Пикеов предсједнички план за 2021. годину...

Ћави и Инијеста тренери, Пујол технички директор, Ноу Камп мења назив! Крај каријере 2020. године, а онда одмах улазак у амбициозну председничку кампању.

Фудбал 31.12.2018 | 19:00
Пикеов предсједнички план за 2021. годину...
Ђерар Пике у фебруару прославља 32. рођендан, али ће професионалан фудбалер бити још само у следећој сезони, после чега одлази у пензију. То открива Мундо Депортиво, који каже да је штопер Барселоне донео такву одлуку и да ће се већ 2021. кандидовати за председника каталонског клуба.

Пике је већ неколико пута истицао да му је жеља да буде председник Барселоне, почели су већ тако и да га ословљаваљу у најбљижим клупским круговима, међутим, до сада помињала 2027. година, као најреалнија опција за тако нешто. Ипак, искусни штопер одлучио да то буде одмах по истеку актуелног мандата Ђозепа Марије Бартомеуа.

Како пише Мундо, Пике има и јасан план око тога како би изгледала клупска структура, али и тренерски кадар Барселоне. Тандем шефова струке чиниле би легенде Ћави и Инијесата. Први је већ почео озбиљно да се спрема за нови занат, други није, али је недавно изјавио како себе види у тој улози. Технички директор клуба би постао Ђераров велики пријатељ и још један легендарни ас Карлес Пујол. Бивши капитен Барселоне стекао је већ искуство на тржишту играча радећи заједно са Иваном де ла Пењом.

Један од председничких циљева Ђерара Пикеа је и комерцијализација имена Ноу Камп. Ту причу би могла да "погура" јапанска интернет компанија и акутелни генерални спонзор клуба - Ракутен.

Пике уназад већ увелико ради на маркетиншким студијама и пословном менаџменту, а саветује га једна од набогатијих жена на свету, његова супруга Шакира, која је у стању да обезбеди одличне уговоре за клуб, баш као што је био случај и са Ракутеном, који је спонзорисао и њену последњу велику турнеју.

Штопер Барселоне још увек окупља тим око себе, а њему би могли да учествују и играчи из актуелног тима којима истичу уговори.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар