Недовић о освети Американцима...

Да се сви окупимо, па ћемо видети! Немања Недовић, српски кошаркаш, причао је о проблему са повредама и досадашњем току сезоне, али и очекивањима за будућност.

Кошарка 02.01.2019 | 20:30
Недовић о освети Американцима...
Недовић се дотакао и репрезентације Србије, а о свему томе је разговарао у интервјуу за "Еурохоопс".

Недовић ове сезоне игра јако добро, али га је неколико повреда спутавало да додатно помогне својој екипи у Евролиги и домаћем првенству.

"Тешко је гледати како ти се саиграчи муче и не играти. Али знате, ја већ имам 27 година, и сваке године сам све зрелији, а то су ствари на које не можете да утичете. Сада сам коначно здрав и срећан сам што сам се вратио", изјавио је опорављени Недовић и додао: 

"То све долази искуством. Пре пет, шест година бих био доста нервознији, хтеох бих што пре да се вратим и можда да играм повређен. Сада, када сам сазрео, лакше ми је то да прихватим. Никада нисам имао, хвала Богу, неку озбиљнију повреду због које бих дуже паузирао. Због тога сам срећан". 

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић недавно је изјавио да ће ускоро доћи до смене генерације у националном саставу, а да су Богдановић, Недовић и Јокић лидери нове генерације. 

"То је част. Сви знамо шта српска кошарка представља у Европи, с обзиром на резултате претходних година. То што је (Ђорђевић) рекао то ми је велика мотивација. Ја увек кажем да још увек нисам довољно дао репрезентацији. Мислим да је смена генерација ствар морања" . На питање да ли Србија има шансе да се освети Американцима, који су наше савладали два пута на Олимпијским играма 2016. године, Недовић није желео да дâ конкретан одговор. 

"Мало нам је фалило у првој утакмици на Олимпијским играма... Видећемо. Желим само да сви будемо здрави и да се сви окупимо у јулу, па ћемо видети",

"Очигледно је. Прошле године са Уникахом нисмо имали прилике да будемо осми, а ове године је доста неизвесно. Барселона, Панатинаикос је имао шансе да се издвоји, али сви још увек тражимо ритам. Децембар и јануар су кључни у сезони и тада се одлучује о будућности евролигашке сезоне", истакао је српски репрезентативац. 

Поред Немање, неко од кога се највише очекује у Арманију је Американац Мајк Џејмс, који са Србином чини бековски тандем италијанске екипе. 

"Добро нам иде. Обојица смо дошли знајући да ћемо делити минуте, лопту, терен... Нисмо глупи па да будемо себични. Искрено, до сада нисмо добили праву прилику да играмо заједно, због мојих повреда, тако да нисмо баш играли заједно у правом ритму, али мислим да смо доказали да можемо заједно да играмо и да смо савршен пар за овај тим. Тешко нас је чувати обојицу у исто време, имамо доста 'оружја' и проблем смо за све екипе", додао је Недовић. 

Српски бек прокоментарисао је и недавно насталу евролигашку организацију играча, која је ту да се бори за права кошаркаша у Европи. 

"То је добра ствар. Мислим да су сви сагласни са мном и да је то корак унапред за европску кошарку. Битно је имати такву организацију, јер су играчи они који доносе зараду, навијаче и спонзоре. То је јако добра ствар", закључио је Недовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар