Завршила школу за седамнаест дана

Диплому Средње медицинске школе из Санског Моста која је призната у цијелој БиХ и Европској унији, новинарка "Журнала" обезбиједила је за двије седмице; посредник је тражио 2. 500 марака за хитну диплому, у документима је наведено да је преквалификација трајала двије године, а диплома формално издата прије него што је и предала документацију

Босна и Херцеговина 04.01.2019 | 14:45
Завршила школу за седамнаест дана
Без присуства иједном часу, за свега седамнаест дана, у празничном периоду, новинарка Журнала завршила је средњу медицинску школу. Врлодобрим успјехом. Документе је предала 20. децембра 2018. године. Овјерену диплому, свједочанство за сва четири разреда средње школе добила је 3. јануара ове године. На своје име и презиме.

На дипломи Медицинске техничке школе из Санског Моста пише да је ученица Азра Омеровић уписала “преквалификацију” 22. 11. 2016. године, те да је успјешно окончала школовање 15. 11. 2018. године, односно мјесец дана прије него је и предала “потребну документацију”. У свједочанствима пише да је успјешно полагала анатомију и физиологију, хигијену са здравственом заштитом, микробиологију, медицинску психологију, заразне болести, патологију, хирургију, фармакологију, те да је, притоме, “одрадила” и практичну наставу.



Прича започиње средином децембра. Журнал је добио у посјед документацију полицијских и правосудних агенција у којима је наведено како се на подручју ФБиХ продају дипломе средњих школа, те како је, мање-више, све у директној вези са Центром за образовање из Широког Бријега, иза којег стоје бизнисмени блиски ХДЗ-у БиХ. У документацији коју посједујемо наведено је да су новцем из Широког осниване средњошколске и високообразовне институције широм Федерације, те да се у тим  установама издају сумњиве дипломе. Наведена су имена посредника који су дјеловали у одређеним градовима и који су за новац набављали тражене дипломе. За сарајевску регију био је задужен Сенад Пехливановић из Фојнице.

Први састанак

Кратки телефонски разговор и први састанак у Сарајеву. 

За преквалификацију, рећи ће нам у школи, потребна је најмање година дана. Пехливановићу треба много мање. Само је битно обезбиједити 2500 марака које би он “предао директорима и осталима”. Иако сумњичав на првом састанку, Пехливановић 20. децембра пристаје да најкасније до 15. јануара колегици Азри Омеровић на њено име и презиме прибави диплому средње медицинске школе. С обзиром на то да смо одбили дати новац унапријед, Пехливановић је казао да ће “морати тражити алтернативна рјешења”, те да овај пут неће ићи преко Широког Бријега.   На истом састанку, колегици је дао “специјални број телефона”, који користи за договоре око диплома. Листинзи, који су у посједу Журнала, доказују да је с тог броја искључиво контактирао Центар за образовање из Широког Бријега.

“Све готово”, писало је у поруци коју је Пехливановић послао 2. јануара ове године у 14. 46 на број који је, за потребе овог истраживања, користила екипа Журнала.

Примопредаја

Примопредаја је заказана за 3. јануар. Пехливановић се на заказаном мјесту појавио са свједочанствима и дипломом о завршеној средњој Медицинско техничкој школи из Санског Моста. Овјерену, са воденим жигом и читким потписима, са оцјенама из предмета које ученица Азра Омеровић никад није ни слушала.

На дипломи пише да је Медицинска техничка школа у саставу ПУ Центра за образовање одраслих Мултилингуа из Санског Моста. Формални оснивач школе у Санском Мосту је Маида Цепић-Хабибовић. Њен супруг Шемсудин Хабибовић је прокуриста без ограничења. Он је потписник дипломе издате на име Азра Омеровић. Маида Цепић Хабибовић је, поред овога, директорица и Јавне установе Мјешовита средња школа Сански Мост. Њен супруг и потписник дипломе, Шемсудин Хабибовић је одборник у Општинском вијећу Сански Мост. Тренутно је кадар А-СДА.

Овај Центар протеклих је година искључиво пословао са Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона. Радили су преводе казнених листова са холандског и словенског језика. На службеној страници Медицинске школе пише да врше образовање одраслих у области медицинске струке.

“Искусни и стручни предавачи (доктори специјалисти), плаћена пракса у Њемачкој, плаћени путни трошкови, писмо препоруке, признати сати стажирања у Њемачкој”, наведно је у понуди Медицинске школе Сански Мост.

На страници је наведено да полазници ове школе стичу право на приправнички стаж, те полагање државног испита. Нуде се занимања медицинске сестре и његоватељице.

УГЛЕДНА ДИПЛОМА

“Наше дипломе и увјерења о стручној оспособљености су признати како у БиХ, тако и у земљама Европске уније”, пише на страници Центра за образовање одраслих из Санског Моста.



Управо ту, диплому признату у БиХ и ЕУ, новинарка Журнала стекла је за 17 дана. Без присуства настави.

Сва документација на основу које је наша екипа започела истраживање, била је на располагању Тужилаштву БиХ. Они, међутим, нису жељели водити истрагу. Све детаље о умијешаности државног тужилаштва у овај случај доносимо у наредним тексту који ћемо објавити у суботу, 5. јануара. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 85

Оставите коментар
Name

То је било немогуће прије рата

04.01.2019 13:54

Потом ово је базирано на томе да то неће нико провјеравати и да ће оне у ствари радити као слушкиње код старих и инвалида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.01.2019 14:15

Играју се туђим животима.

Name

Навааалии народееее!!!!

04.01.2019 14:24

Прометејиииии, Доситејиииииии, НУБЛ-овиииии, навали - јос мало па нестало, јер нема висе мјеста за ухљебе у јавним институцијама - па се наведене копирнице "диплома" гасе.

Name

стоја

04.01.2019 14:24

Па 80 % оних који раде по њемацкој као његоватељи старих у старацким домовима или болницама има ове лазне дипломе

Name

Мислим,

04.01.2019 14:55

разни медији, и ти полписмени новинари'толико штете наносе томе народу!страсно, да чловек не поверује ;такве ствари су се догађале масовно на Косову! њихови медији су држали језик за зубима народ је длазио у бели свет'за крухом "Нико се научен Није родијо" сивим блесанима ста праве проблеме и отезавају зивот, ја би јих послали у 3 он. поштено гледано.

Name

Ре

04.01.2019 15:29

Јефтино. код Шкрбе и Мирјанића је била папренија цијена за факултет.

Name

др

04.01.2019 15:34

Тако је и у Бијељини поред Павловић пута, за викенд завршавају за др.медицинске његе

Name

мастер дипл.инж.

04.01.2019 15:38

Тако је експресно завршио садашњи шеф катастра у Бијељини, од геометра трговцавање на мало, у Банатским салашима стече звање мастер дипл.инж.геодез па партијском линијом за шефа. Сад се те дипломе деле у Брчком.

Name

проф.др. Трифковић

04.01.2019 15:44

У Новом Саду за Р. Српску задужен проф. Трифковић да скупља геометре и продаје дипломе мастер дипл.инж.геодез. Тако је бивши трговац Перић Зоран постао мастер, а појма нема, дудук.

Name

државни факс.

04.01.2019 15:52

И на државним се купују дипломе и испити, ништа није као пре рата. Нпр. у Новом Саду купују дипломе на геодетском факултету масовно, а предузимач је проф. Милан Трифковић, познати шверцер диплома, у Р. Српској је продао до сада 50 диплома, сами у Бијељини око 5, а један је шеф катастра Перић.

Name

Репл

04.01.2019 16:15

Није ствар у томе него што неће тузиластво да то истразује и да је ко други умјесто новинара попусио би пријаву ко Давор Драгицевиц. То је АПСУРД!

Name

проф др.

04.01.2019 16:49

и професори купују титуле као ова сестра и предају на тзв. државним фак. Врло мало их је који су прошли пут од најбољег студента-асистента, мр-др. са објављеним радовима и сл.

Name

Милан

04.01.2019 18:54

Кад се пријавите на неки конкурс боље се вреднују оваве дипломе од оних са државних факултета.На жалост али тако је.

Name

Синиша (Бошко) Милић

04.01.2019 19:05

Овако сам и ја купијо факултет, сад сам неки шеф у електро Зворник. Обрен Марковић (наш посланик) ми показо ђе да купим диплому, вели и он тако завршијо. Живијо СНСД!

Name

Министарство здравља РС

04.01.2019 19:20

Јелена Јевдјениц средњу сколу је једва заврсила, сваке године исла на поправни, цак и у цетвртом средње, радила сам у пекари. Ал сам зато проводила силу и бахатост и била сефица банке без дипломе факултета. Нисам знала да се диплома мозе купити тако брзо, сад ми је лаксе јер ми је плата мала у министарство здравља иако ми је муз на функцији ниси ми дали коефицијент са ВСС, имам мању плату него у банци и јос нисам сефица и не могу врсити терор. Морам позурити јер вријеме пролази да купим диплому и муз мозе висе не бити на функцији. А плата мала стаде јер је за мене уцење ме никад није ни занимало, само сила, само јако, само бахато терорисање људи око себе.

Name

Ре

04.01.2019 19:44

Јелена Јевдјениц с обзиром да си од пекарке, прљавим пословима свог муза, досла до позиције банкарке без дипломе, ево ти бесплатан савјет, купи си струцни испит том у Министартву здравља. Мозда будес министар без дипломе а са струцним испитом за медицинског техницара! Никад се не зна. Само напријед. Уцење и постење није на цијени вец само бахато. Како само ти знас јер си примјер и то за медаљу!

Name

04.01.2019 13:56

НЕВЈЕРОВАТНО КАКО НАПРЕДУЈЕМО ПА УСАВРШИЛИ СМО СВЕ МАРИФЕТЛУКЕ СВИЈЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.01.2019 14:56

а сто неки новинар Зурнала не истрази добијање диплома на дрзавним факултетима у Босни и Херцеговини... да видимо колико дијеце политицара и осталих квази интелектуалаца заврсило прије рока

Name

ре xл

04.01.2019 15:20

Борба за голи зивот.

Name

па

04.01.2019 14:00

ја и ста сад? јел ? ста је ту сад спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

04.01.2019 14:04

Цеститамо. Ово је одлицна вијест с обзиром да медицинари у цопорима напустају РС!

Name

Др

04.01.2019 14:48

Овакви не могу даље од Градиске. На трулом западу те не пита који папир имас него ста знас

Name

Ре

04.01.2019 15:44

Наши људи су посредници и већ знају за ово горе.

Name

Ре

04.01.2019 14:02

Ето ко казе да је све поскупило.Дипломе никад јефтиније и брзе.хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

04.01.2019 14:30

Дипломе из Сироког Бријега преплавиле су и Републику Српску. Када је Антон Касуповиц био министар просвјете забранио је средњим сколама у РС да врсе образовање одраслих а отворено је 10 канцеларија Средњосколског центра Сироки Бријег у 10 градова РС и теговина дипломама је цвјетала. Ту бема истразивања!!!!!

Name

Ратко

04.01.2019 14:04

Управо кад цовек помисли да не мозе горе и црње поново добијемо информацију да је то могуце, питам се докле? Постоји ли дно моралности или је ипак и дно пробијено? Мени је исто крајем рата нудјена диплома, питам се како бих зивео с тим теретом. Мој комсија је пристао, зове се Богдан Дјуриц, диплома на масинском факултету. За разлику од њега ја одох у приватнике где морас да показес ста знас и умес, инаце пропадас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кико

04.01.2019 14:38

Која си ти будала! Нудили ти људи диплому и ти одбио? Ти заиста ниси нормалан :-)!

Name

Ратко

04.01.2019 17:48

Хвала на савету и дијагнози, и данас сам поносан.

Name

Вивија

05.01.2019 23:22

А радио си ти и горе ствари од тога ;)

Name

Из ликовног двица

04.01.2019 14:08

Вала могла је са одлицним заврсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И БИ,

04.01.2019 15:09

Да је још један дан остала.

Name

сестра

04.01.2019 16:22

како ће ударити инекцију у дебело месо, да не фули.

Name

ре

04.01.2019 19:07

за одличан успјех мора мало и да се пропита

Name

Миуле

04.01.2019 14:15

Помажу људима да оду у ЕУ да зараде пара кад их у овој држави нема и сад још људе нападате. Ово и не треба бити криминал већ ово треба бити сматрано највишим степеном доброчинства. Свеједно ће у ЕУ превртати и чистити швапске бабе и дједове,евентуално вадити крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

04.01.2019 14:41

Без задње намјере а сходно твом коментару желим да ти и твоји билжњи дуго уживате у овом и оваквом доброчинству!

Name

Није свеједно

04.01.2019 14:16

Ово је оубицајена вијест и није нека новост. Колико има купљених диплома са високом струцном спремом и који су се запослили у дрзавмим институцијама Добро ни било да се покрене акција градјана да сви који посједују те информације објаве их. Ево један примјер из Власенице, нацелник опстине Мицо Краљевиц имао диплому конобара а сад има купљену диплому ВСС. Нико у Власеници незна који факултет има "заврсен", изузев најблизих сарадника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоо Цувар

04.01.2019 14:19

А је ли то дио програма власти да се млади задрзе у БиХ? Недате нам посао а недате нам ни у иностранство...немам ријеци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еми

04.01.2019 17:35

Заврсите нормално сколу, а не да за 5 дана добијете диплому

Name

Мед. Сестра

04.01.2019 14:22

Ниста цудно на Клиницком на одјелу гинекологије маса таквих. Не знају ињекцију дати. Основне ствари не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

04.01.2019 14:27

Ко казе да не знају? Знају они све.

Name

ре

04.01.2019 16:11

И онда је народ још крив што се буни.

Name

Ре Еми

04.01.2019 23:19

Не зиви цовјек орлова вијека да дангуни по сколи.А и досадно бре ,до јаја.

Name

израелац

04.01.2019 14:28

па ја не знам да је ико без праксе икад запослен у страној земљи... код њих је обавезно то проћи.. џаба средња школа, а код нас и кад завршиш редовно средњу не знаш ништа радити... ил су једва двицом прошли па не знају радити... у сваком случају ако не знаш радити џаба ти диплома

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не контас

04.01.2019 16:11

Па у те 2.500 еура урацуната је и пракса

Name

Гарги

04.01.2019 14:31

Одлицна ствар,да се људи спасавају и бјезе из ове одвратне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштено говорећи

04.01.2019 14:32

Кад би било државе испитале би се дипломе из Котор Вароша, тамо их је на хиљаде издато после рата, тако је и са факултетом за бизнис у Источном Сарајеву, са Травником, Широким, са оним лоповским факултетом у Брчком, фуууууј. Ко ће то да испита, опа 95% инспектора у полцији, пола тужилаштва има куповне дипломе. Па сјетите се оне предратне куварице што је сад нека звијер у Тужилаштву БиХ, сви знају да је купила и диплому и правосудни, па шта би?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Ђуриц

04.01.2019 15:16

сви знате да сам из Котор Вароши, да нисам завршио ни средњу школу, али сам у 33. години живота купио диплому у Широком Бријегу. Најближи сам Чубриловићев сарадник и највећи манипулатор у Варошу. Постао сам у међувремену савјетник начелника Сакана. Ваљда сам са накнадном памећу постао паметнији од њега.

Name

Смислов

04.01.2019 14:33

Уз квалификоване, срећа па ће Њемачку отићи и ови квазиквалификовани. Овдје ће остати они који имају милионе и они који немају 2500 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИНА

04.01.2019 14:34

ЕКСПРЕС ДИПЛОМА, Е САД САМО ДА СЕ ОДЛУЧИ ХОЋЕ ЛИ СДА ИЛИ СНСД ПАРТИЈСКУ КЊИЖИЦУ И ПОСАО ЗАГАРАНТОВАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пијаца

04.01.2019 14:35

Ово је јако жалосно, али већина је једноставно покуповала некакве дипломе и сад раде, како тако. Хај кроз праксу се стекне и неко знање, али и она теорија је неопходна. Ја сматрам да је Њемачка крива, јер не провјеравају довољно детаљно дипломе са нашег подручја, а то би заиста требали радити. Хај кад купе неку конобарску средњу, али медицинске дипломе куповати, то је нешто друго, мада је сваки вид куповине диплома крајње неморалан и незаконит. Ово би у Њемачкој био скандал, али код нас је то уобичајна пракса. Свака част и овим новинарима „Журнала“, шта знаш како је овај Пехливановић могао реаговати, могао је и наоружан бити и могао је потегнути штољпи, да тражи правду за себе, мада се види да је био право шокиран кад је „пао“, није знао шта да уради. Не вјерујем да ће бити санкционисан, кад и ови, који би га требали санкционисати имају купљене дипломе :-).

ОДГОВОРИТЕ
Name

не наме

04.01.2019 14:46

РиТЕ Гацко је пуна инзињера који су се на факултету појављивали једном годишње пошто су у истој фирми већ радили као бравари!

Name

Горан

04.01.2019 14:53

ста је уопсте овде проблем... ста се као цудите и моралисете... ти који узму ту диплому ваљаце Њемацкој и ти људи са том дипломом це помоци остарјелим Њемацким дрзављанина да последње дане свог зивота око њих се старају ти са том дипломом.. и јос добит це за то пристојне новце.... а сад гледајте другу стварност... јел син од ректора Мирјаница зубар.... момак заврсио факултет и није дао никакав новац... него је јос и добио од овакве дрзаве помоц.... коме је он поправио зуб... хе.хе.. никоме... он је остао овде да лијеци нас.... о бозе сто он не оде у Њемацку.... јел му други син као фол асистент на медецинском факултету... сто и он не оде у Њемацку... син од Кондица преузео Нову банку... цовјек хаза...... не зна двије овце сацувати .... сто он не оде у Њемацку.... син покојне Раковицке заврсио за 3 године дрзавни правни у БЛуци и предавао својој генерацији са уписа ...замислите која је то памет .... ни он не оде у Њемацку.... син од доктора Костица ... син од Миле Додика.... син од Спирица... КАКО НИКО ОД ЊИХ НЕ ОДЕ У ЊЕМАЦКУ...а њихове дипломе вриједе мање од ове горе .... ови горе су бар дали хиљаде марака .... а ови изели од дрзаве десетине хиљада марака јер су као писали пројекте које су одобравали њихови оцеви и то све од пореских обавезника... хвала пекарима... угоститељима сто су ппмогли да исколују такав моцан кадар да га и Њемацка неце..... Е ТО СМО МИ ДОБИЛИ ОВДЈЕ КОЈИ СМО ОСТАЛИ СЛАВА НАМ

Name

БОБА

04.01.2019 14:45

ЉУДИ НЕ ЧАСНО ЗАРАЂУЈУ НОВАЦ НА ЈАКО ПРЉАВ НАЧИН ЗАТО СЕ ЖИВИ ДОБРО У РС И ФЕДЕРАЦИЈИ.ТО ЈЕ ЈЕДАН ОД ХИЉДЕ СЛУЧАЈЕВА .ДИПЛОМА СЕ ДОБИЈЕ ЗА ПАРЕ. ОДЛАЗАК ПРЕКО ГРАНИЦЕ ТАКОЂЕ .ЈЕДАН ДИО СЕ БОГАТИ, ДРУГИ ПАТИ И УНИШТАВА.ТО ЈЕ У НЕ УРЕЂЕНОЈ ДРЖАВИ МНОГИМА ОВО ОДГОВАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

магистар

04.01.2019 14:49

ТАКО ЈЕ И МИНИСТАР ЛУКАЦ МАГИСТАР,ГОРАН СЕЛАК ДОКТОР ПРАВНИХ НАУКА,И ЈОС МНОГИ ДРУГИ НА ЈАКО ВАЗНИМ ФУНКЦИЈАМА СА ФАКУЛТЕТИМА И ЗВАЊИМА ОД 7 ДАНА. СРАМОТА И ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА НЕКО ПРОГОВОРИ ЈЕР ЈЕ СТАЊЕ У ОБРАЗОВАЊУ СА ПРИВАТНИМ ФАКУЛТЕТИМА ТАКВО ДА ЦИЈЕЛО ДРУСТВО ВОДИ У СУНОВРАТ ОД КОЈЕГ СЕ НЕЦЕМО ОПОРАВИТИ ДЕЦЕНИЈАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре магистар

04.01.2019 14:53

А види нам нове министарке просвјете, од рада на бензинској пумпи до министарске фотеље, нема шта, зна жена знање...

Name

Зоран

04.01.2019 15:15

министар Цавицеве странке НДП извјесни Вјекослав из Добоја заврсио за конобара .... радно мјесто му било у дискотеци Дзунгла у Добоју.... а сад ради у дискотеци Зграда Владе Бања Лука.... исто радно мјесто конобар тамо ... конобар вамо... с обзиром на Цавицеву доследност да за сва времена не излази из Милиног ауспуха.... није ни цудно какав је критеријум имао за додујелу овог радног мјеста.... боље да је као Обрен одустао од фотеља.... бар се неби обрукао... али после признања Сребренице ово за њега је мала маца... замислите колико је то министарство неозбиљно... горе од Наталије Тривиц... она је бар крваво то добила... ста је она преко себе пребацила разних килограма... ЦИРКУС ОД ДРЗАВЕ ...

Name

Ја

04.01.2019 16:34

Тако је. Радојцицева секретарица Лана купила диплому факултета за 7 дана а и њен муз возац министра за избјеглице исто две их досле јефтиније. Једва средњу заврсили.

Name

Исмаилбег

04.01.2019 15:00

Ово друство це се урусити само од себе.проституција , дрога, корумпираност свега од врха до сељака на пијаци , убистава сваки дан,негирање дрзаве од оних који је требају да воде, пљацке банака ко на дивљем западу.затуцаност, неструцност. итд........итд. довести це људе у оцај и сиромаство. Послије социјални немири. па опет крв и убијање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исмаилбег

04.01.2019 15:00

Ово друство це се урусити само од себе.проституција , дрога, корумпираност свега од врха до сељака на пијаци , убистава сваки дан,негирање дрзаве од оних који је требају да воде, пљацке банака ко на дивљем западу.затуцаност, неструцност. итд........итд. довести це људе у оцај и сиромаство. Послије социјални немири. па опет крв и убијање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штундгард

04.01.2019 15:45

Аутодеструкција ;-). Зато стари бјежи у Њемачку, јебо Балкан.

Name

ЗВОРНИК

04.01.2019 15:08

У ЗВОРНИКУ У ОПСТИНИ И ДРУГИМ ДРЗАВНИМ ФИРМАМА ЊИХ 80 ПОСТО. ИМАЈУ КУПЉЕНЕ ДИПЛОМЕ СТО ФАКУЛТЕТА СТО СРЕДЊЕ И ВИСЕ СКОЛЕ НАЈГОРЕ СТО ЈЕ ТО ЗАВЕДЕНО РЕГУЛАРНО А СВАКАКО СЕ МОЗЕ ПРИВЈЕРИТИ АЛИ НЕМА ВОЉЕ ЗА ТО.КАТАСТРОФА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: ЗВОРНИК

04.01.2019 17:09

У ПУ Зворник, јавно се прича по ходницима ко све у Сектору полиције има купљену диплому ФАБУС-а из Новог Сада. Јавна је тајна ко све од руководилаца у полицији на подручју Зворника има купљену диплому. Срамота је што то нико не провјерава и не баца у апсану.

Name

XXЛ

04.01.2019 15:11

ДИВНОООООО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

види

04.01.2019 15:18

Ста је проблем нама уваљују покварено месо,озрацено ово озрацено оно и ником ниста.Провалили овог муценика,а политицарима п,,се на сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.01.2019 15:33

Зато моје дјете које иде у средњу медицинску школу неустаје са столице од учења пошто сви знамо да та школа није баш лака и немозе је свако уписати ,онда се справом питамо дали ово све има смисла кад неки конобар,фризер или зидар за 2500 км добије диплому медицинске школе и има иста права као и ови ученици који с великом муком и трудом заврше медецински школу.Вријеме је да Тизилаштво испита овај случај који сигурно има аргумената за подизање истраге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЗОРАН

04.01.2019 15:58

сто се ти љутис... зато це твом дијетету који је добар дјак и добро уци наса дрзавс дати посао.... овај који је купио диплому не мисли овдје ни радити оде он у Њемацку...ма... ми цемо Њемцима доци главе... све цемо им послати кадрова са купљеним дипломама да унисте њихову дрзаву и економију... а насе струцњаке са насих дрзавних факултета одтавити овдје код нас .... и ето Републија Српска це унистити Њемацку... доци цемо им ми главе ... ПУТЕМ НАУКЕ .... јој... јој ... јој...

Name

Медицинар 20 г у њемацкој

04.01.2019 15:38

Управо оваке додју у њемацку и раде као сестрице перу бабе по домовима таква је једна церка од директора добојског дома здравља госп.Ковацевица заврсила преквалификацију у Грацаници код Добоја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

04.01.2019 15:44

Такву је сколу заврсио цијели врх републике српске па видесе велики успјеси на економијском пољу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Аустрија

04.01.2019 16:13

Свака цаст на постењу.

Name

аууу

04.01.2019 15:52

Ко вам каже да и у правосудним институцијама нема оваквих диплома ? ЈАД И ЧЕМЕР !!!! ФУЈ,ФУЈ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипл

04.01.2019 16:08

Поносан сам сто немам диплому, а лова до крова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

04.01.2019 16:13

У добоју на више радних мјеста раде са таквим дипломама.поцев од социјалног па до болнице то сви знају.а дјеца што су поштено изуцила своје школе и факултете сједе куци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијад.

04.01.2019 16:14

Ма ниста прицаце 2 дана и готово па купују се дипломе на редовним факултетима а камоли преквалификација средњих скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

05.01.2019 07:06

Јос мало цемо моћи да наруцимо диплому, а да нам стигне поштом.

Name

А будале

04.01.2019 16:34

Па њима свака цаст да се мозе одрадити преквслификацја да народ мозе бјезати из ове вукојебине ви сад испадосте паметни ву да уводите ред мајка моја отезавате народу да бјези

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

04.01.2019 17:03

Постоји сигурно неколико приватних скола које дијеле дипломе за новац, али ако неко зели уистину несто и да науци треба да се распита за сколе гдје постоји и настава и пракса и тестови и испити! Ко зели науцице, ко не зели -ици це лаксим путем, само се бојим кад сутра неког убију како це ти људи зивјети сами са собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен

04.01.2019 18:02

па Милош Будић из Српца има две дипломе једна саобраћаја и веза,,друга екоономског факултета..возач био до пре 4.год Проке Драгосављевића..сад је све и сако тј ведри о облачи у Општини Србац. Ето један пример нека истразе надлезни како се мозе заврсити два факултета за пар дана.

Name

Ваx

04.01.2019 17:05

Јос мало и томе се близи крај, када буду требали праксу да показу бице Ние wиедер сехен.Само је залосно сто постени људи испастају због оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

04.01.2019 17:20

ДА НИЈЕ ОВАКВИХ ПРАВИХ ИСТРАЗИВАЦКИХ НОВИНАРА СТА БИ СЕ МИ ЈОС СТОСТА НАГЛЕДАЛИ И НАСЛУСАЛИ, А И ДОЗИВЈЕЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ста сад

04.01.2019 19:00

Ста она мисли?Сад це бити тразена новинарка?Мало морген.Сви нас пљацкају а ово је пут за вани.Сто рекао један коментатор за прање и цисцење Њемацких гузица не морас имат сколу.Ал Нијемци хоце диплому која ти не знаци ако радити не зна.А ста сви ови млади људи факултетски образовани...на њиховим мјестима дјеца политицара тајкуна..њима се написе диплома јос у основној сколи.Гледам те зено сад и мислим да ниси открила топлу воду.Иди сними политицаре..како то они раде...то ти није вијест..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новогодисњи попуст

04.01.2019 20:07

На Нубл и Прометеју дајемо попуст за ове сто нису уцили ниста, 2 дипломе уплатис 3 је ГРАТИС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

04.01.2019 21:22

И ста ту има лосе хвала богу кад се све мозе у овој земљи треба да сте захвалини тим људима узимају новац тоцно али и теби омогуцава цјели зивот да зивис сретно... По том потању глупи сте сто икако то и пратите.. Свака њима цаст..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас цудно

05.01.2019 08:49

Боље да сами себи финансирају па да иду него да им сви ми плацамо сколовање па да онда оду. Ово треба стимулисати висе него подстицај у пољопривреди, висе губимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

07.01.2019 16:59

Тако је Миленко Јацимовиц одборник у скупстини Града Бања Лука за изборе 2012 објавијо плакате Магистар Менадзер а 2016 дипломирани инг. саобрацаја па га у скупстину ословљавају као струцњак из саобрацаја све смјесно али то БиХ

Name

Мали мујо

13.08.2019 09:55

Маидина Мати се зове Дара. Она је српкиња из приједора

ОДГОВОРИТЕ