ИТА: Мертенс у 88' за победу Наполија!

Болоња имала бод у џепу све до самог финиша. . .  "Сан Паоло" одзвањао: Калиду, Калиду, Калиду. . .  Велика подршка навијача Наполија за Калидуа Кулибалија којег су у среду навијачи Интера вређали на расној основи.

Фудбал 29.12.2018 | 20:40
ИТА: Мертенс у 88' за победу Наполија!
Све добро што су претходних недеља урадили, а везали су четири победе, фудбалери Наполија могли су да проспу у последња три дана. Прво пораз у дербију од Интера на Меаци (0:1), па вечерас велико мучење у окршају са Болоњом. Имао је један од најслабијих гостију у Калчу 2:2 на десет минута до краја, али Дрис Мертенс је спасао ствар лепим поготком са дистанце.  

Тим са стадиона Ренато Далара пружио је можда и најбољу партију на страни ове сезоне, али ипак је остао без бода који је сањао. Карло Анчелоти мало је промешао карте, играо је од старта са рековалесцентом Вердијем у вези и са досадашњим џокером Аркадијушем Миликом, што се испоставило као пун погодак. Пољак је уз стрелца одлучујућег поготка најзаслужнији за нова три бода Наполитанаца, пошто је управо он погађао за 1:0 и 2:1. Милик је тако дошао до цифре од 10 голова ове сезоне (на 16 утакмица, погодак на сваких 97 минута) и први је голгетер екипе. 

Миликово прво вођство анулирао је Федерико Сантандер, а друго, у 51. минуту - Данило. Лоше се у оба случаја постављала одбрана Наполија, а голови су постигнути главом. 

Наполи је имао лопту много више у поседу, створио је и више шанси, међутим одбрана је добрано клецала. Наш Никола Максимовић и Раул Албиол нису се баш идеално уклопили, што се јасно видело у ситуацију код другог поготка гостију, када је Данило врло лако надскочио шпанског дефанзивца. Одсуство суспендованог Калидуа Кулибалија и те како се осетило. А није било ни Лоренца Инсињеа из истог разлога, односно повређеног Марека Хамшика.       

И поред свих изостанака Наполи је добио на суви квалитет, на моменат инспирације сјајног Мертенса. Ударац са преко 20 метара, не баш најбоља интервенција Скорупског и то је 3:2. 

Болоња је остала у зони испадања и без победе и након 12 везаних утакмица, док је Наполи у односу на Јуве на минус девет, а у одниосу на трећепласирани Интер на плус пет.  

"Сан Паоло" одзвањао: Калиду, Калиду, Калиду... Велика подршка навијача Наполија за Калидуа Кулибалија којег су у среду навијачи Интера вређали на расној основи.

Присталице "Неразура" су током целог сусрета опонашањем мајмуна желеле да испровоцирају дефанзивца Наполија, због чега су гости три пута тражили да меч буде прекинут, али до тога на крају није дошло...

Фрустрирани Сенегалац је крајем меча због прекршаја и ироничног аплауза зарадио два жута картона због којих вечерас није у првих једанаест.

Велики број фудбалера пружио је подршку Кулибалију, а међу првима, још на терену, то је учинио капитен Интера, Мауро Икарди док су се у протеклих неколико дана њему придружили Кристијано Роналдо, Дрис Мертенс, Садио Мане, Квадво Асамоа...

Вечерас, на почетку сусрета 19. кола Серије А против Болоње на којем домаћини већ имају гол предности захваљујући Аркадијушу Милику, то су учинили и навијачи Наполија који су у знак подршке истакли транспаренте са натписима "Стоп расизму", "Сви смо Кулибали".

Такође, присталице Наполија су истакле маске са ликом сјајног дефанзивца и хорски скандирале његово име на "Сан Паулу". 

Док су два дечака поручила: "Иако сам мален, и ја сам човек као Кулибали".

Подсећамо, поред ружних сцена унутар стадиона "Ђузепе Меаца", ништа боље није било ни испред где је у тучи навијача два клуба смртно је страдао Данијеле Белардинели (35).

Он је прегажен комбијем два километра од стадиона након што су навијачи Интера направили "сачекушу" Наполитанцима који су у паници на њих насрнули комбијем и ударили Белардинелија, док су су четворица навијача Наполија задобили повреде од ножа.

Додајмо да је Фудбалски савез Италије експресно реаговао и због расистичких повика са трибина навијача Интера за навијаче затворио врата "Меаце" до почетка фебруара.

Иако је у два наврата испуштала вођство екипа Карла Анћелотија је поготком Дриса Мертенса у 88. минуту ипак успела да дође до побједе против Болоње (3:2).

Серија А, 19. коло:

Јувентус – Сампдорија 2:1 (1:1)
/Роналдо 2, 65 пенал – Кваљарела 33/

Кјево – Фрозиноне 1:0 (0:0)
/Ђакерини 78/

Емполи – Интер 0:1 (0:0)
/Кеита Балде 72/

Ђенова – Фиорентина 0:0

Лацио – Торино 1:1 (0:1)
/Милинковић-Савић 63 - Белоти 45+3/

Парма – Рома 0:2 (0:0)
/Кристанте 58, Ундер 75/

Сасуоло – Аталанта 2:6 (0:1)
/Данкан 51, 58 - Запата 19, Гомез 42, Мансини 54, Иличић 75, 87, 90+2/

Удинезе – Каљари 2:0 (1:0)
/Пусето 39, Бехрами 57/

Наполи – Болоња 3:2 (1:1)
/Милик 16, 51, Мертенс 88 - Сантандер 37, Данило 80/

Милан – СПАЛ (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 53, Наполи 44, Интер 39, Лацио 32, Рома 30, Сампдорија 29, Аталанта 28, Милан (-1) 28, Торино 27, , Фиорентина 26, Сасуоло 25, Парма 25, Каљари 20, Ђенова 20, Удинезе 18, СПАЛ (-1) 17, Емполи 16, Болоња 13, Фрозиноне 10, Кјево 8*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар