Атлетико нуди 40.000.000 за Блекија, Корвино ни да чује!

Али са још 10. 000. 000 евра. . .  Ево и захтева Александра Коларова да напусти Рим и дође у Мадрид. . .

Фудбал 02.01.2019 | 23:08
Атлетико нуди 40.000.000 за Блекија, Корвино ни да чује!
Отварање зимске фудбалске пијаце, лансираће неколико српски фудбалера у орбиту. На првом месту је без сумње Никола Миленковић, за кога се практично већ годину дана води озбиљан рат међу фудбалским гигантима.

Док Манчестер јунајтед и после одласка Жозеа Муриња има намеру да крене у офанзиву на српски драгуљ из Фјорентине, Јувентус кује планове за трансфер на лето, а ПСЖ тек мотри ситуацију, Атлетико Мадрид је прилично конкретан и не одустаје од потписа. Према информацијама са Чизме, Атлетико је Фјорентини доставио понуду на 40.00.000 евра за ову зиму, али је спортски директор Виоле Панталео Корвино одбио као од шале! Међутим, изгледа да су у Тоскани свесни да ће популарног Блекија тешко задржати и зато су спремни да даље разговарају о висини обештећења. 

Корвино је, наводно, поручио челницима Атлетика, односно директору Мигел Анхелу Хил Марину да би чек на 50.000.000 евра могао да окрене ствари у њихову корист. У међувремену у Фиренци се надају да ће се активирати и Јунајтед, односно да ће доставити понуду која би натерала три заинтересоване стране да лицитирају још већу суму новца. Фјорентини би у идеалном сценарију највише одговарало да Миленковић оде на Олд Трафорд, поготово јер Енглези плаћају највише, или у ПСЖ, јер Атлетико нема тај новац да парира Ђаволима. Јувентус је опција која најмање прија Виоли због дугогодишњег ривалства два клуба, мада ће бити беспомоћни ако Бјанконери упуте позив који се не одбија. 

Што се Атлетика тиче, клуб из Мадрида сада је у озбиљној потрази за решењима у одбрани и то на више позиција. Блеки Миленковић би могао да одговори изазовима у срцу одбране, али и на десном боку пошто су Хуанфрана стигле године и више не може да пружа добре игре у континуитету, док Колумбијац Сантијаго Фаријас не може да изнесе све сам, иако му Дијего Симеоне верује. На штоперским позицијама ситуација је такође шарена. Дијего Годин је исто дубоко загазио у четврту деценију, иако игра врхунски, Стефан Савић се стално доводи у везу са неколико европских великана, док је Хозе Хименез већ неколикп пута ове сезоне, али и целе године имао проблема са повредама. Због тога је Симеоне морао да користи и Лукаса Ернандеза на штоперу. Јавна је тајна да је Чоло луд за Миленковићем и да га јако жели у Мадриду још од летос. Тада није успео, а нада се да ће бити веће среће ове зиме. 

Када смо већ код Лукаса, пре неколико дана појавила се информација да је Александар Коларов такође на Симеонеовој листи жеља. Капитен српске репрезентације се, пишу италијански медији, изјаснио поводом ових гласина и пред челнике Атлетика поставио два услова да дође на стадион Ванда Метрополитано. Први је да добија исту плату као у Роми, што је око 2.000.000 евра, а други је да буде редован првотимац и добије озбиљну улогу, а не само да буде играч ротације. 

У овом тренутку леви бок Рохибланкоса окупирају Ернандез и Филипе Луис. За првог је ових дана испливало много информација на тему потенцијалног транфера у минхенски Бајерн и Лукас је тренутно "ни на небу, ни на земљи", док се Бразилац у црвено-белом дресу у последње време све више помиње као могуће појачање Бетиса. 

То значи да ће Атлетику бити потребно појачање на левом боку, ако не и два. Суштински, тешко је очекивати да ће Лукас и Луис заједно отићи, али један трансфер је известан. Можда чак и више актуелног светског шампиона у Бајерн, пошто је наводно озбиљно загрејан за могућност да појача гиганта из Минхена. 

Атлетикова одбрана би у наредним седмицама могла да добије балкански шмек, Коларов и Савић би могли да обнове партнерство из Манчестер Ситија, а Миленковић да постане дугорочни пројекат. 

Дани великих изазова су пред српским играчима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар