Кина у центру пажње Пентагона

Вршилац дужности америчког министра одбране Петрик Шенехен изјавио је данас првог дана на новој функцији да би Кина требала да буде главно питање Пентагона.

Свијет 02.01.2019 | 20:46
Кина у центру пажње Пентагона
Шенехен, који је именован послије одласка Џејма Матиса, одржао је данас састанак са сарадницима у Министарству одбране, поручивши им: “Запамтите: Кина, Кина, Кина”, чак и када су америчке трупе ангажоване у другим регијама као што су Афганистан или Сирија, јавља Радио Слободна Европа.

Према изворима блиским том састанку, Шехенен је рекао да ће се усредсредити на стратегију свог претходника који је раније навео да су Кина и Русија велике конкуретске силе.

Они наводе да је Шехенен потенцирао на заоштравању става према Пекингу, укључујући и садржај Стратегије националне одбране САД за 2018.

Још се не зна колико ће Шехенен, један од некадашњих директора Боинга, а потом Матисов замјеник, остати на функцији вршиоца министра одбране.

Како наводи Ројтерс, Трамп се може суочити са веома тешким задатком да Сенат потврди његовог изабраника за поменуту функцију, имајући у виду контроверзе око Матисовог одласка.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пендула

02.01.2019 20:12

Слусајуци ове насе ја сам мислио да смо ми приоритет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

02.01.2019 20:34

Ја да сам на мјесту Кинеза само би избацио кока-колу са свог трзиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.3.1.2019

03.01.2019 10:26

Стоко каубојска имали вама која држава даје уреду.Само сте научили да раде оно што наређујете.Није то србија пада радиде како хоћете.Ако да бог свећето се вама вратити мило за драго.Достс сте направили сиротиње по свету.Већи сте покољ над становништвом по свету направили него хитлер.

ОДГОВОРИТЕ