Кога оптужују за државни удар?

Нико не зна гдје се налази Давор Драгичевић. У центру Бања Луке траје незванични полицијски сат. Полиција малтретирала активисте у станици. Власт планира оптужити Драшка Станивуковића и Давора Драгичевића за покушај државног удара.

Република Српска 02.01.2019 | 12:11
Кога оптужују за државни удар?
Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида Драгичевића, још се није огласио у јавности нити се зна гдје се он налази. Последњи пут виђен је 30. децембра око 23 часа близу џамије Ферхадија, када је полиција разгонила грађане са Трга Крајине после скупа „Правда за Давида“. 

„О Давору ништа не знам. Давора тражи и полиција. Коме да пријавим његов нестанак? Пријавила сам и Давидов нестанак, па га нису нашли. Нека полиција погледа код себе, тамо је и Давид био“, казала је новинарима Сузана Радановић, мајка убијеног Давида Драгичевића. 

У међувремену, појавиле су се информације да је Давор склоњен у зграду британске Амбасаде у Сарајеву, што је демантовао британски амбасадор Матт Фиелд. 

Малтретирање у станици

Полицијски терор у Бањалуци настављен је и након 30. децембра, када је после великог скупа и протестне шетње градом, ухапшено десетак градјана, углавном активиста групе „Правда за Давида. Сви су након 24 часа проведена у притвору пуштени на слободу. Неки од њих су држани са лисицама на рукама, глава прислоњених на зид. Међу приведенима је био и младић, који нема ниједног родитеља и који је само чекао да наиђе аутобус. Душанка Срдановић изјавила је да су се појединци у полицији нељудски понашали према њој, тим више јер је прошле године изгубила дијете. Они су ухапшени док су стајали на аутобуској станици   



На информативни разговор 31. децембра приведен је и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Бореновић је изјавио да је у полицију привођен под оптужбама да је на скупу узвикивао „Правда за Давида!“ и „Ко је убио Давида“. 

Сви ухапшени у вечери 30. децембра су, послије проведене ноћи у полицији, пуштени на слободу.

У порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци 1. јануара ухапшен је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић. 

Њега су привели полицијски инспектору у цивилу и одвезли полицијским аутом, након што је у 18 часова дошао до цркве гдје је Сузана Радановић палила свијеће за убијеног сина Давида. 

Прије хапшења Станивуковић је рекао новинарима да је полиција расписала потјерницу за њим, због дешавања на скупу “Правда за Давида”, одржаном 30. децембра у Бањалуци. 

Станивуковића су режимски медији оптужили за намјеру да изазове државни удар, што је одмах по његовом хапшењу демантовао потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак. Причу о намјери да је Станивуковић планирао да се на скупу 30. децембра упадне у РТРС и заузме јавни сервис, објавио је Његош Томић, који је такође у бјекству. 



Томићеву видео објаву на друштвеним мрежама пренијела је управо РТРС. 

“Њихови закони мене не интересује. У колони која је ходала, био сам у средини. Нека расписују потјернице за криминалцима и убицама. Мени желе да натоваре да сам државни непријатељ“, навео је Станивуковић. 

Државни удар

Полиција је током 1. јануара приводила на информативне разговоре неколико чланова групе „Правда за Давида“, које су испитивали шта се дешавало током скупа „Правда за Давида“ 30. децембра, али и да ли је било планова за упад у РТРС. 

На друштвеним мрежама објављен је снимак испред РТРС-а на којем Давор Драгичевић децидно каже да не жели да улази у зграду јавног сервиса.

Према добро обавијештеним изворима, намјера врхушке у РС је да Давора Драгичевића, али и Станивуковића, оптуже за покушај државног удара, али и да потпуно разбију групу „Правда за Давида“, како би осујетили даља јавна окупљања на којима ће се тражити утврђивање одговорности за убиство Давида Драгичевића. 

Полиција је званично забранила сва даља окупљања групе „Правда за Давда“, а јаке полицијске снаге су навече 31. децембра, као и 1. јануара блокирале Трг Крајине. У Бањалуци је де фацто уведен полицијски час, полиција легитимише људе који се крећу тргом или сједе у оближњим кафићима. 

Мајка убијеног младића, Сузана Радановић, послије забране скупова „Правда за Давида“, почела је у 18 часова да долази пред цркву Христа Спаситеља у Бањалуци и пали свијеће за свог убијеног сина, настављајући тако живот групе „Правда за Давида“. Заједно с њом обје вечери било је пар стотина људи, који су узвикивали: Правда за Давида!



Она је поручила да група „Правда за Давида“ постоји и да ће постојати све док „убице њеног сина и њихове помагаче не стигне правда“.

„Настављамо бробу за истину и правду. Мирно и достојанствено. Идемо до краја”, написала је Радановић на фацебоок страници групе “Правда за Давида”.

Милионска тужба 

С друге стране, званичници РС и Бањалуке објавили су жалопојке, према којима је “Правда за Давида” одговорна за нарушавање имиџа Бањалуке, милионске штете нанесене хотелијерима, угоститељима, због спријечености да буду одржани новогодишњи концерти. Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је најавио милионску тужбу против организатора протеста „Правда за Давида“, истичући да је током протестног скупа оштећена миксета и бина на којој је требало да наступа пјевач Харис Џиновић. 

Џиновић се огласио у медијима и рекао да је он по уговору имао обавезу да се појави у Бањалуци, али да свакако не би наступао у таквим околностима.

Сузана Радановић је, с друге стране, најавила тужбу и против Града Бањалука и против МУП РС. 

Она је навела да су њено двоје малољетне дјеце били сами у кући, док су полицајци пет сати, без судског налога, 25. децембра инсистирали да изврше претрес куће.

„Моја дјеца су претрпила шок. Моје млађе дијете је хрватски држављанин. Хрватски конзулат је обавијештен“, рекла је Радановић. 

Угрожени Каран

Навече 1. јануара из бањалучке полиције је саопштено да је против Давора Драгичевића поднесена кривична пријава због “угрожавања сугурности” двије особе, чија имена нису наведена. Кривичне пријаве подигнуте су против још три особе, због подстркивања на кривично дјело “угрожавање сигурности”. 

Мада у саопштењу полиције нигдје није наведено коме је била угрожена сигурност, према информацијама Журнала, ради се о патологу Жељку Карану и његовој кћерки, која је изјавила да је претрпјела шок када су им током протестне шетње звонили на интерфон на улазу у згради у којој станују. 

Карана је Давор Драгичевић одраније називао једним од саучесника у заташкавању убиства свог сина, јер је навео да је у младићевом тијелу било дроге ЛСД, мада Завод за судску медицинУ РС уопште не посједује лабораторију која може утврдити присуство дрога у урину и крви. 

Каснијом анализом, рађеној у Београду и Аустрији, утврђено је да у тијелу покојног Давида није било наркотика. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 122

Оставите коментар
Name

Раде

02.01.2019 11:16

Где си опозицијо реагујте сад дошло је до гусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 11:34

Раде ово је истина клосару

Name

Ре за Ре

02.01.2019 11:45

Истина је да је Каран мулац. Тако бар казе професор Станковиц из БГ. Тако казу и људи од струке. Ово сто је урадио породици Драгицевиц је крајње нељудски, да не казем непрофесионално јер он нема везе са професијом. Каран је људска карикатура.

Name

сРБИН

02.01.2019 11:50

ОВО су покусаји коруптера -мафијаса да се "ОПЕРУ" ; КОЈА дрзава , који удар на кога-МИ СМО ЈАД ЈАДНИ -сами себе не волимо ?

Name

Србо

02.01.2019 11:51

Какав идиотизам.Хиљаду голоруких протестаната да свргне власт.Хе хе

Name

Дадо

02.01.2019 11:54

Све сто је Станивуковиц јуце рекао је истина. Ко одговара од власти за све сто су урадили и раде нам? Па ми смо пали испод дна са свим. Морал прије свега.

Name

Ре Ре

02.01.2019 11:55

Једина истина је ово: Хаши = Миле Додик Екрем Мустафа= Драган Лукац Тачи = Зељка Цвијанивиц Дрога,проституција,коцка основни приход ентитета. Ти је истина и ниста друго !

Name

Сс

02.01.2019 11:58

засто лазете ...ко је могао да цека аутобус у центру града када је саобрацај био блокиран све вријеме и аутобуси нису улазили у ту улицу ....лазете , лазете упорно ... непознајете чак ни град па,вам промакло , а ? ...незнате гдје стају аутобуси ...

Name

Добро

02.01.2019 12:16

Човјек тражи да се починиоци пропуста и убице казне. Сви смо видјели хронолошки шта се догађало. Хтјели су га сатеати, ал инат народа је добио снагу уједињен преко медија и друштвених мрежа. Мој савјет врху те пирамиде. Не чините циркус, јер отпор све више расте. Ријешите случај још у овоме мјесецу, а да бисте смањили бунт и огорченост почните уважавати потенцијал људи. Није ово ваша држава и друга страна хоће права, посао, живот који сте ви само за себе омогућили.

Name

Ко

02.01.2019 12:20

КО ЦЕ ОД ОВЕ ДВОЈИЦЕ БИТИ ГЛАВНИ БАЈА?

Name

МИРКО

02.01.2019 12:29

У ТУРСКОЈ НИ ВОЈСКА НИЈЕ МОГЛА ДА ИЗВРСИ ДРЗАВНИ УДАР, А ОВДЈЕ ОПТУЗУЈУ ГОЛОРУКОГ МЛАДИЦА . КАКВА ДРЗАВА???!!!

Name

Скептик

02.01.2019 12:31

Ово је невјероватно, као да смо у Сјеверној Кореји. Страшно. Чуј, кажњавају за вербални деликт. Ево, ПРАВДА ЗА ДАВИДА !!! КО ЈЕ УБИО ДАВИДА!!!

Name

Да

02.01.2019 13:26

Ајде реаговат цемо и ми!!!!

Name

Ре Србо

02.01.2019 14:33

нису били голоруки. Неки су имсли свихеце у рукама а понеки и кисобране. Све у свему, опасно наорузани. Људи моји, кад год помислим да не мозе горе, увијек се показе да мозе. Ово је спрдацина од дрзаве.

Name

Ре Ре Србо

02.01.2019 14:49

Хахахахаха јесте јесте имали су свеце а кишобрани су имали спицеве хахахахаха

Name

Ре

02.01.2019 14:53

СВИ ПРИЦАЈУ ДА ЈЕ ДРАГИЦЕВИЦ УБИЈЕН ЗАТО СТО ЈЕ ДОСАО ДО ИНФОРМАЦИЈА КАКО МУП СРПСКЕ ДИЛА ДРОГЕ СВЕРЦУЈЕ ОРУЗИЈЕМ УЗ ОДОБРЕЊЕ ВЛАСТИ.

Name

Бане Гребенаревиц

02.01.2019 11:20

Лукац је луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабаклук & Папаклук

02.01.2019 11:43

Папак Додик и Лукац креирају нову "демократију" у БиХ.

Name

02.01.2019 11:43

113%

Name

Ре

02.01.2019 11:46

Цувај се!

Name

А резултати рада?

02.01.2019 11:57

Гацо,како јемогуце да из МУП-а кога Ви заступате у власти нестају докази о убиству?

Name

РАДЕ

02.01.2019 11:58

Убицо Лукацу ко је убио Давида???✊✊✊

Name

Милос

02.01.2019 12:02

Пазиии се!

Name

Дада

02.01.2019 12:03

И није једини!

Name

МиГ-21

02.01.2019 12:09

П А М Е Т А Н!!!!

Name

попи

02.01.2019 12:13

удар у мозак

Name

Wyx

02.01.2019 12:43

На власти су теско оболљеле особе.

Name

МИЛОС

02.01.2019 12:45

Драгане Лукацу убицо ко је убио Давида???

Name

Ђидо

02.01.2019 19:18

Ха бас тако исправан коментар,ово је дно дна гади ми се зивот у овој рс.

Name

005

02.01.2019 11:21

Ово је тацно приватна дрзава,Они раде ста хоце,а хапсе људе за озбиљне оптузбе,цуј дрзавни удар,па Људи моји ста се Ово десава са нама,ОВО нема ни у Колумбији

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

02.01.2019 12:15

Није приватна држава нити је Колумбија, већ Република Српска...а ти иди одакле си и дошао...

Name

Боки

02.01.2019 12:41

Ето стварно доста вас је било,распали сте се по савовима.Сад цете један по један да се издахете и тацно це се знати ста ви то и у ције име хоцете.

Name

007

02.01.2019 12:45

Лукацу убицо ко је убио Давида?✊✊✊

Name

1975

02.01.2019 12:45

Ово је приватна дтзава Баје и његових тајкуна,раде ста оце,краду ,пљацкају,убијају возе 200 по аутопуту,купују себи хеликоптере и авионе,луксузне аутомобиле док народу деру козу,за њих закони РС не вазе ,вазе само за сиротињу..и нецу нигде да идем јер ја сам стварао ову дрзаву али не за Бају и његову мафију лопове вец да буде у слузби народа.РС није у слузби њеног народа вец тајкуна и мафије

Name

ре.1975

02.01.2019 13:35

Немој да идес. Требаце радника, видис да је егзодус масован. Вец фали радне снаге и робова за Додика и екипу.

Name

Анте

02.01.2019 14:39

Јесте глупи па рс није дрзава и нормално они су сами помоцу вас направили моц и своју приватну полицију и све сервирају вама српство као они ово они оно боље би вас турци цували нег они

Name

МУП РС

02.01.2019 11:23

У затвор с петоколонашима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 11:47

Зна ли неко како се борити против нарко картела у МУП у. Како БЛ и окрузење оцистити од дроге, МУП од бандита и кад це реформа правосудја?

Name

гг

02.01.2019 12:02

хапси лопове који краду будзет РС,намецу акцизе и порезе народу,праве немогуцим зивот у РС и расељевају народ

Name

Црни орао!

02.01.2019 12:10

Хахах

Name

Лили

02.01.2019 13:07

МУП РС је дно дна, чиста политичка организација која са модерном полицијом нема никакве везе и која проводи политичке директиве које нису у служби грађана. То "ЗЛО" треба подхитно реорганизовати!

Name

Вили

02.01.2019 13:34

Па Драшко није ни камен имао код себе а да изврши државни удар. Смјешно и жалосно.

Name

пета колона

02.01.2019 21:13

Тако је било септембра 95,изгоне те из куће,полиција брани рећи да град пада,ако нешта кажеш ти си петоколонаш,а они пљачкају по граду,извозе фабрике цијеле,народ су оставили на цједилу,а сада а сада зло једе само себе,дошло вријеме,народ није важан зло се обрачунава само са собом,једе само себе ,ипак смо ми библијски народ,

Name

Мирко Немирко

02.01.2019 11:23

Која власт? Па све будале и паразити који су ову власт изабрали. Надам се да ће Република Српска пропасти и једнога дана укинути. Нисам се ја зао ово 4 године борио. Нису моја родбина и пријатељи животе за ово дали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

02.01.2019 11:39

Само цу реци. Смрт фашизму слобода народу

Name

Вук

02.01.2019 11:48

Она и нестаје само сто мало људи то хоце да види и призна.Нестаје зато сто су ови на власти спремни да унисте републику само да остану на власти,а ови опозициони да је продају само да доду на власт.Народ биро и ове и оне.Сам пао сам се убио.Сад и да их све склонимо бојим се да је вец касно за све.Долазе свјетски играци и бити це како они казу.

Name

јелена

02.01.2019 11:57

Ко је убио Давида?

Name

РАДЕ

02.01.2019 12:00

Правда за Давида! Цаца никад неце бити сам! Убицо Лукацу идемо до краја!✊✊✊

Name

Лудило

02.01.2019 11:29

па само луд човјек мозе у такво несто повјеровати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко се мача лати од њега и гине "драги" наши властодршци

02.01.2019 11:30

Хронолошки све тачно и прецизно описано. Паметан, непристрасан, неострашћен и честит човјек сасвим јасно види о чему се овдје ради, шта режим чини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.01.2019 12:58

Хрнолошки се овде не слаже доста тога, на пример пише (Каснијом анализом, рађеној у Београду и Аустрији, утврђено је да у тијелу покојног Давида није било наркотика, ово је налаз из Аустрије. Фалл-Нр. ФТЦ.Лабор:W180605-73 Пробенеинганг ФТЦ Лабор: 05.06. 2018; Захлунгсинганг ФТЦ Лабор: 05.06. 2018 Еинсендер: Сузана Радановић На бази хемијско-токсиколошког налаза доказане су следеће супстанце; Тетрахидроканабинол (Тетрахидроканабинол је психоактивна супстанца. Налази се у инсијској конопљи познатија као марихуана)

Name

Зб

02.01.2019 11:30

Јадни сте,да нема границу..само ширите лажи

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.01.2019 11:48

потписујем

Name

БЛ

02.01.2019 11:48

потписујем

Name

Борис

02.01.2019 11:32

Правда за Карана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Борис

02.01.2019 11:42

Е може, правда за Карана, на крају свега добиће КАРУ.

Name

Ре

02.01.2019 11:48

Правда за све оне које он својим прљавим прстима доракне.

Name

Ре борис

02.01.2019 11:51

И он је изгубио сина па опет нечовјек.

Name

Кики

02.01.2019 12:17

Каран заслузује једну нормалну обдукцију. ПРАВДА.

Name

Сви

02.01.2019 12:38

Неко прије, неко послије...

Name

Вук

02.01.2019 11:36

Прате га 24 сата.Знају ста пије ста једе с ким се друзи.Одјеxном цовјек нестао.Занимљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

02.01.2019 12:39

Али добро преговара...

Name

ре али

02.01.2019 14:27

Преговара за таквих 5 до 6 %у цијелој РС који прате злочиначку РТРС

Name

Има ли

02.01.2019 11:37

Има ли који нови рок или услов?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 11:50

Прије це бити неки нови Давид или Никола Дјуровиц. И нико не зна ције дијете је сљедеце. Мозда бас ти, ја, твоје дијете. Хоцес ли ти сједити ј куци или тразити истину?

Name

Ста да радимо?

02.01.2019 11:39

Мислим да је досло вријеме да се градјани обрате Европској унији. Висе не моземо издрзати овај терор! Убице нам и Драска и Давора и све нас. Не мозе пар појединаца овако да нас унистава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.01.2019 11:46

Обрати се Французима и Холанђанима. Они знају како се рјешавају демонстрације.

Name

Ено

02.01.2019 11:59

Сваки дан црквена и врбас носе лесеве, истина, истина...

Name

јпорсхјк

02.01.2019 12:04

Они су довели Додика и Лукаца на власт тенковима

Name

Зеки Пресс

02.01.2019 12:16

Драги моји, треба да будудте стрпљиви са владом континуитета. Од мале афере "два папака" се ових година развила велика афера "два папка у континуитету", фактицки! Инвестиције нам касне, тузиластво нам грца у необзнањеним отузницама по ставци "ред и закон прије прања пара и криминала". Ах идемо даље према 9том празнику насе демократске Српске, а сада вец најављујем реформску агенду 2019-22, да знате.

Name

Разум

02.01.2019 11:40

Ово је доказ колико је актуелна власт огризла у криминал, колико су деградирали институције тј исте ставили у функцију остваривања својих прљавих интереса у уској везе са белосвјетским смрадовима с којима се врло добро разумију. Ко год је има дилему, након несретног слуцаја убиства Давид Драгицевица мозе да види како су сви испливали на поврсину и остављају своје прљаве трагове. ОНИ КОЈИ ОЦИГЛЕДНО ЗАТАСКАВАЈУ УБИСТВА И УНИСТАВАЈУ СВА ЈАВНА ПРЕДУЗЕЦА РУСЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! На свим позицијама у свим институцијама и јавним предузецима су само послусни јадници који су канал преко којег се врси униставање и деградирање, али нарво, они тога нису свјесни јер им је управо то највеца врлина. Вероватно це овом успаваном и слудјеном народу бити касно кад схвате да су постали постанари у властитим домовима али це вјероватно битни и сретни сто нису пескуцници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ 1965

02.01.2019 11:58

Тешко да ће ово брзо завршити.Народ подијељен,а назад нема.На терор и безакоње има више одговора.Ваља одабрати прави.

Name

Лукац крамп

02.01.2019 12:09

Овде убистава нема.Нема ни једне пацке.

Name

ЧОВЈЕК С ДАВИДОВОГ ТРГА

02.01.2019 11:44

У РС се уводе нова кривична дјела као што су постављања забрањених питања “КО ЈЕ УБИО ДАВИДА”и”КО И ЗАШТО КРИЈЕ УБИЦЕ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

02.01.2019 11:47

Овдје је власт дошла до рушења државе није ни Драшко ни Давор власт руши све пред собом,а полиција свој народ туче и хапси какви су то родољуби за своју бједну плату носити некога на душт.Његош је ради велике своте пара почео да прича свашта да неби добио 10 година како су му паковали затвора добио је новац да блати како га није срамота дошао је у Бањалуку да штрајкује па добио новац да блато Драшка и опозицију и то је син погинулог борца срам га било очевог гроба да сам на његовом мјесту отишла би на пусто острво и тамо умрла од срамоте нека се стиди оног гроба очевог часног човјека што је дао живот да нама буде боље.Срам га било и оног јадног Давора инвалида и оца убијеног дјетета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.01.2019 11:47

На друштвеним мрежама објављен је снимак испред РТРС-а на којем Давор Драгичевић децидно каже да не жели да улази у зграду јавног сервиса... Цовјек фино рекао да не зели да улази него да су досли да их ови из РТРС-а преброје, и то вам је дрзавни удар?? Друго је сто је Лукац био припремио све у нади да це Давор уци у РТРС Резим ради све само да избјегне одгвор Ко је убио Давида Лукацу гдје је Давор? Лукацу ко је убио Давида? Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само ломи милицијо!

02.01.2019 11:54

Треба све растјерати, а прије тога добро пребити! Народ је покварен до сржи, подмукле хиње које би се *ебале за литар уља! Сви кукају на власт, док сједе кући и чекају да се неко други избори за њихову усрану гузицу! Рудоња је златан, каквог тиранина заслужују! САМО ГАЗИ ПОДМУКЛУ СТОКУ!!! Попишам им се на међу и прилазни пут, њихов једини приоритет у животу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.01.2019 11:55

Драска малтретирају зато сто је кандидат за градинацелника и то их жуља,сто знају да це проци на избору.зеле га сломити.али узалуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

За истина

02.01.2019 12:29

Зна и он да зајебава...

Name

Рале

02.01.2019 11:55

Извините господо!а ста је друго него покусај дрзавног удара све оно сто се десавало задњих недјеља.На скуповима се није тразила правда него директно русење републике српске,претило се људима и њиховој децеи исло се по становима да се изврси линц па казите ми молим вас а ста је онда то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оwл

02.01.2019 12:42

Господине, нису Додик и Цвијановицева РС. Мозда за вас јесу, али то је вас проблем.

Name

РЕ РАЛЕ

02.01.2019 12:47

РАЛЕ ТЕБИ НИКО НЕ МОЗЕ ПОМОЦИ,ТВОЈ СПАС ЈЕ ЈЕДИНО У СЈЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ.ИДИ ТАМО ПА ЦЕС ИМАТИ ПУНУ ПАЗЊУ СТРАНКЕ И ВЕЛИКОГ ВОДЈЕ КОЈИ ЦЕ ТИРЕЦИ И КАДА ДА СЕ ПРОБУДИС. ПРАВИ СИ ВОЈНИК ВЕЛИКОГ ВОДЈЕ И СТРАНКЕ

Name

Дуња

02.01.2019 11:57

Државни удар је назив за противуставну и противзакониту смјену носилаца власти у некој држави, која се од револуције разликује по томе што је врше дијелови извршне власти или државне управе - најчешће војска - а не обични грађани. Па ви сад сконтајте ко лупа ко Максим по дивизји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дуња

02.01.2019 13:26

И јос да се каже да Р. Српска није дрзава, тако да се немозе ни изврсити дрзавни удар.

Name

Пеђа

02.01.2019 12:00

Сад све знају, ко је шта "организовао" па чак и причао, а за Давидово убиство - ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

02.01.2019 12:04

Мајка незна гдје је Давор,адвокат преговара са тузилаством о Даворовим појављивању и поставља услове,Драско договара са криминалцима русење власти.Ово није могао ни Сојиц боље одглумити.Сарајево висе зали Давида него Дјенана и сву другу дјецу.Сто је много,много је ,Толико дузебризника,и оптузби а нико непита Тузиластво или Судство ста се десило него многи суде и пресудјују свим институцијама и све сто је Српско.Тузно и залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Коле

02.01.2019 12:37

Чудно да ни адвокат не зна да је преговарао са тужилаштвом, а ни тужилаштво се не оглашава да је преговарало са адвокатом. Зато имамо РТРС и АТВ који све знају

Name

Србин из Братунца

02.01.2019 12:05

Зивела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

02.01.2019 12:33

Живела РЕПУБЛИКА СРПСКА ......

Name

сРБИН

02.01.2019 12:43

ПРАВДА ЗА ДАВИДА -- доле корупција и мафија !!!

Name

Пенолог

02.01.2019 12:09

Штета што у кривичним законицима РС-а и БХ-а није прописано кривично дјело контрареволуционарно угрожавање друштвеног уређења. Дјело има ширину и дубину, свашта се може подвести под тај и такав члан, злокобно и пријетећи дјелује, подразумијева строге казне и заштитне мјере. Сваки покушај скидања мафије, злочиначког удружења са власти могао би се 'ладно подвести под контрареволуцију. И под таквим кишобраном несметано се и опуштено може проводити државни, односно парадржавни терор, без имало људског обзира и образа, социјалне свијести и савјести. Све на ползу првога међу неједнакима и онима уз њега и око њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

02.01.2019 12:11

Дрзавни удар, да то није мало превисе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пепеаруенде

02.01.2019 12:50

Дрзавни удар је вец одавно на снази: исељавање радне снаге из РС-а!

Name

02.01.2019 14:56

ТО ЈЕДИНО МОЖЕ ЧВОКА ДА НАПРАВИ И 113%

Name

План б

02.01.2019 12:13

Који мишеви...#$%%$^&&#

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марqуез

02.01.2019 12:13

За дрзавни удар је потребно много висе од уласка у јазбину Долуса и мендациума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

02.01.2019 12:14

на једној страни Давидово убиство, а на другој "државни удар", револуција, нереди, Сорош, британски шпијуни, немогућност да дјеца једу сладолед на тргу, јадни Харис, рушење институција, скупљање јефтиних политичких поена.... Полиција има времена да јури људе по тргу, расписује потјернице, подиже интервентне јединице у стање највише борбене готовости, и то све у року од седам дана. С друге стране, за девет мјесеци нису дали ниједно смислено саопштење за јавност у вези бруталног убиства у центру града. Како се чини, не чини се добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

02.01.2019 16:53

Управо је то одговор на питање Ко је убио Давида ?

Name

Ври

02.01.2019 12:17

На сцени је лудило власти, а то се лудило мора зауставити, зна се како. Очигледно им је убиство Давида Драгичевића ненадано жестоко помрсило конце и то је крунски доказ каква је власт. Зато и чине све по сваку цијену да све у вези са тим убиством угуше. То им је сада интерес изнад свих интреса, јер у противном биће раскринкани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

02.01.2019 12:18

Колико сам процитао Реп.Стпска је ентитет,а не дрзава.Према томе нема говора о дрзавном удару.(руски рецепт)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

02.01.2019 12:21

власт сама себе руси са свим поступцима мало им је сто су све распродали па сад им треба неко ко це им напунит будзет па ударили на групу ,,правда за Давида,, јадна је и ова република са оваквом власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрзава

02.01.2019 12:37

функционисе..само напред..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Кратко

02.01.2019 12:55

Ови којима су пуна уста Р.С., реда,закона,устава, у стварности је све супротно од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

02.01.2019 13:02

гдје сте бијељинске шупчине,свима на бн тв желим да поцркају болном смрћу,гмазови једни

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУЋНИ МАЛО

02.01.2019 13:13

Хахахаха казу дрзавни удар. Голоруки народ хоце да изврси дрзавни удар, и иду на опремљене специјалце, еее па бас морас бити шупље главе да у то повјерујес. Да вам казем нешто шупљеглавци који подржавате Доду, Лукија и осталу гамад. Да су овдје умјесане западне силе као сто ви кажете и да је био у плану државни удар наш Додо би пао за један дан. Па они су русили Гадафија, Садама, развалили Украјину, Сирију, а да немогу насем трактористи Доди ниста, ало људи па немојте бити глупи до те мјере (као овај X, са коментаром изнад), мислите мало својом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пучисти

02.01.2019 13:24

Кад цик након избора ЦИК саопштио да има 500000 неважећих листића могло се закључити да су избори намјештени или је народ толико неписмен,необразован и глуп да не зна испунити гласачки листић.Народе,пробуди се,освијести се.Не могу нас све похапсити и побити.ПРАВДА!Полицијо,ти си дио овог народа..стани уз свој народ,владико Јефреме,црква је увијек била уз свој народ..гдје си,што народу закључаваш врата храма..сјети се ПАТРИЈАРХА ПАВЛА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

02.01.2019 13:30

Да ли је СНСД у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пучисти

02.01.2019 13:32

Кад цик након избора ЦИК саопштио да има 500000 неважећих листића могло се закључити да су избори намјештени или је народ толико неписмен,необразован и глуп да не зна испунити гласачки листић.Народе,пробуди се,освијести се.Не могу нас све похапсити и побити.ПРАВДА!Полицијо,ти си дио овог народа..стани уз свој народ,владико Јефреме,црква је увијек била уз свој народ..гдје си,што народу закључаваш врата храма..сјети се ПАТРИЈАРХА ПАВЛА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

02.01.2019 14:28

Ми нити смо народ нити нација ја нисам припадник српског народа вец имам само вјеру православну док ме и они неизневјере оваква дрзава нетреба никоме мада и нисмо дрзава знају то сви али ето додик и цвијановицка су дијелили пасосе на станду

Name

мима

02.01.2019 13:35

На власти су тешки умоболници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

02.01.2019 13:36

БН ТВ хвала вам што нас информишете,најбољи сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 14:38

БН је брана лудилу,мраку,диктатури...Под хитно треба је предлозити за највису награду на подруцју зурналистике,људских права итд.

Name

Б лука

02.01.2019 14:02

Прогоните и хапсите убице Давида Драгичевића,а не његовог оца и чланове ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА. Јел своје грјехе хоћете да сперете на тај начин што прогоните недужне људе који самотраже истину и правдуза убијено дјете. Зашто је убијен Давид,коме је то нанио штету да се морао лишити живота. Срам вас било ако и знате шта је стамота. Доћи ће време стиће вас казна кад тад,то нећете моћи избјећи и ако радите на све могуће начине да избјегнете одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.01.2019 14:07

Тоталитарни систем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

02.01.2019 14:29

Мислим да страни посматраци или контролори све прате и да свјесно пустају даље заостравање ситуације у Р.Српској.Кад додје вријеме а које они дефинису сами а то је за који сат или дан предузеце мјере које це бити под велом тајни или до уласка у НАТО и тек тада се све размотава.Углавном како је власт разбуцала опозицију и силом угусила тренутно ПзД тако це и њих јако дисциплиновати бас ти на које се народ позива да их застити.Њима се не зури.Свјесно су дозволили овакву композицију власти како би им свалили све терете а то је НАТО Електропривреда Суме Воде Реституција Уставне промјене Висе власти на ниво БиХ с новим надлезностима Јаце судство и тузиластво на нивоу БиХ (ускоро це сви ратни тузиоци и судије у пензију) Нови образовни систем Нови закони на нивоу БИХ с мало ентитетских прописа итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

02.01.2019 14:55

Народ не жели рушити у крви створену РЕПУБЛИКУ СРПСКУ,многи од нас су неког свог изгубили у рату.Нису РС ...Додик,Лукач и Цвијановићка...неки су се башкарили далеко одавде док се РС стварала а неки тукли свој српски народ као и сад.Сад су ми они РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрални посматрац

02.01.2019 15:02

Не знам да ли је био покусај дрзавног удара али поменути су поцинили низ кривицних дела.Треба дуго да се одмарају иза ресетака и да о свему добро размисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мин

02.01.2019 15:57

Храбри Драшко, само напријед, без младости нема нас. Поруцујемо ми стари, којима је зивот просао. Али устајемо сви за боље сутра. Залосно је гледати вецину омладине, како суте док вас возају около некакви пропалитети од људи и краду нам младост и срецу и наду, сине. И јос нас убједјују да никад није било боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

02.01.2019 15:57

Ста је покојни Давид насао да нам се данас све ово десава?Ови сто туку голоруки народ несто страсно крију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

02.01.2019 16:22

Ово није дрзавни удар, ово је скретање пазње на себе ради политицких поена. Станивуковиц својој баби није никада запалио свјецу у било којој цркви а Драгицевицу пали као петарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савић зељко

02.01.2019 22:35

Некад велики али ипак остао србин ево искрено хоћу дај да русимо ову овакву републику српску,имам чист примјер у окружењу код Зворника самопроглашени војводу Стјепана Митровица,ма чиста хуља све диригује а најбољи смо могли бити,као што и јесмо али хуља се истакне са поганим зубима и лошом нарави и тако нас предводе,тако и овај наведени који сам тврди да је зарадио 4оо година робије али поносан на успјех што је био и остао да нешто муља,да се за нешто пита и тако то сви око њега,Да русимо ову Реплику људи и бицемо поштени и поносни под неким другим онда,мозда је то традиционално јер није мало 500год а скоро је то просло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

03.01.2019 12:48

Хахахаха грохотом се смејем. Измишљају сад прекршаје и кривична дијела оних људи који указују на безакоње. Какав државни удар?! Прво би требали бити држава да би могао неко направити удар на њу. имају они среће што смо ми срби иначе подијељен народ, никад се нећемо опаметити и ујединити. Да ли ико гледа шта се дешава у Француској? Почело од протеста за цијену горива и завршило је далеко, па не видим да је ико оптужен за државни удар. Неће ни бити, јер је тамо демократска ДРЖАВА, а не диктатура као код нас.

ОДГОВОРИТЕ