Инхалација лијечи синусе

Велике непријатности прате сваку упалу синуса, а да исте убрзали опоравак фитотерпеути препоручују инхалирање и креме на бази лековитог биља.

Здравље 01.01.2019 | 12:05
Инхалација лијечи синусе
УПАЛА синуса обично је праћена великом количином секрета која се слива кроз нос. Уз овај симптом неретко се јавља и притисак у глави, као и главобоља.

Да бисте убрзали опоравак фитотерпеути препоручују инхалирање и креме на бази лековитог биља.

Моћни босиљак

Две кашике босиљка прелијте са пет децилитара кључале воде и оставите поклопљено да одстоји 10 минута. Када је чај одстајао, процедите и загрејате га. Пару инхалирајте кроз нос. Поновите више пута у току дана.

Крема за лакше дисање

У 10 мл гела од алоа вере додајте по 16 капи етарског уља бора и еукалиптуса. Добро промешајте дрвеном кашичицом. Наносите врло малу количину креме у ноздрве, масирајте корен носа и подручје око носа да бисте брзо осетили олакшање у дисању и избацивању слузи. Ово се препоручује два-три пута дневно, поготово пре спавања.

Против гнојне упале

У случају појаве бактерија и гноја у синусним шупљинама, савет је мировање уз антибиотике. Од помоћи може да буде и стављање врућих, куваних јаја са обе стране носа. Такође, препоручује се неколико пута дневно, ушмркавање млаке слане воде или благог чаја од камилице и боквице. Скувајте кромпир у љусци и оцедите воду. Нагните се над посуду, прекријте главу пешкиром и удишите врелу пару што је могуће брже.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар