Харден изједначио Џорданов рекорд!

Портланду не помаже ни Лилард! Џејмс Харден је наставио са фантастичним партијама. Он је био најзаслужнији за победу Хјустона над Њу Орлеансом од 108:104.

Кошарка 30.12.2018 | 14:00
Харден изједначио Џорданов рекорд!
Очекивало се свакако да ће Харден предводити Рокитсе до 20. победе у сезони, а имао је и додатни мотив. Постигао је 41 поен и тако изједначио рекорд Мајкла Џордана.

У питању је низ од седам узастопних утакмица на којима је постигао најмање 35 поена. Такође, њему је ово био и девети узастопни меч на којем се није спустио испод бројке од 30 поена.

Како год било, Рокитси су потврдили да су у одличној форми, Ово им је била девета победа у последњих десет утакмица, а са оваквим Харденом питање је када и где ће се зауставити. Уз то, већ трећи меч нису могли да рачунају на повређеног Криса Пола. 

"Због оваквих ствари се игра кошарка, да вас помињу у друштву оних најбољих. Наравно, испред мене је дуг пут, али због тога сваке вечери облачим дрес, обувам патике и излазим на терен. Желим да ме помињу као једног од најбољих играча у овом спорту", недвосмислен је Харден. 

Хјустон је у пвој четвртини био одличан, имали су десет поена вишка на истеку 12. минута (30:20), али су попустили у другој, па су на одмор отишли са свега три поена вишка (53:50). 

Пред крај треће четвртине, Њу Орлеанс је неколико пута прелазио у вођство, да би Хјустон опет доминирао у последњој четвртини. Логично, тренер Мајк Д'Антони је био задовољан. 

"Хиљадити пут ћу рећи, не може се играти боље у офанзиви него што то Харден чини сада. Нико није бољи. Уз сто, краде лопте, има велик број скокова. Стварно много чини за тим", изјавио је Д'Антони. 

Ерик Гордон је постигао 21 поен, а код Пеликанса, најефикаснији су били Џулијус Рендл са 23, Ентони Дејвис са 22, и Итваун Мур са 21 поеном, док је Џејру Холидеј постигао 20 поена.



Портланду није помогла ни сјајна партија Демијана Лиларда против Голден Стејта. Лилард је постигао 40 поена, али Вориорси су славили са 115:105.

У тиму Блејзерса Јусуф Нуркић је сусрет завршио са дабл-дабл учинком од 21 поена и десет скокова, док је Си Џеј Меколум постигао 14 поена.

Код Вориорса, Клеј Томпсон је постигао 32 поена, док су Стеф Кари и Кевин Дурент били изједначени по учинку са 25 поена.

Још једну добру утакмицу одиграо је и Милвоки, лидер на Истоку, који је победио Бруклин са 129:115.

Јанис Адетокумбо је имао трипл-дабл од 31 поена и по десет скокова и асистенција, док је Крис Мидлтон такође имао своје вече, постигао је 29 поена уз четири скока и седам асистенција. Брук Лопез је постигао пет поена мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар