"Вучићу, подржи борбу за истину"

Министар безбједности БиХ Драган Мектић (СДС) позвао је данас предсједника Србије Александра Вучића да подржи породицу убиједног бањалучког студента Давида Драгићевића и од институција РС затражи да коначно ријеше овај случај.

Република Српска 30.12.2018 | 17:35
"Вучићу, подржи борбу за истину"
"Позивам Александра Вучића да се огради од глупости Милорада Додика, који је и данас рекао како постоји једна врста специјалног рата против РС, односно да неке службе и појединици у БиХ желе да заваде Србију и РС, односно српски народ са обје стране Дрине.

Милорад Додик није РС, то су два сасвим различита појма, као небо и земља. Предсједник Србије треба да схвати вапаје Давидовог оца Давора Драгичевића да се расвијетли убиство његовог сина, у које су дубоко инволвиране институције РС, прије свега МУП РС, па и сам Додик.

Сматрам да би било коректно од Вучића да подржи породицу Драгичевић у тражењу истине и правде, те да позове институције РС да ријеше овај случај, када је очигледно да је све расвијетљено. То је вапај породице којој је убијено дијете, а институције неће то да ријеше", казао је Мектић у изјави за Вијести, те додао:
 
"У РС ће побиједити народ, а да сутра не би испало да је Вучић против српског народа, а да непотребно стоји уз Додика, позивам га да се огради од његових тврдњи. Додик само покушава да Вучића као заштитника инволвира у своју и одбрану криминала власти у РС. Тиме жели себи подићи рејтинг и поново покушава пријетити народу РС, овога пута Србијом". 
 
Министар безбједности БиХ категорично тврди да у РС не постоји никаква обојена нити било која друга револуција, већ да народ жели правду у владавину закона. 
 
"Не видим потребу да се Вучић ограђује од српског народа у РС, нити то од њега ико тражи. Овдје је само проблем у Милораду Додику и актуелној власти", мишљења је наш саговорник.
 
Како је потцртао, никоме не пада на памет да дијели српски народ, јер је то један народ. 
 
"Овдје није у питању то, него покушај да се Додик и власт у РС поистовијете са народом, а то су, понављам, двије апсолутно различите ствари", нагласио је Мектић, те поручио: 
 
"Јадан је и Милорад Додик и ми, српски народ, ако смо спали на то да га од нас стваралаца РС и у рату и у миру брани Џевад Галијашевић, који је у рату био официр Армије РБиХ".
 
Мектић је подсјетио да је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач упутио писмо свим амбасадорима и представницима међународне заједнице у БиХ, додавши да је тиме поново девалвирао случај убиства Давида Драгичевића.
 
"Послао им је чак једну врсту пријетеће поруке, рекавши им да се уздрже од коментарисања прилика у РС, а да ће њене институције завршити посао. То значи да им је дефинитивно вода у ушима и да су изгубили повјерење народа и амбасада, те међународне заједнице да раде законито. Желе да утичу и на само размишљање представника међународних организација у БиХ", констатовао је Мектић. 
 
 
Он је поновио да у све што се дешава у вези са случајем Давида Драгичевића, не треба увлачити српски народ, како ни из РС, тако ни из Србије.
 
"Проблем је у једном броју политичара који себе поистовјећују са РС и када год почнете причати о њиховом криминалу и лоповлуку, они кажу да је то напад на РС. Не! РС свакако, а лоповлук, криминал и пљачкања од стране ове власти никако!", јасан је Мектић.
 
(Вијести)