Доха: Лајовић уз пуно муке до Чекината и 1/4-финала!

Српски тенисер, Душан Лајовић, победио је Ричардаса Беранкиса са 2-1 у сетовима и пласирао се у четвртфинале турнира у Дохи.

Тенис 02.01.2019 | 16:45
Доха: Лајовић уз пуно муке до Чекината и 1/4-финала!
Лајовић је у веома неизвесном мечу био бољи од Литванца са 7:6(4), 0:6, 7:5.

У првом сету Лајовић је успео да надокнади дефицит од 2:0 у гемовима, а затим и спаси неке брејк лопте, те се дошло до тај-брејка који је српски тенисер освојио без већих проблема.

Душан је имао прилику да тотално сломи Беранкиса на старту другог сета, али није искорситио две везане брејк прилике. Литванац је то искористио и кренуо да доминира и био у бедљив, те меч увео у трећи сет.

Упркос лоше одиграном другом, Лајовић је добро почео трећу деоницу меча. Повео је са 4:2, али је Беранкис успео да се врати и поведе 5:4.

Ипак, наредна три гема припала су Србину, који је искористио прву брејк, а затим и одсервирао прву меч лопту.

Занимљив детаљ са овог меча је тај да је Лајовић на крају освојио чак три гема мање од противника, као и укупно мање поена, али победио.

После победе над Адријаном Манарином, Лајовић је овим тријумфом наставио да пружа одличне партије у новој години и пласирао се у четвртфинале, где ће се састати са Марком Чекинатом из Италије. којем је Гвидо Пеља из Аргентине предао меч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар