Доха: Ђоковић - Агут, реакције...

Ђоковић: Лаки промашаји ми се "обили о главу" – поражен сам од бољег! Новак Ђоковић је после пораза у полуфиналу Дохе честитао "бољем противнику" Роберту Баутисти Агуту.  "Знам зашто је Новак најбољи, памтићу овај меч док сам жив!" Шпански тенисер Роберто Баутиста-Агут рекао је да му је у полуфиналу Дохе против Новака Ђоковића све полазило за руком.

Тенис 04.01.2019 | 21:30
Доха: Ђоковић - Агут, реакције...
Он је у три сета после преокрета победио Новака Ђоковића у једном од најквалитетнијих тениских мечева у последње време.

Одиграо је изнад својих могућности упркос јако доброј игри српског играча и на крају славио 3:6, 7:6 (6), 6:4.

"Памтићу овај меч целог свог живота. Атмосфера је била невероватна, а ја сваког дана радим да бих играо овакав тенис. Знам да је тешко играти на овом нивоу. Зато је Новак број 1 на свету, али ја не могу бити срећнији него што сам сада", рекао је после меча Баутиста-Агут.

Шпанац је тиме прекинуо и низ од тринаест узастопно добијених мечева Ђоковића у Дохи и низ од пет финала.

После првог и све до половине другог сета и резултата 4:3 за Новака уз брејк предности, српски играч је био на путу до 30. победе у 32 меча.

"Хтео сам да дам све у том мечу и борим се до последњег поена. Искористио сам коначно прилику да преокренем у другом сету. Новак је био у предности и било је тешко. Играо је константно и морао сам да будем веома добар, да погађам много линија, али и да сервирам добро. Све је данас ишло", каже Агут.

Ђоковић је у полуфиналу турнира у Катару поражен од Агута са 2-1 у сетовима, после велике борбе и преокрета.

Српски тенисер је имао све у својим рукама, али је допустио Агуту да се врати у меч и да га на крају преокрене.

"Мислио сам да сам у комплетној контроли када сам био сет и брејк у предности, при сервису на 4:3. Он је играо добро, а ја сам промашио неке лаке ударце и то ми се касније 'обило о главу' и резултирало тиме да изгубим фокус у једном од најбитнијих тренутака у мечу. Дешава се...", изјавио је Ђоковић.

Новак је истакао да је турнир у Дохи био добра припрема за оно што је много битније од њега – Аустралијан опен.

"Нисам био 'најсвежији'. Добио сам све што сам очекивао од овог турнира, одиграо сам што је више мечева било могуће у припреми за Аустралијан опен, тако да сам задовољан. Наравно, нисам задовољан што сам изгубио, али је пораз дошао од бољег играча", јасан је Ђоковић.

Ђоковићу је ово била добра провера за оно што га чека кроз десетак дана, када почиње први Гренд слем турнир сезоне Аустралијан опен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар