Истрага 11 година тапка у мјесту

Ускоро ће 11. годишњица од звјерског убиства Мирјане Ловрић (66) из Бањалуке, која је 24. јануара 2008. пронађена заклана у својој кући у насељу Павловац, а истрага и даље тапка у мјесту.

Република Српска 03.01.2019 | 22:37
Истрага 11 година тапка у мјесту
Мирјана је посљедњи пут виђена жива 21. јануара 2008. Тада је, наиме, била на слави својих кумова, одакле је отишла кући, у којој је живјела сама.

Од тада је нико није видио живу. Будући да се није јављала на телефон, њена забринута кћерка је три дана послије дошла да је посјети и затекла је закључана врата куће. Будући да јој је било чудно да јој се мајка не јавља, позвала је комшију и заједно су ушли у кућу те затекли шокантан призор. Мирјана је лежала мртва у локви крви.

Увиђајем је утврђено да је Ловрић имала велику посјекотину на врату, а обдукција је показала да је брутално заклана ножем. Унутрашњост њене куће била је испретурана па је закључено да је мотив за убиство, највјероватније, користољубље, односно пљачка.

Иако је несрећна жена живјела од свега 150 марака пензије те помоћи своје дјеце, истражиоци су утврдили да у кући недостаје златни ланчић са привјеском. Утврђено је и да је убица, након злочина, однио кључ од куће, јер је врата уредно закључао споља. 

Истражиоци су током увиђаја у кући пронашли нож којим је старица убијена. На њему су откривени и отисци прстију те биолошки ДНК траг, за које ни послије 11 година није утврђено коме припадају. Рађена су одређена упоређивања, али поклапања није било.

Инспектори за крвне деликте тадашњег Центра јавне безбједности Бањалука испитали су у оквиру истраге више од 50 свједока, међу којима комшије, породицу, пријатеље те разне особе од интереса. Десет најсумњивијих вођено је на полиграф, а међу њима и одређени чланови породице, али ни то није дало резултат и убица је и даље на слободи.

Довољно доказа

Истрагу о овом случају преузела је Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у којој се надају да ће, иако је протекло доста година, успјети идентификовати убицу, јер већ посједују довољно доказа за његово процесуирање.

Потпис провалника

Истрага о убиству Мирјане Ловрић махом је, због природе случаја, била усмјерена на особе склоне провалама. Истрагом су обухваћени регистровани провалници из Бањалуке, Фоче, Сарајева, Зенице и Брчког, па чак и из околних земаља.

Кроз овај предмет полиција је својевремено успјела да расвијетли 30 крађа, односно провала у домаћинства у Бањоалуци и околини, пише аваз.ба.

(Аваз)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лука

03.01.2019 21:40

Ко је убио Давида? Бог да прости све убијене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

04.01.2019 05:40

Па зна се ко су кољаци

Name

Марко

04.01.2019 10:19

Ко је убио Маузера, Ср&ана Кнежевића итд итд итд...

Name

Миле србин

03.01.2019 22:06

Све тапка у мјесту осим зарада наси политицара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докази

03.01.2019 23:24

Испсда да се људи труде, али не иде, а докази за Давидово убиство, шта се ту чека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

03.01.2019 23:31

Надам се да ће убица бити пронађен. Мене још много више запрепашћује да ни убица овог језивог злчочина још није пронађен: хттпс://www.инфобрцко.цом/вијести/итем/8548-ни-након-15-година-од-стравицног-убиства-сузане-симикиц-из-брцког-убица-није-пронаден.хтмл . Могли сте ви као објективна БН телевизија макар урадити интервју са неким из Брчко дистрикта да се види хоће ли икад ишта од тога бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

04.01.2019 01:37

Цек мало Церки је требало три дана да додје да види да је мајка убијена зар први дан кад је звала није могла да сконта да несто није уреду и позвати полицију бозе ме сацувај . Од 2008 до данас слуцај тапка у мјесту свака цаст нема ста Како сада од једном поциње истрага бас је цудно све мој до мојега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који инспектори

04.01.2019 06:06

Инспектори за крвне деликте тадашњег ЦЈБ Бања Лука Синиша Карановић ноторни криминалац најближи сарадник зеленаша Бранислава Смиљанића Ћеле,насилник осуђен на три мјесеца затвора, Предраг Карановић такође криминалац директно учествовао и прикупљању лажних доказа да се осуди Тихомир Глигорић бивши директор РУГИПА

ОДГОВОРИТЕ