ЗВАНИЧНО: Празне трибине на мечу Партизан - Морнар!

Због нереда на мечу против Цедевите.  Партизану навијачи дошли "главе" – АБА казнила црно-беле.  Кошаркаши Партизана биће без публике у 14. колу АБА лиге, када дочеују црногорски Морнар.

Кошарка 31.12.2018 | 11:15
ЗВАНИЧНО: Празне трибине на мечу Партизан - Морнар!
Дисциплински органи Јадранске лиге казнили су Партизан, због инцидената против Цедевите, играњем једне утакмице пред празним трибинама, а то ће у случају црно-белих бити меч са Морнаром у 14. колу који је на програму у суботу 5. јануара у хали Пионир.

Ипак, према одлуци и дисциплинаца, Паритзан ће моћи да продаје једа мањи контингент карата за белу и плаву ложу, партер 4 и партер Б.

Иначе, судије су на мечу са Цедевитом, 20 секунди пре краја, због убацивања предмета на терен прекинуле утакмицу и отрчале у тунел, а одмах је било јасно да ће то коштати црно-беле. 

"Јасно нам је да ће нас ово дебело коштати, не знам правилник, али можда нам прете и празне трибине", рекао је председник Партизана Остоја Мијаиловић после утакмице са Цедевитом.

Партизан је надиграо Олимпију из Љубљане у гостима и тиме себи знантно побољшао шансе за пласман у плеј-оф, 2. јануара ће играти на гостовању Ритасу у ТОП 16 фази Еврокупа, а потом 5. јануара без навијача дочекује Морнар.

Партизан је кажњен због лоше организације утакмице у Београду против Цедевите, када су судије напустиле меч, а центар хрватске екипе Андрија Стипановић погођен је предметом у главу.

"Услед неприкладног понашања навијача и недоволно добре организације утакмице против Цедевите у Београду која је одиграна 22. децембра Дисциплински судија Саша Павличић-Бекић је донео одлуку да трибине дворане 'Александар Николић' буду затворене за следећи меч АБА лиге у ком ће Партизан бити домаћин, а то је дуел са Морнаром. Као део ове одлуке, црно-белима ће бити дозвољено да продају карте за 'Белу ложу', 'Плаву ложу', 'ВИП секцију', 'Партер 4' и 'Партер Б' за тај меч", наводи се у саопштењу. 

Поред црно-белих, кажњен је и Задар због непримерног понашања навијача и лоше организације утакмице против ФМП-а одигране 21. децембра. Навијачима Задра ће а наредном мечу, против Олимпије, бити забрањен долазак на само један део трибине.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар