ЕК: Звездаши пред Лимож...

Типична француска, атлетска екипа! Кошаркаши Црвене звезде почеће вечерас другу фазу Еврокупа, а тренер Милан Томић и играчи су истакли важност подршке навијача против Лиможа.

Кошарка 02.01.2019 | 11:45
ЕК: Звездаши пред Лимож...
"Морамо да играмо добру утакмицу у добром ритму. Против Будућности смо играли без неколико играча који су били болесни, ровити или повређени. Видећемо на кога пред овај меч могу да рачунам", рекао је Томић у најави утакмице.

Звезда ће у среду утакмицом против Лиможа у Београду почети другу фазу Еврокупа.

"Играћемо против екипе која је у добром моменту, у серији од шест победа након промене тренера. Играју брзо са пуно контранапада, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама", казао је Томић.

Јунак у победи против екипе Будућности Стратос Перпероглу рекао је да је утакмица против Лиможа веома важна.

"Поготово је важна јер играмо пред нашим навијачима. Позвао бих навијаче да нас подрже и испуне халу на тој утакмици као против Будућности јер се показало колико нам значе. Надам се да ће наставити да долазе у великом броју", рекао је Перпероглу.

Капитен екипе Бранко Лазић је казао да је група Еврокупа тешка и да ниједна утакмица неће бити лака.

"Играли смо већ са француским екипама. У питању је једна добра, атлетска екипа и сигурно да ће желети да покажу да нису случајно у Топ16 фази. Ипак, желимо да пред нашим навијачима одиграмо још једну добру утакмицу и стартујемо са добрим резултатом", казао је Лазић.

Дејан Давидовац је додао да је утакмица против Будућности била прави тест за почетак друге фазе Еврокупа.

"Лимож је сигурно добра екипа чим је нашла своје место. Типична француска екипа која игра у транзицији, атлетски јаки. Имали смо већ прилике да се сусретнемо са француским екипама у групној фази па знамо шта можемо да очекујемо. Група је тешка, али даћемо све од себе и зато је важно да добро почнемо јер нас чекају два тешка гостовања у Шпанији. Валенсија и Уникаха су евролигашке екипе, али и ми смо прошле године играли Евролигу. Сигурно да је то најјача група у Топ16 фази, али бићемо спремни", навео је Давидовац.

Утакмица ће се играти у среду од 20.00 у дворани "Александар Николић" у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар