Поплаве уништиле избјеглички камп

Најмање 32. 000 избјеглица од рата у Сирији, које су остале без шатора када су поплавили кампови недалеко од границе те земље с Турском, хитно требају помоћ.

Свијет 30.12.2018 | 20:35
Поплаве уништиле избјеглички камп
Представници хуманитарних организација на терену изјавили су како су у поплавама у подручју Атме, на турско-сиријском пограничном подручју, узрокованим падавинама које су почеле 26. децембра, потопљена 22 кампа, а у 67 њих су погоршани услови живота.

У поплавама је срушено најмање 220 шатора, а 550 њих је поплављено. Најмање 32.000 цивила треба помоћ. Породице су успјеле да спасе тек нешто мало ствари и удаље се од блата и воде који су се увукли у шаторе.



"Није остало ни шатора, ни хране ни одјеће. Смјештени смо у џамији. Комшије нам доносе доручак. И одјећа на мени је њихова. Смрзавам се", казала је становница једног од капова Ум Хусеин за Агенцију Анадолија.

Мајка четверомјесечног дјетета Худа Касим и њена породица су смјештене у импровизираној џамији у којој нема ни гријања.

"Немам хране ни прибора за јело. Дјеца се смрзавају. Требају нам спужве и покривачи. Ништа нам није остало осим Божије милости. Гладни смо. Уништени су и шатор и камп. Немамо више ствари", казала је она.



Хусеина Халида Абду (70) спасила су дјеца тако што су га изнијела из шатора. Казао је како су жене и дјеца смјештена код комшија, а многи су остали на улицама.

Усама Касим је казао како су дјеца и жене одвојени од мушкараца.

"Требају нам лијекови, храна, покривачи и спужве за спавање", додао је Касим.

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар