селекторску функцију освојили смо три сребра и четврто место на Евробаскету 2015, па с разлогом могу бити оптимиста". 

Уколико жели да дође до најсјајнијег одличја, Србија извесно ће морати да победи Сједињене Америчке Државе, најјачу селекцију на свету. 

"Мислим да може неко да их победи, доћи ће тај дан сигурно. Моје обраћање нашим репрезентативцима је било овако: ‘Неко ће победити Американце. Зашто то не би била Србија?’. Све је речено врло јасно где моја размишљања иду", закључио је Ђорђевић. 

Мундобаскет је на програму од 31. августа до 15. септембра и биће играно у осам кинеских градова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар