Пуштен вођа ''жутих прслука''

Вођа "Жутих прслука" Ерик Друе пуштен је из притвора након што је приведен на саслушање због организовања протеста без одобрења полиције, јавили су француски медији.

Свијет 03.01.2019 | 20:57
Пуштен вођа ''жутих прслука''
Он је јуче ухапшен на путу ка Јелисејским пољима, гдје су се синоћ окупили демонстранти.

Демонстранти тврде да је окупљање организовано како би прислужили свијеће за здравље оних који су повријеђени током протеста који у Француској трају већ шест седмица, јавио је АФП.

"То је био само састанак како бисмо отишли заједно у ресторан. Нисмо носили жуте прслуке, нисмо излазили на путеве, ходали смо тротоаром, поштовали пјешачке прелазе. Од почетка до краја смо исправно поступали, али то, изгледа, није било довољно", рекао је Друе новинарима на изласку из полицијске станице у Паризу.

Активиста би могао да буде кривично гоњен због посједовања оружја "Д" категорије, због којег је прошлог мјесеца ухапшен.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Среца Твоја

03.01.2019 21:01

Па си у Француској, неби тебе наса Милиција пустила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Чавић Пичак

04.01.2019 00:47

Би. Али кроз шаке.

Name

Ово је "Више од игре"

04.01.2019 08:45

Овде се на правди Бога млати и шута голоруки народ, који подржава протест за истину и правду, о сумњивој смрти дјетета. Прогоне се људи, или чак хапсе, у цркви, док пале свијеће за покој душе. Овде је све испод нивоа достојанства, а професионализам и чојство су мисаоне именице. Ово овдје се види на снимцима, сликама насиља над дјецом и старцима, који ни часу нису разбили, коментари више не требају. Ко не схвата и не мора, од овог народа су сви дигли руке, осим "силних и батинаша".

ОДГОВОРИТЕ