Марко Николић о животним вриједностима...

Ако си поштен не спушташ главу! Тренер Видеотона на насловници најутицајнијег спортског медија у Мађарској.

Фудбал 31.12.2018 | 14:00
Марко Николић о животним вриједностима...
Време чуда у мађарском фудбалу. Мало ко је очекивао да Видеотон узме титулу прошле сезоне. Још мање је било оних који су веровали да ће се ове пласирати у групну фазу Лиге Европе, а тек понеко да ће се до последње утакмице борити за пласман у пролећну рунду такмичења. Снове клуба из Секешфехервара остварио је Марко Николић, због чега га је тамошњи Немзети спорт залепио“ за насловницу и приредио интервју на дуплерици, представивши српског стручњака из свих углова.

Скенирани су његови играчки дани, тренерски почеци у Раду, успеси са Партизаном (дупла круна 2017), мисија у Олимпији (оставио екипу на првом месту), у Мађарској је представљен као мађионичар, у фраку у шеширу, са фудбалском лоптом као заштитним знаком, а посебан осврт заузеле су теме о којима није досад причао јавно, а тичу се, изумеђу осталог, приватног живота.

Најпре о 2018. години?

„Дивна година. Не само на фудбалском плану, где смо освојили титулу, били надомак пласмана у Лигу шампиона, такмичили се до последњег тренутка за пролаз у шеснаестину финала Лиге Европе, а осим тога смо у трци за оба трофеја у Мађарској. Приватно, мисли су ми везане за породицу, а и ту је све било одлично“, предочио је Николић у интервјуу под насловом „Нека се понови оваква година“.

Мађаре занима како ће провести празнике. Конкретно, новогодишње вече.

„Дочек је увек у кругу породице. Остатак празника је резервисан за пријатеље. Причамо, једемо, понешто се и попије. Не много, али је у реду наздравити на прелазу између две године. Кад сам био млађи дешавало се да попијем коју, а сад једва да конзумирам алкохол. Можда чаша вина после стресне утакмице или у кад славимо неки успех. Иначе, за мене дочек Нове године није посебно значајан, више уживам у Божићу и Васкрсу“.

Како успева да се дистанцра од фудбала ових дана?

„За шефа струке било ког клуба, немогуће је у потпуности одвојити се од спорта, чак и у време празника. Играчи су на одмору, међутим, не могу себи да приуштим да искључим телефон. У глави су ми припреме, трансфери, све време сам на вези са челницима. Могу дан или два да се дистанцирам, међутим, није могуће одвојити се од фудбала. Он је приоритет у мом животу и то сви знају“.

Љути ли се супруга због тога?

„Кад смо се веначали знала је у шта се упушта. Срећан сам што сам пронашао животног партнера који ме увек подржава и не пребацује ми никад због посла. Од првог часа сам знао да је она та. Срели смо се код зубара, руковали се и осетио сам хемију. Могу да вам сатима причам о томе и чини ми се да не би било довољно. Касније смо се венчали, сад смо поносни родитељи једне девојчице“.

Да ли је фудбал тема и у породици?

„Трудим се да не носим посао кући. Понекад је тешко, међутим, пријатељи су већ навикли. Мој једини захтев кад се сретнемо је да не причамо о мојој екипи. На пример, о томе како су позиционирани моји играчи на терену. Тешко је у овом послу остати хладне главе, али се трудим да све проблеме оставио на терену. Тешко је, међутим, фамилија је током последње две деценије навикла на то“.

Какве вредности, као родитељи, захтевате од детета?

„Желео бих да супруга и ја пренесемо на трогодишњу ћерку оне вредности које су нама усадили наши родитељи. Најпре поштење, храброст, разборитост. Нема разлога да пред било ким спушташ главу ако си поштен. Ако успемо да јој усадимо поменуте особине биће сјајно“.

Да ли бисте желели да вам се ћерка бави спортом?

„Ако то буде желела имаће нашу подршку. Никако притисак. Кад сам био младић, нико ме није терао да се бавим фудбалом, нити је било ко у мојој фамилији имао додирних тачака са професионалним фудбалом. А он ми је био страст, породица је то препознала и подржала ме. Није битно хоће ли наследница бити спортискиња, зубарка или политичарка, јер ћемо је подржати било шта да одабере. Тренутно, само хоће свог тату“, смеје се Марко.

Иначе, током празника ћете бити у прилици да читате интервју Марка Николића МОЗЗАРТ Спорту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар