Клоп: Да ли је потребно да буде крви, да би био црвени?!

Јирген Клоп, менаџер Ливерпула, био је незадовољан суђењем на мечу против Манчестер ситија.  Клоп: Волим Компанија, али заслужио је искључење! Тренер Ливерпула сматра да његов тим у дербију против Манчестер ситија није имао среће, али и да је капитен ривала требало да добије црвени картон због преоштрог старта.

Фудбал 04.01.2019 | 16:15
Клоп: Да ли је потребно да буде крви, да би био црвени?!
"Редси" су поражени на гостовању у Манчестеру са 2:1, а Немац је упитао да ли је потребно да буде крви па да играч добије црвени картон.

"Волим Компанија као играча, али како оно није био црвени? Био је последњи играч у линији и уклизао је Салаху. Да је ударац био јачи могли смо Моа да изгубимо до краја сезоне. Да ли нам је потребна крв?", упитао је Клоп.

Ливерпул је доживео први пораз у сезони пошто је Сити славио резултатом 2:1 у 21. колу Премијер лиге.

"Недостајало нам је среће у неким тренуцима. Била је више наклоњена Ситија. Па, Сане је дао гол из сличне ситуације из које је Мане погодио стативу. Ако не даш гол из таквих шанси, углавном следи казна на другој страни", истакао је Немац.

Ливерпул је у Манчестеру изгубио од Ситија (1:2) и претрпео први пораз у Премијер лиги ове сезоне.

Тренер Ливерпула Јирген Клоп је рекао да његова екипа није играла најбоље што може, али и да није имала среће, када је Садио Мане погодио стативу, али и када је недуго затим Џон Стонс избацио лопту са гол линије у великој гужви пред голом Манчестер ситија.

"Наша очекивања била су висока. Можемо да играмо боље. Морате да се прилагодите утакмици, не можеш увек да доминираш. Нисмо имали среће у завршницама напада, за разлику од Ситија", рекао је Клоп британским медијима.

Ливерпул је прекинуо низ утакмица без пораза и неће поновити успех Арсенала, који је 2004. године завршио првенство непоражен.

Тренер Ливерпула сматра и да је капитен Ситија Венсан Компани требало да добије црвени картон после оштрог старта на Мохамеду Салаху у првом полувремену, при резултату 0:0.

"Заиста волим Венсана Компанија, али како то није било за црвени картон? Он је био последњи човек у одбрани, а да је ударио Моа јаче, завршио би сезону", навео је Клоп.

Компани се није сложио са оценом тренера Ливерпула.

"Мислим да је старт био сјајан, зар није? Узео сам лопту, мало сам закачио и играча, али није било опасно. Нисам покушао да га повредим. Било је или такав старт или да га пустим да прође до гола", навео је Компани.

Манчестер Сити је смањио заостатак на четири бода, па је борба за титулу и даље отворена.

После 21 утакмице у Премијер лиги Ливерпул је први на табели са 54 бода, а Сити је други са 50 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар