Шта (све) чека српске спортисте у 2019. години...?

Предолимпијска година биће пуна изазова за спортисте из Србије. Ево свих важних такмичења која нас очекују у 2019. години.

Остали спортови 03.01.2019 | 22:40
Шта (све) чека српске спортисте у 2019. години...?
Предолимпијска 2019. година доноси многе изазове за српске спортисте, јуриће се визе за Токио, медаље, титуле на бројним домаћим и међународним такмичењима, али и рекорди на шта су нас многи навикли.

ЈАНУАР, НОВАК И РУКОМЕТ

Нову годину, одмах по слављу, отвара тенисер Новак Ђоковић турниром у Дохи као увертира за Аустралијан опен, уз Ролан Гарос грен слем на којем не брани титулу, за разлику од Вимблдона и УС опена.

Српском асу ће, поред одбране првог места на АТП листи, управо освајање тих трофеја бити главни циљ како би престигао Рафаела Надала (17) и Роџера Федерера (20).

У јануару на велику сцену излази и рукометна репрезентација Србије на Светском првенству у Немачкој и Данској.

Подмлађени тим Ненада Перуничића налази се у тешкој групи у Берлину са домаћином, браниоцем трофеја Француском, Русијом, Бразилом и Јужном Корејом, па ће му турнир пуно значити на плану искуства јер се не очекује велики резултат.

ФЕБРУАР ЗА САЛЕТА И "ОРЛОВЕ"

Фебруар доноси завршетак квалификација за Светско првенство за кошаркаше, што изабраницима Александра Ђорђевића не би требало да буде проблем против Естоније и Израела да потврде визу за Кину у септембру, где су амбиције највише могуће.

Прво злато напада најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић у марту у Глазгову на дворанском Европском првенству, на којима је у претходна два пута узимала најсјајнија одличја, у Прагу у Београду, а онда је на јесен скаче на Светском првенству у Дохи.

У МАРТУ ЋЕМО НАВИЈАТИ ЗА ФУДБАЛЕРЕ

Март је резервисан и за фудбалере Србије, који прво гостују Немачкој у пријатељском мечу, а потом Португалији на старту квалификација за првенство Европе, на коме нису били од 2000.

До краја године ривали изабраницима Младена Крстајића, ако остане селектор, биће још Украјина, Литванија и Луксембург.
Млађу селекцију, до 21 године, очекује Европско првенство у Италији и Сан Марину у јуну, где ће играти са Немачком, Данском и Аустријом.

Посебно је важан тај турнир јер даје четири или пет места (ако Енглеска уђе у полуфинале) за Олимпијске игре у Токију.

СРБИЈА ДОМАЋИН ДВА ВЕЛИКА ТАКМИЧЕЊА

Исти месец доноси и организацију два велика такмичења у Србији, завршни турнир Светске лиге у ватерполу и Европско првенство за кошаркашице.

Српски "делфини" пред домаћом публиком иду у поход на ново злато, чак 12. у Светској лиги, што ће бити увод за Светски шампионат следећег месеца у Јужној Кореји.

Кошаркашице више нису тим који је покорио Европу пре само три године, али ће имати велики ветар у леђа са трибина у Зрењанину против Русије, Белорусије и Белгије у групи.

НА ПРОЛЕЋЕ КРЕЋЕ И ОДБОЈКА

Велике обавезе су пред одбојкашима и одбојкашица због квалификационих турнира за Токио, наступа у Лиги нација и на Европским првенствима, где изабранице Зорана Терзића бране злато, а Николе Грбића бронзу.

Поред њих, очекује се да велики број репрезентативаца из "мањих спортова" обрадује Србију и сви на најбољи начин најаве напад на рекордан број медаља у Јапану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар