Монструозно закуцавање, па тешка повреда Шенгелије!

Кошаркаш Басконије Торнике Шенгелије доживео је тешку повреду у поразу свог тима од Реал Мадрида 91:74.  Басконија остала без најбољег играча! Члан идеалне петорке Евролиге за прошлу сезону повредио је колено и предстоји му вишенедељна пауза.

Кошарка 31.12.2018 | 18:20
Монструозно закуцавање, па тешка повреда Шенгелије!
Шенгелија је приликом једне контре у покушају да предрибла Факунда Кампаца незгодно искренуо колено.

С обзиром на агонију од бола сумња се да су Шенгелији страдали лигаменти колена због чега му прети вишемесечна пауза.

Иначе, пре него што је напустио терен Шенгелија је упркос болу погодио оба слободна бацања, а претходно се истакао на мечу фантастичним закуцавањем.



Басконија је у сезону 2018/19 ушла са великим очекивањима, сачуван је "костур" тима и стигла су квалитетна појачања, у нади да ће се на предстојећем Фајнал фору Евролиге у Виторији наћи и домаћи тим.

Међутим, од самог почетка је доста тога "шкрипало".

Било је неочекиваних пораза, па је смењен тренер Педро Мартинез, а враћен Хрват Велимир Перасовић, не би ли се опет направила "магија" из 2016, када се управо са њим на клупи екипа пласирала на Фајнал фор у Берлину и тамо била на корак од победе над Фенербахчеом у полуфиналу.

И таман када је Басконија ухватила жељени ритам, забележивши четири победе у последњих пет кола Евролиге, догодио јој се велики пех.

У дербију Ендеса лиге против Реала, колено је повредио сјајни крилни центар Торнике Шенгелија, прошле сезоне члан идеалне петорке Евролиге.

Детаљним прегледима утврђено је да лигамент није покидан, али да ће Грузијац најмање четири наредне недеље провести на терапијама. Након тога следи контролни преглед, па тек онда конкретна информација када ће се вратити на терен...

Басконија (скор 7-8) на половини регуларног дела сезоне дели од осмог до 11. места на табели Евролиге. Исти учинак остварили су Жалгирис, Армани и Панатинаикос.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар