Рукометаши Србије се тргли и савладали Тунис!

Рукометаши Србије победили су у Смедереву селекцију Туниса са 29:25 (12:12), у припремној утакмици за Светско првенство у Немачкој и Данској.  Вукашин Воркапић и Лазар Кукић најефикаснији.

Остали спортови 31.12.2018 | 15:30
Рукометаши Србије се тргли и савладали Тунис!
Најефикаснији у екипи Србије били су Вукашин Воркапић и Лазар Кукић са по четири гола. Голман Светислав Веркић имао је шест одбрана, а Дејан Милосављев пет.

Репрезентативци Србије наставиће припреме 1. јануара, а 4. и 5. ће играти две утакмице са Македонијом у Скопљу. Српски тим ће 9. јануара кренути у Берлин, где ће на Светском првенству играти у Групи А са домаћом селекцијом, Русијом, Француском, Бразилом и Корејом.

Прву утакмицу на Светском првенству у Данској и Немачкој рукометаши Србије играће 11. јануара против Русије.

Први сарадник селектора Ненада Перуничића у стручном штабу, Недељко Јовановић рекао је да је вечерас остварена важна победа, посебно после низа пораза у припремним утакмицама.

"Било нам је много значајно јер смо имали три утакмице у овом саставу, (Белгија, Швајцарска и Тунис) у којима смо изгубили. Било је потребно ово да се деси да не бисмо ушли у колосек губљења утакмица. Не смемо да се миримо с тим. Морамо да се боримо", рекао је он.

Некадашњи репрезентативац навео је да екипа не може много да обећава пред почетак такмичења, пошто је у изузетно тешкој групи.

"Потребно је време, жртва ће бити на нивоу рада и утакмица. Биће грешака и губљења, али оно што можемо да обећамо је да ћемо Ненад и ја пренети наше знање. Ако то буде мали корак у опоравку српског рукомета, бићемо јако задовољни", додао је Јовановић.

Голман Светислав Веркић рекао је да је екипа протекле недеље добро радила и да су играчи дошли потрошени после тешке полусезоне, али да има квалитет.

"Ова екипа је вечерас показала да има квалитет и карактер, односно, да српска јавност има чему да се нада на Светском првенству", оценио је Веркић.

Србија - Тунис 29:25 (12:12)

СРБИЈА: Веркић (6 одбрана), Милосављев (5 одбрана), Цупара (3 одбране), Воркапић 4, Грозданић, Поповић, Орбовић 3, Вујић 1(1), Крсманчић, Живковић, Пешић 2, Илић Н, Мошић 3, Илић В 6(1), Николић 3, Вејин 1, Сретеновић 1, Кукић 4(1), Обрадовић 1, Ненадић

ТУНИС: Мисауи, Алуини, Магаз, Хосни, Хај Јусефу, Бедуи, Мареф, Санаи, Сади, Бугами, Мајдуб, Суси, Жалуз, Џабала, Заед, Баха, Ћуреф, Бен Абдалах.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар