Леброн: Титула са Кавсима ме учинила најбољим икада!

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс признао је да је након освајања НБА титуле са Кливленд Кавалирсима 2016. осетио да је најбољи свих времена.

Кошарка 02.01.2019 | 13:30
Леброн: Титула са Кавсима ме учинила најбољим икада!
Кавалирси су предвођени Џејмсом преокренули 1-3 у финалној серији против Голден Стејт Вориорса који су имали рекордан скор у регуларној сезони 73-9.

Џејмс је просечно бележио 29,7 поена уз 11,3 скокова и 8,9 асистенција у шокантном преокрету за крај 50-годишњег мучења Кливленда у професионалним спортовима.

У одлучујућем мечу је забележио трипл-дабл са 27 поена уз по 11 скокова и асистенција.

"Победа у том финалу ме учинила најбољим играчем свих времена. Тако сам се осетио. Био сам изузетно усхићен због победе Кливленда због 52 године без титуле. Због првог налета емоција сам плакао, сви су ме видели како плачем. То је било због свега што је спорт у Кливленду преживео током 52 године. Када сам престао да плачем помислио сам: То те учинило најбољим играчем свих времена. Сви су причали како смо најбољи тим свих времена. Најбољи састављен тим, и начин на који смо преокренули је било нешто посебно. То је један од ретких тренутака током каријере у којима сам помислио да сам урадио нешто посебно", рекао је Џејмс за ЕСПН.

Џејмс је освојио три НБА титуле, што је упола мање од човека кога већина кошаркашке јавности с правом сматра највећим свих времена Мајклом Џорданом који има савшен скор у финалима.

Ипак, не треба потценити Џејмсових осам узастопних финала у ери у којој нимало није лако доминирати, али с друге страни ни чињеицу да је у свом тиму имао суперстарове попут Кајрија Ирвинга и Двејна Вејда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар