Тринкијери: Нисмо довољно талентовани да играмо за кош више!

Ренфро? Задовољан сам, потребан нам је ветеран и одмах се видело да зна шта ради.

Кошарка 30.12.2018 | 12:00
Тринкијери: Нисмо довољно талентовани да играмо за кош више!
Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је после победе над Олимпијом у Љубљани да је његова екипа успела да “затегне” одбрану у тренуцима када се одлучивала утакмица и да није мала ствар победи после шест година у Стожицама.

“Утакмица је била баш као сто сам очекивао, ниједна екипа није успела да је преломи, Ово је важна победа за нас, шест година је овде Партизан губио. Играли смо на моменте солидно у одбрани, а онда на моменте солидно у нападу. Али, нисмо били довољни искусни да вежемо добру одбрану и напад. На крају смо заслужили победу јер смо играли боље у кључним моментима”, рекао је Италијан на конференцији за новинаре после меча у Љубљани.

Ово је била утакмица у којој је Партизан пустио најмање поена од доласка Тринкијерија у клуб.

“Погодили су Шпан и други бекови тешке тројке, то је могло да нам направи велике проблеме, али успели смо на крају мало боље да одиграмо у одбрани. то је за нас кључно. Нисмо довољно талентовани да играмо на кош више, морамо на кош мање”.

Дебитант Алекс Ренфро утакмицу је завршио са 11 поена и четири асистенције.

“Задовољан сам, играо је. Треба нам ветеран. Видело се одмах, зна шта да ради. Није сјајно играо, али дошао је пре два дана. Играо је, водио екипу, Има плус - минус 15, шта ћеш више од новог плејмејкера”.

Колико ова важна победа може да буде подстицај за наставак сезоне?

“Морамо да радимо, да будемо бољи. Имамо сада 2. јануара утакмицу у Топ 16 Еврокупа, морамо да уживамо. Иначе, када дође нови играч, и то плејмејкер, одмах је мали шок. Утиче на хемију екипе. и на томе морамо сада да радимо”.

Да ли сте довели Ренфроа зато што нисте задовољни играма Алексеја Николића?

“Нисам задовољан са Алијем? Колико је минута играо? Да нисам задовољан, играо би три минута. Ја сам само адаптирао ростер, Пејџа сам мало ставио од лопте, он је добар шутер и сада играмо тако. Пресрећан сам. Наравно, може боље, али играо је 20 минута, грешио је као и сви други. Али је Али за мене и то се не дира”, закључио је Тринкијери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар