Топ 16 ЕК: Партизан жели шансу, Звезда важну побједу!

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана покушаће да направе још један искорак ка завршници Еврокупа мечевима против Лиможа, односно Ритаса.

Кошарка 02.01.2019 | 17:15
Топ 16 ЕК: Партизан жели шансу, Звезда важну побједу!
Андреа Тринкијери је победом над Турк Телекомом ухватио последњи воз да изађе из групе и прође у топ 16 фазу другог по снази европског такмичења.

Први испит у овој фази за црно-беле почиње од 18 часова у Виљнусу, док два сата касније на терен излазе и црвено-бели у београдској хали "Александар Николић".

Њихов противник је Лимож, који је претходних година водио бивши стратег Партизана Душко Вујошевић. Са различитим расположењем улазе у мечеве. 

Док се Тринкијери нада да је сваки меч у топ 16 шанса за његов тим, нешто већи притисак је на леђима играча Милана Томића и Звезди. Партизанови навијачи би волели да виде још један "спринт" својих играча, што ће против четвртопласиране екипе из групе Д бити тежак задатак. 

"Ми смо направили спринт на крају прве фазе Еврокупа,успели смо да се увалимо, баш да се увалимо у Топ 16. Сада, Ритас, Фенербахче, Реал Мадрид… све је исто. Свака утакмица је шанса да будемо бољи и да пробамо нешто да направимо. Нисмо фаворити, ми смо ушли баш на крају, али морамо да играмо. Још не знам физиономију групе, мада ми се чини да је добра група, Ритас је као четврти ушао, али има квалитет фантастичан, сад је потписао евролигашког центра,видећемо. Очекујем добру утакмицу, јако тешку, али уживамо у томе", рекао је у уторак Тринкијери. 

Ритас је уписао пет победа у дуелима са Уникахом, Торином, Униксом, Морнаром и Франкфуртом, а најбољи играчи су Ди Џеј Сили и Доминик Сатон. 

Они "на сто" доносе бар 23 поена по мечу у просеку (комбиновано), и сада их чека млада и мотивисана екипа освежена доласком искусног Алекса Ренфроа, који је већ после два дана показао да може да буде важна аквизиција Партизана у наредном периоду. 

Партизан је у групи Е сада још и са Монаком и Албом из Берлина.

Звезда неће имати нимало наиван задатак јер је поред Лиможа, у новој групи са Валенсијом и Уникахом што су две веома добре екипе. 

Међутим, црвено-бели су екипа која је превиђена да се нађе на уској листи кандидата за освајање Еврокупа, па јој је добар почетак ове фазе нарочито важан. 

После одличног старта и у Еврокупу и у АБА лиги, та форма се код Звезде наставила само у региону где је после 13 кола непоражена. 

Еврокуп је био друга прича. Бреша је указала на проблем неконстантности, уследио је пораз од Улма, па један убедљив од Монака да би четврти пораз за мање од месец дана у ЕК Звезди нанела и Андора. 

Од тада црвено-бели знају само за победе.

"Играћемо против екипе која је у добром моменту, у серији од шест победа након промене тренера. Играју брзо са пуно контранапада, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама. Поготово је важна јер играмо пред нашим навијачима. Позвао бих навијаче да нас подрже и испуне халу на тој утакмици као против Будућности јер се показало колико нам значе. Надам се да ће наставити да долазе у великом броју", рекао је Милан Томић. 

Звезда већ има искуства играња са француским екипама из прве фазе такмичења, па ће Томићеви изабраници моћи да рачунају на брзу и атлетску кошарку, која на моменте може да изгуби конце у такткичком смислу. Тај меч почиње од 20 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар