Мари добро кренуо у 2019. годину!

Шампањац за крај године, па победа! Енди Мари планира велики повратак у врх тениса у 2019. Тенисер из Шкотске је на старту турнира у Бризбејну победио Џејмса Дакворта са 6:3, 6:4.  Мари поздравио 2018. уз шампањац, па ољуштио Дакворта: Какво ср. . . е од године! И већ се спрема за дуел против Медведева. . .

Тенис 01.01.2019 | 16:15
Мари добро кренуо у 2019. годину!
Енди ће свакако желети што пре да заборави претходних 365 дана током којих је одиграо свега шест турнира.

Уосталом, то је и учинио помало смелом поруком преко Инстаграма, уз фотографију како испија шампањац.

"Славим крај 2018. године. Какво је то с....е од године било!", поручио је Мари.

А када је већ изашао на терен у "Пат Рафтер" арени, својски се потрудио да нову годину започне победом. Она ће му свакако много значити, јер му је циљ да до Аустралијан Опена буде максимално спреман.

"Имам још много тога да постигнем. Да ли ћу бити способан за тако нешто стварно не знам. Још осећам бол у куковима, али морам да играм како бих видео како се тело понаша. Прошле сезоне када сам дошао овамо, баш сам се мучио, сда је много боље него што је било тада", признао је Енди који је тренутно 240.

Њега у осмини финала очекује не баш лак посао, против младог и мотивисаног Руса Данила Медведева, четвртог носиоца турнира.

Док је највећи део планете у 2019. годину слављенички и у кругу породице и пријатеља, Енди Мари је морао да се припрема за меч шеснаестине финала турнира у аустралијском Бризбејну, где је са 6:3, 6:4 надиграо домаћег тенисера Џејмса Дакворта и тако заказао дуел против Данила Медведова у среду ујутру.

Мари је своје славље због тога морао да помери за ранији термин, а то је учинио на прилично занимљив начин. Наиме, он је на друштвене мреже поставио фотографију на којој се види како испија шампањац директно из флаше, док су испред њега стаклене амбалаже пива и других алкохолних пића. Уз ову фотографију додао је и поруку у којој је свима јасно ставио до знања да је с нестрпљењем чекао да се 2018. заврши.

“Славим крај 2018. Какво је то ср...е од године било“.

Подсетимо, Маријеву 2018. обележиле се сталне повреде и проблеми са куком, због чега је у години за нама одиграо свега 13 мечева! Првих шест месеци сезоне се опорављао од повреда, да би први меч одиграо на Вимблдону, али одмах био елиминисан од Ника Кирјоса. Уследило је турбулентно време за њега, пошто је само један меч успео да добије без изгубљеног сета, пре него што се крајем септембра опет повукао нкон пораза од Фернанда Вердаска у Шенжену. Меч са Даквортом био му је први после више од три месеца паузе.

Додуше, ни Медведев није у нешто бољој ситуацији. Последњи меч одиграо је још крајем октобра, а у сусрет са Маријем улази као 16. тенисер света. Њих двојица се досад нису састајали, мада треба рећи да се Рус најбоље сналази на тврдој подлози.

Фаворит или не?

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар