Мареј ми рекао "само ми дај лопту" и дао сам му лопту!

Никола Јокић и Џамај Мареј поново су били централне фигуре у победи Денвер Нагетса.

Кошарка 30.12.2018 | 16:30
Мареј ми рекао "само ми дај лопту" и дао сам му лопту!
Нагетси су савладали Финикс Сансе резултатом 122:118 и учврстили се на првом месту Запада, у утакмици у којој је Јокић за нешто мање од 38 минута постигао 23 поена (8-11 из игре, 0-2 за два, 7-8 пенали), уз 8 скокова, 9 асистенција, 3 украдене лопте и једну блокаду.

Овога пута, за разлику од бројних мечева од почетка сезоне, био хе други најзапаженији играч, одмах иза Џамала Мареја који је одиграо фантастично – 46 поена (16-24 из игре, 9-11 за три, 5-6 пенали), ухватио 6 лопти и поделио 8 додавања. 

"Очигледно је да не може нико да га заустави. Велики је такмичар. Рекао ми је – ‘Само ми дај лопту, осећам се веома добро вечерас’ и ја сам му само дао лопту. Он је урадио остало", рекао је Јокић. 

Екипа Мајка Мелоуна имала је предност од 20 разлике на почетку, али се коцкала и угрозила победу у финишу. 

"То нам се неколико пута догађало прошле године, тако да се надам да неће никада више јер када водимо 25 разлике, само хоћемо да лако приведемо утакмицу крају". 

Момак из Сомбора осврнуо се и на велики број повреда у тиму, као и чињеницу да професионални играчи константно вуку ситне проблеме. 

"Да будем искрен, мислим да је бол део посла. Не само када су у питању мале повреде, него и оне нешто озбиљније. Одрастао сам са тим уверењем да је бол део посла и да једноставно морате да идете преко тога", закључио је Јокић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар