Видео: Нема коме Црвена звезда није дала гол!

Иза Црвене звезде је веом успешна и ефикасна година.

Фудбал 01.01.2019 | 21:45
Видео: Нема коме Црвена звезда није дала гол!
Изабраници Владана Милојевића голмане ривала успели су да матирају 78 пута током протекле полусезоне од чега су 55 погодака постигли у домаћем шампионату, 17 на интернационалној сцени и шест у Купу Србије.

Највећи допринос импресивном учинку дао је Ел Фарду Бен, најбољи стрелац шампиона Србије са 17 голова поред којих је стигао и четири пута да асистира.

Неретко су ривале стављали на муке и Вељко Симић и Милан Павков са по седам погодака, а повратник у "црвено-беле" редове који је летос стигао из Земуна уписао је и седам асистенција, па са Марком Марином и Лоренцом Ебисилиом дели прво место међу "пакерима".

Звезда је из игре постигла 54 гола од којих 36 из постављених напада, а 18 кроз контранападе. Занимљиво, 24 поготка "црвено-бели" су постигли нападима кроз средину, док су акције по десном крилу донеле три славља мање, а са левог бока у поготке је преточено девет покушаја.

Скоро трећину, односно 24 гола, тим из Љутице Богдана дао је после прекида. Седам пута су играчи били су прецизни са беле тачке, после корнера су тресли мрежу 11 пута, а једна лопта завршила је иза леђа голмана директно из слободног ударца. Четири гола била су производ уиграних акција после прекида, а једна лопта је после напада из аута завршила у мрежи.

Кад су периоди игре у питању, одбране ривала највише пута су капитулирале од 60. до 75. минута – 15 пута, једном мање од 30. до 45, а потом следе периоди од 45. до 60. (13) и од 15. до 30. минута (12).

Најефикаснији меч "црвено-бели" су одиграли на стадиону "Рајко Митић" у оквиру 8. кола Суперлиге када је у Београду савладан Радник резултатом 6:0. Мреже ривала тим Владана Милојевића није успевао да затресе само у четири од 37 дуела, против Спартакса, Салцбурга, Наполија и Ливерпула, али се сваком ривалу одужио бар једним поготком у реваншу.

Податак да је Црвена звезда постигла гол против сваког ривала, као и да је на одмор отишла уз низ од 47 суперлигашких дуела на којима је постигла погодак, јасно говори о ефикасности шампиона Србије.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар