ФИФА реформише СП за клубове!

Играће 12 Европљана на сваке 4 године! Саветник председника ФИФА Ђанија Инфантина, легендарни Хрват Звонимир Бобан, најавио је укидање Светског клупског првенства.

Фудбал 05.01.2019 | 11:00
ФИФА реформише СП за клубове!
СП за клубове има скоро егзибициони карактер упркос великим напорима ФИФА да од њега направи елитно такмичење.

Тако је пре неколико недеља Реалов тријумф у Уједињеним Арапским Емиратима прошао скоро неприметно у фудбалском свету.

"Ово не задовољава никога. Попут Купа конфедерација, време је да се решимо турнира који нису на нивоу ФИФА и створимо право клупско Светско првенство које ће се играти сваке четири године", рекао је Бобан. 

Он је најавио да ће у новом такмичењу учествовати 12 европских и 12 клубова са осталих континената. Бобан је у интервјуу за "Скy Спортс" оштро осудио скандалозно понашање расиста на утакмици између Интера и Наполија у Серији А. 

"Жао ми је да се на Сан Сиру, једном храму фудбала са навијачима који су толико пута друге учили поштовању може нешто овако догодити. То је велико разочарање. Али, постоји ризик да оптужиш 99% људи које формирају нормални, уместо оних 1% које чине потпуни идиоти који су срамота за друштво и људски род. Увек је тешко зауставити утакмицу, иако је неке поруке важно послати па је можда требало драстично реаговати. Да је то судија урадио, била би то добра одлука, али разумем га".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар