Томић уочи дербија: Будућност је фаворит!

И поред тога што Црвена звезда нема пораз у АБА лиги и игра код куће, тренер црвено-белих даје предност актуелном шампиону пред недељни дерби 13. кола.

Кошарка 29.12.2018 | 21:20
Томић уочи дербија: Будућност је фаворит!
Црвена звезда је у првој утакмици, одиграној у Подгорици, убедљиво победила Будућност и тако јој вратила део дуга за пораз у прошлосезонском финалу плеј-офа АБА лиге.

Наравно, црвено-бели желе да новом победом против првака региона заврше 2018. годину и тиме сачувају максималан скор, који је актуелан након првих 12 кола. Тиме би Регленд и другови одмакли "плавима" чак пет корака и стекли више него реалне шансе да у плеј-оф уђу са прве позиције.

Дерби се игра се у недељу од 19.00 у дворани "Александар Николић", а карте за дуел прошлогодишњих финалиста такмичења продају се на благајнама "Евентима" до почетка утакмице, као и на благајни дворане у недељу од 16 часова. 

Тренер Звезде Милан Томић у својој изјави је пре свега подвукао велики индивидуални квалитет противника.

"Очекује нас још један дерби у овој сезони, против екипе која је евролигашка по свом квалитету, што се тиче и странаца и домаћих играча. Довођењем тројице нових, од којих је Битадзе проспект за НБА, а Кол бивши НБА играч, показали су да су њихове амбиције изузетно високе", навео је Томић у изјави за клупски сајт.

"Не треба заборавити да су у Евролиги побеђивали Басконију, ЦСКА, Барселону. Зато су, узимајући све у обзир фаворити у овој утакмици".

Звездин стратег навео је да има "мањих проблема" у припреми меча.

"Фаје још није потпуно спреман, а Раданов је искренуо скочни зглоб на тренингу и зато ћу о 12 играча који ће се наћи у протоколу одлучити непосредно пред утакмицу. Даћемо све од себе, али морамо да одиграмо паметно свих 40 минута. Уз помоћ наших навијача, желимо да добијемо ову утакмицу".

Сјајни шутер Били Берон се нада занимљивом мечу и победи Звезде.

"Будућност се, као и ми, бори за врх табеле. Добар су тим, састављен од пуно искусних странаца, од којих су поједини имали запажене улоге и у НБА лиги. Са друге стране, домаћи играчи су репрезентативци Црне Горе и нема сумње да нас очекује тежак посао, посебно јер сада већ имају одређено искуство играња у Евролиги и уз то се боре за што бољу позицију након пораза у Загребу и Новом Месту".

Американац ипак наглашава да вера у сопствене могућности није упитна.

"Добро смо тренирали ове недеље и знамо шта је наш посао - да одиграмо чврсту, мушку утакмицу, како би годину завршили победом. Ово ће нам бити трећи меч ове сезоне, али они су знатно изменили састав, довели још квалитетних и искусних играча, тако да ће сигурно бити другачија утакмица од претходних", навео је Берон.

Звезда је позвала своје навијаче да испуне дворану до последњег места и помогну екипи да у сјајном спортском амбијенту дође до нове победе. Улази у дворану биће отворени у 16.30 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар