Лајовић сигурном побједом започео нову сезону!

Српски тенисер Душан Лајовић успешно је отворио нову сезону победом у првом колу АТП турнира у Дохи.

Тенис 01.01.2019 | 18:00
Лајовић сигурном побједом започео нову сезону!
Лајовић је на старту такмичења елиминисао Адријана Манарина резултатом 6:3, 7:6 (7-5).

Дуел је трајао нешто више од сат и по времена, а Лајовић је у првом сету успео да се врати из минуса од једног брејка и дође до предности.

У другом није било брејкова све до финиша, наш играч је пропустио прилику да код резултата 6:5 одсервира за тријумф, али га то није много поколебало и посао је завршио у тај брејку.

Тамо је искористио тек четврту меч лопту и осигурао меч са Ричардасом Беранкисом, који је изненадио Давида Гофана.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово добра година за Душана Лајовића. Српски тенисер је на старту турнира у Дохи савладао Адријана Манарина са 6:3, 7:6 (5) и изборио учешће у другом колу такмичења.

Оно што би поред друге победе над Манарином – прошле године га је у три сета савладао у Базелу – требало да радује Лајовића јесте и изненађујућа елиминација шестог носиоца у Дохи Давида Гофина. Белгијанац је неочекивано поражен од 116. тенисера на АТП листи Рикардаса Беранкиса, који је до главног жреба стигао преко квалификација. Међутим, данас је показао да га не треба потценити савладавши Гофинаса 3:6, 6:4, 7:6 (4).

И против Литванца је Лајовић већ играо један меч, 2017. у Москви изгубио је од Беранкиса у два сета, али ситуација је сада нешто другачија.

Прође ли Лајовић и Беранкиса у четвртфиналу би могао на Роберта Баутиста Агута, а онда у потенцијалном полуфиналу и на већ озбиљније играче какви су пре свих Доминик Тим, па и Марко Чекинато или ветеран Томаш Бердих.

На турниру у Дохи, који се игра се за наградни фонд од 1.313.215 долара, наступиће и Новак Ђоковић који у првом колу игра са Дамиром Џумхуром.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар