Ништа од српског финала у Дохи! Лајовић испао!

За разлику од Ђоковића, Лајовић није прошао четвртфинале.  Лајовић одиграо један добар сет, Чекинато у полуфиналу Дохе! Српски тенисер, Душан Лајовић, заустављен је у четвртфиналу турнира серије 250 у Дохи.

Тенис 03.01.2019 | 22:47
Ништа од српског финала у Дохи! Лајовић испао!
Бољи од њега био је Италијан Марко Чекинато у два сета 7:6, 6:2 после сат и 15 минута игре.

Српски тенисер је био конкурентан само у првом сету у ком је Чекинато доминирао само у тај брејку када је Лајовић промашивао и изгубио концентрацију. У том делу игре су обојица тенисера чувала своје сервисе и није виђена ниједна брејк шанса.

Други сет је био и потпуно друга прича. Већ у првом гему, Лајовић губи свој сервис после пет брејк шанси Чекината и меч је практично тада већ био решен. 

Италијан до краја још једном прави брејк у петом гему, пошто Дуци није искористио две лоптице за рибрејк у другом гему тог сета. Чекинато ће у полуфиналу турнира играти против Томаша Бердиха који је раније у току дана био бољи од Пјер Иг Ербера са 2-0.

(1) Новак Ђоковић и Душан Лајовић неће се састати у финалу Дохе ове године.

За разлику од нашег првог рекета, други није успео да прође четвртфинале првог АТП турнира у 2019. години. Савладао га је један од Новакових дужника из прошле сезоне, (4) Марко Чекинато.

Било је неизвесно у првом сету, не и после тога - 6:7 (2:7), 2:6.

Италијан, 20. тенисер света, у полуфиналу ће се састати са Томашом Бердихом (77. АТП), који је такође у два сета савладао 55. на свету, Пјер-Јуза Ербера - 6:2, 6:4.

Право са тог сусрета, Француз се пребацио на суседни терен у престоници Катара и придружио Давиду Гофану у дуелу парова са браћом Ђоковић, Новаком и Марком.  Белгијанац и Француз су добили тај меч у скраћеном трећем сету, односно "супер тај-брејку" - 1:6, 6:3, 13:15.

Гофан и Ербер ће у борби за трофеј на турниру у Катару играти против Робина Хасеа и Матве Мидеркопа.

Раније у четвртак, Новак је после преоркета елиминисао (5) Николоза Басилашвилија и заказао дуел полуфинала са (7) Робертом Баутистом Агутом.

Лајовић је добро играо у Катару све до тај-брејка четвртфиналног меча са Чекинатом - савладао је Рикардаса Беранкиса 7:6, 0:6, 7:5, потом и Адријана Манарина 6:3, 7:6.

Лајовић и Чекинато, нашој јавности познат по победи над Ђоковићем у четвртфиналу Ролан Гароса прошле године, након чега је уследила невероватна серија новог-старог "Броја 1", играли су без брејк лопти до тај-брејка првог сета.

Мало је рећи да је 22-годишњи Чекинато боље ушао у тај период игре - добио је првих пет поена и потом лако привео посао крају за 0:1.

На почетку другог сета, Лајовић је спасао четири брејк шансе за ривала, али не и пету, након чега је и сам пропустио две брејк лопте за брзих 1:1. Испоставило се да нову шансу није добио.

Чекинато га је "брејкнуо" још једном за 1:4 и потом рутински заказао дуел са Бердихом, који је приказао одличан тенис пре тога у мечу са француским тенисером.

Ђоковић је Доху освајао 2015. и 2016. године, а прошле због повреде није наступио, па је титулу узео Гаел Монфис.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар