Новогодишња посластица: Сити - Ливерпул, за титулу!

Већ трећег дана нове године биће одигран један од најважнијих мечева у 2019. години. "Они су најбољи тим у Европи", рекао је Гвардиола. "Ви сте најбољи на свету", одговара Клоп!

Фудбал 03.01.2019 | 10:45
Новогодишња посластица: Сити - Ливерпул, за титулу!
После само три дана нове године уживаћемо у једној од утакмица године.

На стадиону "Итихад" у Манчестеру, у среду ће спектакуларно бити завршено прво коло Премијер лиге у 2019. Биће то судар титана, за тежином борбе за титулу:

Манчестер сити - Ливерпул у 21 час!

Иако је домаћин, бранилац титуле, снажном доминацијом у Енглеској обележио скоро читаву 2018. годину, крајем децембра се ипак неколико пута спотакао, изгубио против Кристал Паласа, па Лестера, и у том периоду допустио најозбиљнијем изазивачу да га претекне на табели.

Због такве ситуације, као и због низа повреда "грађана", тим Пепа Гвардиоле запао је у кризу и у среду ће дочекати екипу Јиргена Клопа са минусом од седам поена.

Стога, није потребно наглашавати колики значај овај меч доноси за браниоца титуле, јер би заостатак од десет поена ипак био много теже надокнадив, без обзира на то што је у питању Премијер лига.

"Имам осећај да је ово велика шанса да смањимо заостатак, али наш фокус је и даље исти. Сви се питају шта ћемо да урадимо ако изгубимо, али трудићемо се да средимо своју игру и да победимо", рекао је у најави утакмице Гвардиола, назвавши притом Ливерпул "најбољим тимом у Европи".

Свакако, добра вест за Гвардиолу је да се Серхио Кун Агуеро у последња три кола вратио у ритам после принудне паузе, а није искључено и да међу "грађанима" у четвртак заигра и Кевин Де Брујне, након што је пропустио и прошли меч. Крилни нападач из Белгије у новембру је одсуствовао због повреде лигамента, затим је три пута наступио, па претрпео ударац прошле недеље.

"Кевин је тренирао у среду. Сутра (у четвртак) проћи ће још једну проверу, ујутру. Ипак, осећа се много боље", додао је Шпанац.

Дакле, Манчестер сити могао би да буде јачи за два веома важна играча и непотребно је нагласити да ће Гвардиола исцрпети све опције да их оспособи за меч.

Са друге стране, у Ливерпулу је много мање недоумица, али и брига. Поред тога што је лидер табеле, екипа Јиргена Клопа једина је непобеђена у Премијер лиги и стиже у Манчестер у одличном ритму, након збедљиве победе против Арсенала (5:1).

Претходно су пред "Редсима" падали и Њукасл (4:0), Вулверхемптон (2:0), Манчестер јунајтед (3:1)...

"Нормално је да ће то бити веома тежак меч. Један од најтежих које можете да одиграте у модерном фудбалу", рекао је у најави утакмице менаџер Ливерпула, Јирген Клоп.

"Они су заиста јак фудбалски тим, са изузетним менаџером. Када играте са њима, никад не можете знати шта ће се догодити. Морате да будете спремни да будете припремљени, храбри, пуни жеље и 'љути' као и у свим осталим мечевима", додао је Немац.

Творац опет моћног Ливерпула узвратио је Гвардиоли комплимент:

"Сутрашњи против је, што се мене тиче, и даље најбољи тим на свету".

Биће уживање пратити овај дерби!

Од 15 међусобних сусрета, Клоп је добио чак осам, половину од тога на клупи Ливерпула. Гвардиола као тренер Ситија је само једном добио "редсе" и то 5:0 у јесен 2017. године, док је у два наврата меч завршен без победника.

Манчестер сити победио је Ливерпул само једном у последњих ОСАМ међусобних мечева у свим текмичења. Последњи пут срели су се у Манчестеру у четвртфиналу Лиге шампиона 2017/18 и Ливерпул је остварио "дуплу" победу. Минулог октобра, на Енфилду је било 0:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар