Надал: Не јурим Новака и 1. мјесто, то није мој циљ!

Други тенисер света Рафаел Надал који се ове недеље такмичи на турниру у Бризбејну, каже да није заинтересован за свргавање Новака Ђоковића са врха АТП листе.

Тенис 02.01.2019 | 09:30
Надал: Не јурим Новака и 1. мјесто, то није мој циљ!
Шпански тенисер се полако враћа на терен после операције чланка коју је имао у новембру. Играо је недавно у Абу Дабију, али се касније повукао.

Шпанац је уочи свог првог дуела на турниру рекао, да га претерано не занима јурњава за челном позицијом на светској листи.

"Мој циљ је да будем срећан у оном што радим и да будем у такмичарској форми сваке недеље. Желим да се борим за ствари које ме чине живим, које ме силно мотивишу. Тако да нећу јурити прву позицију на листи, то није мој главни циљ. Наравно, наравно да бих радије да сам први него други, или да сам други а не пети, то је очигледно", поручио је Надал.

Ипак, тенисер из Манакора ће морати да буде опрезан. Прошле сезоне је морао да се повуче са два Гренд слем турнира. Ипак, успео је да по 11. пут освоји пехар на Ролан Гаросу.

"Оно што не желим је свакако да не патим више него што је то било прошле сезоне. Јер ако две године заредом имате повреде, то вас ментално убија. Заиста верујем да ћу још играти тенис и осећам да моје тело још не показује да ће сваком новом годином бити све горе. Хоћу да радим ствари које ме чине срећним, а играње тениса ме свакако чини таквим. Желим да све то потраје", поручио је шпански тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

здравко

02.01.2019 10:27

легенда си.

ОДГОВОРИТЕ