Митровић о пеналу и Бриху: Рвачки судија би свирао фаул!

У топ моменте 2018. године, Тањуг је сврстао фаул над Александром Митровићем против Швајцарске на СП, који Феликс Брих није видео.

Фудбал 31.12.2018 | 18:00
Митровић о пеналу и Бриху: Рвачки судија би свирао фаул!
Србија се у 2018. години вратила међу најбоље фудбалске репрезентације света, учешће на Мундијалу у Русији само по себи се може назвати успехом, али је утисак да се могло више.

Зашто није, постоје реални разлози попут смене селектора Славољуба Муслина и постављање на његово место "неискусног" Младена Крстајића, али и они који се могу назвати "вишом силом", као што је арбитража Немца Феликса Бриха на "несрећно и неспретно" изгубљеној утакмици против Швајцарске са 2:1.



Иако је многима унапред било чудно што Немац суди утакмицу против Швајцарске, тек не терену се видело колико нешто није у реду, а кулминација свега био је недосуђени пенал над Александром Митровићем, при резултату 1:1, за који је чак и први човек Уефе Александар Чеферин рекао да је то пример због којег је потребно увести ВАР технологију.

"Лепа су сећања на Мундијал, иако остаје жал и горак укус за мечом против Швајцарске, десиле су се ствари које није требало да се деси. Могли смо више да направимо у Русији. Замерам Бриху што није свирао пенал. Ситуација је била чиста, а не 'могао је или не'... Цео стадион и свет је видео шта се десило, само он није и то му није први пут. Ипак, то је фудбал и прошло је. Гледао сам ту ситуацију милијарду пута. Било је немогуће да свира контрафаул и мени жути картон, а нисам био у ситуацији ни да пипнем лопту. Чак би и у рвању био неки прекршај", описао је Тањугу Митровић ситуацију у којој су га заједнички оборили Стефан Лихштајнер и Фабијен Шар, а Брих само одмахнуо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар