Признања за 145 година традиције

Бањалучка пивара је компанија која је ове године обиљежила јубилеј од 145 година дуге традиције у производњи пива и успјешног пословања, поводом чега је добила и плакету од подручне привредне коморе Бањалука.

Република Српска 31.12.2018 | 13:51
Признања за 145 година традиције
Једина домаћа пивара у Републици Српској, током година, није мијењала рецепт за најпрепознатљивији домаћи бренд „Нектар“ пиво, у којем је свака кап пажљиво осмишљена да задовољи и најпробирљивија пивопијска непца.

Највиши стандарди квалитета, најквалитетнији јечам, и најсавременија технологија производње пива препознати су и даље изван граница РС, Босне и Херцеговине. „Нектар“ пиво је добитник бројних златних медаља и награда за квалитет на европским и регионалним такмичењима за квалитет.

„Поносни смо што смо поводом обиљежавања јубилеја 'Бањалучке пиваре' имали могућност да Бањалуци, свим њеним грађанима и посјетиоцима поклонимо ову јединствену историјску изложбу. Поставка прати настанак и развој пиварске индустрије на нашим просторима, али представља и приказ богатог историјског насљеђа ове регије, РС и БиХ", рекла је Милка Станивуковић, ПР менаџер „Бањалучке пиваре“.

А шта заправо можете видјети на неколико тематских зидова, који фактографски прате развој пиваре, од настанка до данас, као и у стакленим ормарићима пуним историјских предмета, најбоље ћете утврдити ако посјетите Бањалучку пивару.

Организоване посјете Пивари за групе су сваког петка, почев од 14 часова, а сви заинтересовани се могу најавити на е-маил: инфо@блпивара.цом.

Бањалучка пивара је пред крај године на тржиште пласирала и један нови производ.Ова информација свим љубитељима пива итекако много значи, јер им је ово прилика да поред познатог „Црног Ђорђа“, тестирају и окус нечег тако новог, а тако домаћег - „Црног Нектара“. Након дугих припрема, пронашли су најбољу рецептуру за справљање овог пива, које се већ може наћи у угоститељским локалима широм РС, БиХ.

Када би причали причу о црном Нектару, она би почела некако овако: Уникатан, саткан од посебног кроја, који одговара рафинираним конзументима квалитетног пива, чиме заслужује да са поносом носи име као што је Црни Нектар.

Његов јединствен рецепт носи заслужено задовољство за све људе ватреног духа, који уживају у пажљиво изабраним стварима. Прошаран је аромама чоколаде и црног рибиза, које доносе четири врсте природног прженог јечма, пуног је и лаган је и питак захваљујући томе, што се састоји од три врсте најквалитетнијег хмеља, које стварају ефекат природног антиоксиданс тоника, а иза себе оставља потпун осјећај задовољства који се добија продуженим кухањем састојака на 102 степена.

Ни у чему не ваља претјеривати, па тако ни у испијању пива. Неки у шали кажу да га је много љепше и пријатније пити у нормалним количинама много деценија, него у енормним количинама кратак животни период и у овој доскочици има много истине. У сваком гутљају треба уживати и осјетити окус, који зачара непце.

Црно пиво, па тако и „Црни Нектар“ одличан је извор витамина Б6 и Б12, као и бета-глукан влакана, која штите срце и кардио-васкуларни систем човјека, кажу истраживачи из области медицине. „Црни Нектар“ је, опет кажу његови креатори, пиво људи који знају шта желе, створено да задовољи њихов ватрени дух.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АМГ

31.12.2018 13:09

Конацно нормалне вијести...алооо нова година је дајте те прилогр на портал побогу уреднице...

ОДГОВОРИТЕ