Додик: Помоћи ћу кошарци у БиХ!

Охрабрујуће вијести за бх. кошарку послије састанка предсједника КСБИХ, Мирзе Телетовића и предсједавајућег предсједништва БИХ, Милорада Додика.

Кошарка 30.12.2018 | 12:15
Додик: Помоћи ћу кошарци у БиХ!
Предсједник Кошаркашког савеза БиХ, Мирза Телетовић је у петак боравио у Лакташима, гдје се сусрео са предсједавајућим Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком и разговарао о проблемима с којима се сусреће бх. кошарка.

Након дугог и конструктивног разговора, делегација Кошаркашког савеза, коју су чинили још потпредсједници Далибор Милош и Борислав Спасојевић, затим генерални секретар Амер Чолан, као и Нихад Селимовић и Аид Бербић, добила је увјерења како ће РС, са своје стране, учинити све да кошарка у нашој земљи поврати примат и ријеши проблеме са којима се сусреће, поготово финансијске.

Телетовић је, након састанка са Додиком, изразио задовољство разговорима, те наду да за бх. кошарку долазе бољи дани, а посебно је истакао чињеницу како је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обећао да ће све своје ресурсе ставити на располагање и помоћи раду Кошаркашког савеза БиХ.

"Разговарали смо о свим проблемима са којима се сусреће бх. кошарка. Сви знају да су наши највећи проблеми финансијске природе, али након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, назире се свјетло на крају тунела. Добили смо чврсте гаранције да ће се ствари помакнути са мртве тачке и вјерујем да нас чекају много боља времена. Ово је тек почетак разговора са свим нивоима власти, јер без помоћи државе, сви спортови у БиХ су осуђени на пропаст. Ми не желимо допустити да наша кошарка постане аматерски спорт, већ због свих наших великана и свих генерација које долазе, желимо створити услове у којима ћемо стварати нове великане и легенде. Захвалио бих се на гостопримству нашим домаћинима и још једном изразио наду да ће се неке ствари напокон почети рјешавати“, рекао је Телетовић, који је заједно са остатком делегације посматрао и меч АБА лиге између Игокее и Цибоне у којем је тим из Лакташа славио побједу.

Предсједавајући Предсједништва БИХ, Милорад Додик обећао је да ће пружити помоћ Кошаркашком савезу БИХ , како би бх. кошарка кренула напријед.

"Подржаћу спорт у БиХ. Планираћемо средства у буџету за Кошаркашки савез БиХ, репрезентацију и наш спорт“, рекао је Додик.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар