Будућност већ има новог тренера!

Плаво-бели променили су тренера дан пред дерби са Црвеном звездом.  Репеша преузима Будућност! Ова вест потврђена је подгоричким Вијестима.

Кошарка 29.12.2018 | 21:00
Будућност већ има новог тренера!
Александар Џикић је отишао из Будућности, а нови тренер тог клуба биће Јасмин Репеша, потврђено је Вијестима. Чека се само његово званично именовање, које би требало да се догоди после недељног меча са Црвеном звездом... На тој утакмици на клупи ће бити Ђорђе Аџић. 

Хрватски тренер долази у Подгорицу за коју га вежу лепе такмичарске успомене... У сезони 2014/15 са Цедевитом је у полуфиналу АБА лиге елиминисао Будућност, након што је изгубио прва два меча у серији.

Памте се, међутим, и његове речи након другог меча у Загребу, када је на конференцији за медије оптужио челнике Будућности да "праве притисак и подижу тензије", а Гаврила Пајовића да га је вређао.

То ће очигледно бити заборављено, тако да од сада па надаље Репеша има кључеве евролигаша и екипе која ће се борити за врх АБА лиге.

Будућност је направила велике играчке промене довођењем Нориса Кола, Гоге Битадзеа и Џејмса Бела, а сада са доласком Репеше можемо да кажемо да је то потпуно другачији тим него у првом делу сезоне. Остаје само да се посао озваничи.

У истом дану и отказ и промоција у КК Будућност!

Шампион АБА лиге ове суботе растао се са Александром Џикићем и на место првог тренера именовао Јасмина Репешу, сазнаје Мондо из поузданих извора у Подгорици.

Хрватски стручњак у години на измаку радио је само привремено као селектор репрезентације Босне и Херцеговине, током септембарског ФИБА "прозора".

Репеша, ипак, неће водити плаво-беле у дербију 13. кола АБА лиге са Црвеном звездом. Нашем порталу потврђено је да ће крај аут линије у "Пиониру" стајати Џикићев помоћник, Ђорђе Аџић.

Нови тренер дебитоваће на клупи у Милану, против Арманија, последње екипе коју је водио у каријери (2015-2017).

НЕМА АБА ЛИГУ, АЛИ ИМА "ОНУ" ТРОЈКУ НОЛАНА

Репеша, 57-годишњак родом из Чапљине у БиХ, тренерским позивом бави се од 1995. када је именован за тренера Цибоне. До данас водио је Тофаш, Сплит, Сласк, Цибону, Фортитудо, Рому, Тревизо, трећи пут Цибону, Уникаху, Цедевиту и Милано, док је у два наврата паралелно са обавезама у клубовима водио и репрезентацију Хрватске (2005-09, 2012-14).

Освојио је шест титула првака Хрватске, четири са Цибоном и две са Цедевитом, са Тофашом је освојио две везане "дупле круне" у Турској, италијански Палаканестро освајао је по једном са Фортитудом и Миланом, уз два италијанска Купа, док АБА лигу никада није успео да освоји - иако је као тренер Цедевите био актер чувеног Фајнал-фора у Београду на пролеће 2014. године.

Цибона и Цедевита тада су, као аутсајдери, елиминисали Црвену звезду и Партизан у полуфиналним мечевима у "Београдској арени", а посебно драматична била је победа Репешиног састава над црно-белима тројком Нолана Смита са половине терена.

Репеша је тада прекинуо 14-годишњу серију наступа Партизана у Евролиги.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар