Гдје су, шта раде? За њих немате појма где играју!

Некада сте причали о њима, а сада их се сетите само у "дубоким" фудбалским причама. Знате ли где је сада Ели Бабаљ? За кога наступа Фабио Коентрао и на којој то позицији? Да ли и даље фудбал игра Федерико Македа, и за кога?

Фудбал 05.01.2019 | 23:15
Гдје су, шта раде? За њих немате појма где играју!
Колико пута недељно вам се деси да се у току приче са пријатељима сетите неког фудбалера кога сте пре пет-десет-петнаест година обожавали да гледате/био вам је (не)симпатичан/смешан или драг, а за кога немате појма где игра?

Да се не бисте изненадили док "чешљате" саставе тимова или да бисте се једноставно присетили играча који вам на памет нису пали неко време - представљамо вам ЊИХ!

Лутали су током каријера, у једном делу били "хит" у већ следећем "промашај", али су из неког разлога остали играчи којих се радо сетимо и разговарамо о њима. Нека ова листа послужи како би се поново говорило о њима као некада...

ЛУСИО (40)

За почетак један шок.

Да, то је Лусио који је некада играо за Бајерн и Интер, и не - Лусио није у пензији, штавише иако је ушао у пету деценију живота и даље му се игра фудбал.

Овај штопер се чинио близу "краја каријере" још после трансфера у Јуве пре шест година, када није могао да се наметне код Антонија Контеа, али је од тада играо још за пет бразилских клубова. После Сао Паула, Палмеираса, Гое и Гаме - на ред је дошао Бразилијенсе, за који и данас игра.

Овај клуб се такмичи у "Серији Д" и има надимак алигатори (обавезно потражите како изгледа лого), а Лусио и даље изгледа "довољно фит", иако је на лицу јасно да је још деведесетих играо фудбал.

ЏЕЈМИ О'ХАРА (32)

Некада велика нада енглеског фудбала игра за мало познати Билерикеј Таун у шестом рангу енглеског фудбала…

Овај момак се борио са Луком Модрићем за место стартера у тиму Тотенхема, био бесан на Харија Реднапа што је форсирао Хрвата - па и Сандра, Хадлстона, Паласиоса и Џенаса - због чега је желео да побегне из Тотенхема.

И јесте, позајмице у Портсмут и Вулверхемптон, по сезона у Блекпулу и Фуламу, уз много приватних проблема, развод, депресију...

Паузирао је каријеру на годину дана, а онда се вратио аматерском фудбалу. Штета.

ГОЈКО КАЧАР (31)

Чувени универзалац српског фудбала ветеранске дане проводи на Кипру!

После чак десет година проведених у Немачкој, уз кратку епизоду у Јапану због неслагања са руководством Хамбургера, Качар је потписао овог лета за Анортозис, где се уопште није наиграо пошто је ове јесени скупио тек 201 минут, док нема информација да ли је био повређен.

Управо то је био чест проблем током његове каријере од одласка из Војводине с епитетом играча који може да игра "од задњег везног до шпица", али нису се све коцкице посложиле.

Нема сумње и ове зиме ће се сигурно причати о повратку у Србију...

ЕЛИ БАБАЉ (26)

Момак који је у Звезду стигао као директна замена за Бруна Мезенгу није се дуго задржао на "Маракани" и од тада је имао врло занимљив фудбалски пут...

Од одласка из Чешке и "раздуживања" дреса Младе Болеславе почетком године био је слободан агент, да би ове јесени потписао за индијски клуб Атлетико де Колкату који са клупе предводи легендарни фудбалер "црвених ђавола" Стив Копел.

Бабаљ је за сада одиграо три меча, без голгетерског учинка, а видећемо да ли ће успети да понови форму коју је показивао у дресу Мелбурна пре доласка у Црвену звезду.

Занимљиво је да је овај нападач, ако не рачунамо наступе у младим тимовима АЗ Алкмара и Цволеа, од првог напуштања Аустралије и доласка у Србију - па све до данас - постигао само три меча на такмичарским мечевима.

ФЕДЕРИКО МАКЕДА (27)

Можете ли да поверујете да ће за четири месеца бити ДЕСЕТ година од ОНА два гола Федерика Македе за победе Јунајтеда, против Сандерленда и Астон Виле, због којих се мислило да ће бити следећа "велика ствар" светског фудбала?

Да, невероватно је како време лети...

Скоро десет година касније Македа је далеко од форме за нападача Манчестер јунајтеда (мада ни Лукаку не бриљира ове јесени), па тренутно брани боје Панатинаикоса,за који је потписао ове јесени и до сада се уписао у стрелце пет пута.

У међувремену је играо за Сампдорију, КПР, Штутгарт, Донкастер, Бирмингем, Кардиф, Нотингем и Новару, али ће до краја године бити обележен с ОНА два гола. Није ни то лоше!

ФАБИО КОЕНТРАО (30)

Не, није више у Реалу!

Када смо га гледали на Светском првенству 2010. године у Јужној Африци чинило се да ће у годинама које долазе бити један од најбољих левих бекова на свету, али нити је наставио да пружа такве партије - нити је имао среће у каријери...

Марсело је био превише добар, Жозе Мурињо је напустио клуб, није му помогло ни што је одличан пријатељ Кристијана Роналда - од овог лета је у Рио Авеу.

У питању је клуб у коме је поникао и у ком га је Бенфика приметила, а који је био рад да га "врати у старо јато" посебно после солидне прошлосезонске епизоде у Спортингу из Лисабона. Ипак, једна ствар је потпуна новост.

У Рио Авеу игра на месту десног крила, иако је читаву каријеру био на супротној страни.

ХЕСЕ РОДРИГЕЗ (25)

Да, он је и даље у Пари сен Жермену! (!?!)

Један од најбизарнијих трансфера ове деценије десио се у августу 2016. године када је Унаи Емери тражио од руководства Парижана да му доведе Хесеа Родригеза, епизодисту из Реал Мадрида, за чак 30 милиона евра и...није дуго требало да схвате да нема тај квалитет.

Хесе је потписао уговор са Паризом на пет година, дакле остају му још две и по, а до сада је одиграо само 14 утакмица уз два гола. Ишао је на позајмице у Стоук и Лас Палмас, ни тамо није нарочито бриљирао, а и Томас Тухел покушава да га се "реши" на све начине, као што је било са Хатемом бен Арфом који је сада члан Рена (да ли сте то знали?).

Ових дана Хесе је у центру пажње због тога што је потрошио 5.000 евра како би СМС порукама бившу девојку (Аурах Руиз) избацио из једног шпанског ријалитија.

Да, и то сте добро прочитали..

МАРКО БОРИЈЕЛО (36)

Нисмо сигурни да би и сам Боријело "из главе" могао да се сети свих клубова за које је играо у каријери, али исто тако мислимо да никада неће заборавити свој последњи ангажман.

Легендарни Италијан је члан шпанског трећелигаша - Ибице.

После истека уговора са италијанским СПАЛ-ом, Боријело је прихватио необичан изазов у каријери и радо се придружио клубу који је са једног од најпознатијих и најлуксузнијих европских летовалишта, уз поруку да жели да мења историју тамошњег фудбала.

Улазимо у 2019. годину и Боријелових голова још нема, али видећемо да ли ће Андрес Палоп, некадашњи голман Депортива и сада тренер Ибице, успети да Италијана врати у форму.

Занимљиво је да је на корак од Ибице био и Антонио Касано, али је ипак рекао крај.

ДАРИЈО СРНА (36) и РАГНАР КЛАВАН (33)

Кад смо код острва у Средоземном мору - идемо мало источније.

Конкретно, на Сардинију.

Баш ту ветеранске дане своје каријере проводе некадашњи капитени репрезентације Хрватске и Естоније који су овог лета потписали уговоре са Каљаријем, клубом који ове сезоне не "гура" сјајно у Серији А, а чији је ростер састављен од већ поменутих ветерана и талената попут Николе Бареле.

Улазимо у 2019. годину и Боријелових голова још нема, али видећемо да ли ће Андрес Палоп, некадашњи голман Депортива и сада тренер Ибице, успети да Италијана врати у форму.

Када је у питању Рагнар Клаван, он је све до доласка Јиргена Клопа био мало познат у свету фудбала, али се његова аквизиција показала сасвим солидна и вредно је одрадио своју улогу на "Енфилду", поправио имиџ и заслужио још један уговор у "лигама петице".

МАРКО ПАВЛОВСКИ (24)

Најмлађи на листи никако да нађе своје "место под Сунцем".

Момак који је био капитен репрезентације Србије до 19 година, која се у Литванији попела на "кров Европе" од тада је без праве константности и сваке године мења клуб, а тренутно је члан португалског друголигаша Варзима.

У питању је клуб који је "направио" Бруна Алвеша и Елдера Поштигу и који тренутно није близу места које води у елиту, али за који Марко игра стандардно ове сезоне.

Офанзивни везиста био је стрелац и једног гола у дуелу са Портом "Б" за који је и наступао после одласка из  ОФК Београда. У каријери је био члан и Мускрона, РНК Сплита и Вождовца, за који је ретко играо током претходне такмичарске године.

ДАВИД Н'ГОГ (29)

Навијачи Ливерпула га ових дана сигурно спомињу, али из разлога да се сете "где је клуб био некада, а где је сада" када су на лидерској позицији Премијер лиге.

Е, па Давид Н'Гог је у комшилуку. Тренутно је члан мађарског Хонведа за који је потписао у августу након што се брзо растао са Рос Каунтијем, којем није помогао да опстане у елитном рангу шкотског фудбала током шест месеци фудбала.

Никада није био "нарочит стрелац", у Мађарској је до сада дао тек два гола за Хонвед, за који такође наступа и Ђорђе Камбер (35) - пре више од деценије узданица ОФК Београда.

Некадашњи таленат Пари сен Жермена је чак три године био члан Ливерпула и за њих одиграо невероватна 94 меча, само четрдесетак више имају Торес или Суарез, а у току каријере играо је још за Болтон, Свонси, Ремс и Паниониос.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар