ПЛ: Арсенал повео, Ливерпул га разбио са 5:1!

Фирминов шоу – Арсенал повео, па разбеснео сурови Ливерпул! Фудбалери Ливерпула победили су Арсенал са 5:1 на домаћем терену у 20. колу Премијер лиге.  Како до титуле? Баш овако! Хет-трик Роберта Фирмина у убедљивом слављу над Арсеналом - 5:1.  Ливерпул "уништио" Арсенал, Фирмино дао три гола! "Редси" су декласирали ривала из Лондона пред 54. 000 навијача на "Енфилду" и послали снажну поруку шампионима пред утакмицу сезоне заказану за 3. јануар на "Етихаду".

Фудбал 29.12.2018 | 20:50
ПЛ: Арсенал повео, Ливерпул га разбио са 5:1!
Ливерпул је не само остао непоражен у првом мечу другог дела сезное Премијер лиге, већ је остварио девету победу у низу у лиги.

После тријумфа "редси" су се удаљили од другопласираног Тотенхема на девет бодова, али свој меч још није одиграо Манчестер сити, који има бод мање од "певаца".

Арсенал је повео у 11. минуту после добре тимске акције, када је одличну лопту Алекса Ивобија искористио Мејтланд-Најлс и довео свој тим у вођство, али није био ни свестан колико ће га то "коштати". 

Све је кренуло низбрдо за "тобџије" већ три минута касније – Роберто Фирмино је прво искористио несмотрену реакцију одбране Арсенала, а затим и фантастичним соло продором "изломио" све и преокренуо меч за само два минута. 

Ливерпул је наставио да напада противника и да га притиска свим снагама, да би у 32. минуту Садио Мане био немилосрдан и повисио на 4:1, али ту није био крај мукама тима Унаија Емерија у првом полувремену. 

Мохамед Салах је надмудрио Сократиса Папастопулоса, који га је оборио у казненом простору, да би Египћанин искористио најстрожу казну и у надокнади првог полувремена постигао први гол на мечу. 

У наставку игре није виђено ни изблиза квалитетна и занимљива утакмица као што је то било у првих 45 минута. Ливерпул је повремено нападао, као и Арсенал, али је Мајкл Оливер решио да додели још један једанаестерац за Ливерпул. 

Дејан Ловрен је осетио контакт у казненом простору ривала и пао, а то је било довољно да Оливер покаже на белу тачку. Лопту је узео Фирмино и без проблема савладао Бернта Лена и поставио коначан резултат утакмице. 

У наредном колу Ливерпул очекује гостовање главном кандидату за титулу ПЛ Манчестер ситију 3. јануара, док Арсенал дочекује Фулам два дана раније.

"Петарда" у још једном од дербија сезоне у Премијер лиги!

Фудбалери Ливерпула декласирали су Арсенал пред 54.000 навијача на "Енфилду" уз хет-трик Роберта Фирмина и тако послали снажну поруку ривалима пред оно што следи у Новој години - 5:1 (4:1).

Гости из Лондона изненадили су "редсе" брзом акцијом у 11. минуту, коју је на асистенцију Алекса Ивобија у 0:1 претворио млади Ејнсли Мејтланд-Најлс, али је то био само увод у најтежи пораз менаџера "тобџија", Унаија Емерија, од доласка на Острво.

Већ у 16. минуту било је 2:1 за моћну поставу Јиргена Клопа, после голова које је у размаку од стотинак секунди постигао Фирмино.

Посебно импресиван био је други, када је Бразилац одузео лопту неопрезном Лукасу Тореири на средини терена и кренуо у соло продор током ког је дриблинзима оборио на траву и Сократиса Папастатопулоса и Шкодрана Мустафија, а онда рутински пласирао лопту поред Бернда Лена за инстант "камбек" и еуфорију на трибинама.

Тореира је у тој акцији успео чак и да се оклизне у покушају да, после Папастатопулоса и Мустафија, некако изблокира "деветку" Ливерпула.

Садио Мане повисио је у 32. минуту на 3:1, после препознатљиве акције у којој се Мохамед Салах нашао у улози асистента. Египћанин је потом "асистирао" и самом себи у надокнади првог полувремена, када је сигурним ударцем са 11 метара повисио на 4:1.

Пре тога, Папастатопулос га је оборио са леђа, што судији Мајклу Оливеру није промакло.

Клоп је на полувремену, очигледно, поручио екипи да "спусти гас" и сачува снагу за утакмицу сезоне која следи, док је Емери колико-толико успео да подигне морал разбијеној екипи, па је у наставку постигнут само још један гол и то поново са беле тачке.

Овог пута, арбитар Оливер није морао да досуди једанаестерац, иако је Дејан Ловрен био прилично "уверљив" приликом пада, но - када већ јесте - Фирмино је искористио прилику да постигне и трећи гол на сусрету за десету победу у низу у Премијер лиги уз гол разлику 27:3!

Од када су 31. новембра ремизирали са Арсеналом на "Емирејтсу" (1:1), "редси" су само Евертон победили голом разлике (и то како), док су остале рушили доста лакше: Фулам 2:0, Вотфорд 0:3, (Евертон 1:0), Барнли 1:3, Борнмут 0:4, Манчестер јунајтед 3:1, Вулверхемптон 0:2, Њукасл 4:0, Арсенал 5:1.

Следећи је - Манчестер сити и то на "Етихаду", 3. јануара.

Ове суботе, Клопа и екипу обрадовао је и пораз другопласираног Тотенхема, а све очи у недељу биће упрте у браниоца титуле који после два везана неуспеха гостује Саутемптону на "Сент Меризу".

Ливерпул већ 28 година безуспешно тражи пут којим ће доћи до толико чекане 19. шампионске титуле, али чини се да га је ова генерација играча Редса коначно пронашла. Све што је потребно јесте само да се настави истим правцем, јер је апсолутно јасно да је он прави! Вечерас је у дербију Премијер лиге демолиран Арсенал на Енфилду, којем није било довољно то што је имао предност на овом мечу да би избегао више него убедљив пораз - 5:1 (4:1).

Арсенал и Ливерпул су вечерас постали пар на чијим мечевима је постигнуто највише погодака у историји Премијер лиге (155 голова), али тај податак је вечерас пријао само једном тиму. Оном којег је до великог славља у овој утакмици предводио троструки стрелац Роберто Фирмино.

Водећи гол Мејтланд Најлса, након сјајног додавања Ивобија у 11. минуту представљао је иницијалну капислу за екипу Јиргена Клопа да експресно упали моторе и самеље противника. Арсеналова одбрана је сломила зубе у наредних пет минута. Последња линија Тобџија била је приморана на грешке, а то је на сјајан начин казнио управо Фирмино.

Фантастични Бразилац је вечерас показао сву раскош у својој игри. Прво је лукаво испратио продор Мохамеда Салаха, а онда је у ритму самбе побацао тројицу својих чувара и матирао немоћног Бернда Лена.

Сјајан је био Фирмино, али је блиставо вече имао и Мохамед Салах, који је наставио да подиже форму. У 32. минуту је спустио лопту на тацну Манеу, док је у надокнади првог полувремена одличну партију крунисао голом са беле тачке, који је направљен управо над њим.

У главама играча Арсенала у наставку меча била је вероватно само једна мисао, а она гласи "како избећи потпуну катастрофу?", а никаву претерану мотивацију за то нису имали ни домаћи играчи. Ипак, остало је простора да се још једном затресе мрежа гостију. Први једанаестерац је скриво Сократис, а други Колашинац. У 65. минуту одговорност је преузео Фирмино и крунисао своју блиставу партију.

Редси су сада на чак девет бодова удаљености од другопласираног Тотенхема, а под великим притиском сутра у Саутемптону биће и Манчестер Сити, који ће покушати да се врати на друго место Премијер лиге.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 20. КОЛО

субота

Брајтон - Евертон 1:0 (0:0)
/Локадија 59/

Фулам - Хадерсфилд 1:0 (0:0)
/Митровић 90+1/

Лестер - Кардиф 0:1 (0:0)
/Камараса 90+1/

Тотенхем - Вулверхемптон 1:3 (1:0)
/Кејн 22 - Боли 72, Хименез 84, Коста 87/

Вотфорд - Њукасл 1:1 (0:1)
/Дукуре 82 - Рондон 29/

Ливерпул - Арсенал 5:1 (4:1)
/Фирмино 14, 16, пен 65, Мане 32, Салах пен 45+2 - Мејтланд-Најлс 11/

недеља

Кристал Палас - Челси (13.00)
Барнли - Вест Хем (15.15)
Саутемптон - Манчестер сити
Манчестер јунајтед - Борнмут (17.30)

ТАБЕЛА: Ливерпул 54, Тотенхем 45, Сити (-1) 44, Челси (-1) 40, Арсенал 38, Јунајтед (-1) 32, Вулверхемптон 29, Лестер 28, Вотфорд 28, Евертон 27, Вест Хем (-1) 27, Борнмут (-1) 26, Брајтон 25, Кристал Палас (-1) 19, Њукасл 18, Кардиф 18, Саутемптон (-1) 15, Фулам 14, Барнли (-1) 12, Хадерсфилд 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар