Након 30 година у школским клупама

У Основној школи “Стеван Немања” у Горњем Драгаљевцу код Бијељине данас су се окупили њени некадашњи ђаци из генерације 1988. године. Од њих деведесет троје, колико је завршило основну школу, данас их је било шедздесеторо. Било је то дружење за памћење, а са њима су били и њихови бивши наставници.

Република Српска 29.12.2018 | 21:04
Након 30 година у школским клупама
Ово је једна од најстаријих васпитно-образовних установа у у БиХ, али је свакако једина у којој се поводом јубилеја окупљају њени бивши ђаци.

“Да смо се изненада окупили и дошли, поприлично би се осрамотили, јер чак и оне са којима смо се дружили не би препознали. Ријетко се виђамо. Неки су у иностранству. Из ове генерације ја виђам само неколико њих”, каже Лало Перић.

Његов школски друг Зоран Василић додаје да 27 година живи у Швајцарској и да му није било тешко да дође и да се састане са својим школским друговима.

“Ово је велики догађај за нас. Многи се не би препознали, али у сваком случају, овоје велика радост за нас. Данас смо сви родитељи, неки су постали и баке и дједови”, каже Биљана Вујић.

Деведесеттроје некадашњих ученика је из дванаест демберских села, а у вријеме школовања, кажу, били су најбројнија генерација.

“Била су три одјељења, преко 30 ученика и веома су фини били. Данашње генерације су им нису ни близу”, прича наставница математике у пензији Живадинка Дабић.

Послије школовања многи су се расули широм свијета, али су неки ипак остали. Баве се разним пословима, а међу њима су и успјешни пољопривредници и љекари.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар